Handboek Annuleren

Aankondigingen

1. Gebruikersgids voor Learning Manager
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager
    4. Pakket voor AEM-sites van Adobe Learning Manager-referentiesite (ALM-referentiesite)
    5. Learning Manager en naleving van AVG
    6. Toegankelijkheid in Learning Manager
    7. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Learning Manager
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Learning Manager
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Een student en een manager nabootsen
    16. Meerdere SSO-aanmeldingen
    17. Collega-accounts
    18. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    19. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    20. Gamification
    21. Startpagina voor studenten aanpassen
    22. Badges
    23. Kleurenthema's
    24. Studenttranscripten
    25. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    26. Fluidic Player
    27. Aankondigingen
    28. E-mailsjablonen
    29. Adobe Connect-integratie
    30. Instellingen
    31. Meldingen
    32. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    33. Aan de slag als beheerder
    34. Gebruikers leegmaken
    35. Tags
    36. Inhoudscatalogus Learning Manager
    37. Aangepaste rollen
    38. Cataloguslabels
    39. xAPI in Learning Manager
    40. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    41. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    42. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Learning Manager-connectoren
    3. Learning Manager integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Learning Manager installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Learning Manager-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Learning Manager
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Learning Manager-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Learning Manager
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Learning Manager
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met de Learning Manager-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Learning Manager
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als een externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Learning Manager
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Learning Manager

Een aankondiging is een multimediabericht (tekst, beeld, audio of video) dat een beheerder kan uitzenden naar een specifieke groep gebruikers.

De beheerder kan aankondigingen uitzenden naar studenten om hen te informeren over een aankomende gebeurtenis of een aankomende activiteit. Een aankondiging kan een combinatie van tekst, afbeeldingen of video's zijn. U kunt leerobjecten zoals cursussen, leerprogramma's en certificeringen aan een aankondiging koppelen.

Er zijn drie typen aankondigingen:

• Melding
  • Impressum
  • Aanbeveling

Melding

1. Klik als gebruiker in de beheerderrol op Aankondigingen in het linkerdeelvenster.

2. Klik op Toevoegen in de rechterbovenhoek van de pagina.

3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst Type de optie Als melding.

4. Voeg in het veld Bericht het aankondigingsbericht toe. U kunt hier ook een URL voor aankondigingen toevoegen. U moet echter wel de URL in het HTML-formulier toevoegen.

Bijvoorbeeld <a href="http://www.w3schools.com" target="_blank">W3Scholen bezoeken</a>.

Wanneer u het doel als blanco opgeeft, zal wanneer een gebruiker op de aankondigings-URL klikt, de link openen in een nieuw tabblad. Als u geen doel opgeeft, wordt de link in dezelfde browser geopend.

5. Voeg eventueel bijlagen zoals afbeeldingen of videobestanden aan de aankondiging toe.

6. Kies de doelgroepen of de beoogde leerobjecten. U kunt er per aankondiging maar één kiezen.

Begin met het typen van de naam van de gebruikersgroep in het tekstvak en kies uit de vervolgkeuzelijst. Kies op dezelfde manier de training door de objectnaam in het tekstvak te typen.

7. Klik in het dialoogvenster op Geavanceerde instellingen. U kunt de volgende acties uitvoeren:

• Maak van deze aankondiging een sticky-aankondiging door het selectievakje Sticky-aankondigingen inschakelen aan te vinken.
    • Selecteer een bezorgtijd voor de aankondiging.
  8. Kies Op een datum als u een aankondiging voor een latere datum wilt plannen en klik op het tekstgedeelte ernaast. Een kalenderpop-up verschijnt, waaruit u de startdatum kunt kiezen. Kies de einddatum door dezelfde stappen te volgen.

9. Klik op Opslaan.

10. Klik in het tabblad Concepten op het instellingenpictogram  naast een aankondiging en klik op Verzenden.

Opmerking:

Als de multimediabijlage groot is, kan het uploaden enige tijd in beslag nemen. Nadat u op Opslaan hebt geklikt, ontvangt u een pop-up met een bericht terwijl uw upload wordt verwerkt. U ontvangt een melding nadat de bijlage met succes is geüpload.

Impressum

Wanneer u deze optie kiest, verschijnt elk mediabestand dat u kiest, als een impressum op de studentstartpagina. Het impressum fungeert als een oproep tot actie voor de studenten waarvoor het bedoeld is.

Impressum als aankondiging
Impressum als aankondiging

1. Blader en kies een afbeelding die past bij het impressum. De aanbevolen grootte is 1280 x 360 px.

2. Kies de landinstellingen waaraan u het impressum wilt toevoegen. U moet voor elke taal een impressumitem kiezen.

3. Voeg een URL toe in het veld Actieknop zodat studenten die op de knop op het impressum klikken, naar de URL worden geleid. Dit veld is optioneel.

4. Kies de doelgroepen of de beoogde leerobjecten. U kunt er per aankondiging maar één kiezen.

Begin met het typen van de naam van de gebruikersgroep in het tekstvak en kies uit de vervolgkeuzelijst. Kies op dezelfde manier de training door de objectnaam in het tekstvak te typen.

5. In het gedeelte Geavanceerde instellingen hebt u de volgende opties:

• Klik op Onmiddellijk als u wilt dat de aankondiging direct wordt gepost.
    • Klik op Nooit als u niet wilt dat uw aankondiging verloopt.
    • Selecteer de Start- en Eind-datums voor de aankondiging.
    Geavanceerde instellingen
    Geavanceerde instellingen

Zit er een limiet aan de hoeveelheid live aankondigingen van Impressums?

U ziet alleen de 10 meest recente aankondigingen van Impressums

Aanbeveling

Wanneer u deze optie kiest, wordt elke training die u kiest aanbevolen aan vastgestelde gebruikersgroepen. De aanbevelingen worden aangestuurd door een Machine Learningalgoritme.

Aanbeveling als aankondiging
Aanbeveling als aankondiging

1. Kies de training die u wilt aanbevelen aan studenten. U kunt maximaal 10 trainingen toevoegen.

Opmerking:

Studenten zien in Aanbeveling per organisatie alleen de trainingen waarvoor zij nog niet staan ingeschreven. Gebaseerd op de zichtbaarheid van de catalogus, hebben studenten toegang om de training te bekijken.

2. Kies de doelgroepen of de beoogde leerobjecten. U kunt er per aankondiging maar één kiezen.

Begin met het typen van de naam van de gebruikersgroep in het tekstvak en kies uit de vervolgkeuzelijst. Kies op dezelfde manier de training door de objectnaam in het tekstvak te typen.

3. In het gedeelte Geavanceerde instellingen hebt u de volgende opties:

• Klik op Onmiddellijk als u wilt dat de aankondiging direct wordt gepost.
    • Klik op Nooit als u niet wilt dat uw aankondiging verloopt.
    • Selecteer de Start- en Eind-datums voor de aankondiging.
    Geavanceerde instellingen
    Geavanceerde instellingen

Wanneer u op Opslaan klikt, kunt u de aankondiging direct of later publiceren. De aankondiging blijft tot die tijd in een conceptstatus.

Opmerking:
  • Impressums/aanbevelingen activeren geen meldingen.
  • Impressums/aanbevelingen verschijnen niet in aankondigingen.

Lijst met concepten, gepland en verzonden

In Beheerdersaanmelding kunt u alle aankondigingen bekijken op drie tabbladen, te weten Concepten, Gepland en Verzonden.

Concepten, gepland en verzonden
Concepten, gepland en verzonden

Concept

In het tabblad Concepten kunt u alle aankondigingen bekijken die door een beheerder zijn gemaakt, maar nog niet zijn uitgezonden of nog niet gepland zijn voor uitzending.

Alle aankondigingen zijn standaard ingesteld op onmiddellijke uitzending. Als u in instellingen > verzendoptie kiezen voor een ongeplande aankondiging selecteert, dan wordt deze onmiddellijk uitgezonden. Om een aankondigingsuitzending te plannen, moet u onder Geavanceerde instellingen de begin- en einddatum kiezen.

Gepland

In het tabblad Gepland kunt u alle aankondigingen bekijken die gepland zijn voor uitzending op een later tijdstip.

Verzonden

Op het tabblad Verzonden kunt u alle aankondigingen bekijken die al zijn uitgezonden.