Handboek Annuleren

Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren

1. Gebruikersgids voor Learning Manager
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager
    4. Pakket voor AEM-sites van Adobe Learning Manager-referentiesite (ALM-referentiesite)
    5. Adobe Learning Manager-app voor Microsoft Teams
    6. Learning Manager en naleving van AVG
    7. Toegankelijkheid in Learning Manager
    8. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Learning Manager
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudsmarktplaats
    6. Rapporten
    7. Leerpaden
    8. Leerplannen
    9. Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren
    10. Taakhulpen
    11. Certificeringen
    12. Catalogi
    13. Gebruikers in bulk toevoegen
    14. Een student en een manager nabootsen
    15. Meerdere SSO-aanmeldingen
    16. Collega-accounts
    17. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    18. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    19. Gamification
    20. Startpagina voor studenten aanpassen
    21. Badges
    22. Kleurenthema's
    23. Studenttranscripten
    24. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    25. Fluidic Player
    26. Aankondigingen
    27. E-mailsjablonen
    28. Adobe Connect-integratie
    29. Instellingen
    30. Meldingen
    31. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    32. Aan de slag als beheerder
    33. Gebruikers leegmaken
    34. Tags
    35. Inhoudscatalogus Learning Manager
    36. Aangepaste rollen
    37. Cataloguslabels
    38. xAPI in Learning Manager
    39. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    40. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    41. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Learning Manager-connectoren
    3. Learning Manager integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Learning Manager installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Learning Manager-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Learning Manager
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Learning Manager-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Learning Manager
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Learning Manager
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met de Learning Manager-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Learning Manager
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als een externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Learning Manager
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Learning Manager
Opmerking:

Aankopen met creditcard zijn alleen beschikbaar in de regio VS.

Opmerking:

De prijzen van Adobe Learning Manager-abonnementen gaan omhoog.

De prijs van een nieuw abonnement wordt 9 dollar per maand per student. Alle nieuwe abonnementen worden 9 dollar.

Alle bestaande abonnementen lopen door tot ze worden opgezegd of worden automatisch opgezegd indien betaling uitblijft.

Als u een bestaande gebruiker bent met ten minste één actief abonnement (4 dollar), blijft het voor u 4 dollar per maand per student. Als u geen actief abonnement hebt, wordt een nieuw abonnement 9 dollar per maand per student.

Facturering voor Learning Manager beheren, bestellingen plaatsen via creditcard, abonneren met een inkooporder of via MAU-plan (Monthly Active Users).

Adobe Learning Manager heeft flexibele, klantvriendelijke en zeer gunstig geprijsde modellen passend bij de behoeften van uw organisatie. Ga voor meer informatie naar de Learning Manager-pagina.

Alleen de beheerders van uw organisatie kunnen de facturering beheren.

Als u contact wilt opnemen met Adobe voor meer informatie over Learning Manager-abonnementen en -facturering, stuur dan een e-mail naar learningmanagersales@adobe.com.

Bestellingen plaatsen met een creditcard

U kunt via één creditcardbetaalopdracht abonnementen voor maximaal 3500 studenten aanschaffen. De eerste bestelling in het account moet voor minimaal 10 studenten zijn.

1. Klik op Facturering in het linkerdeelvenster van de beheerdersapp.

2. Typ op de pagina Factureringsinformatie het aantal gebruikers in het veld Gebruikers toevoegen. Wanneer u een creditcard gebruikt voor vooraf betaalde abonnementen, ziet u het aantal gebruikers dat u voor het abonnement kunt toevoegen. Het aantal gebruikers dat u kunt toevoegen mag niet groter zijn dan het aantal in de sectie Resterend.

3. Nadat u het aantal studenten hebt ingevoerd dat moet worden toegevoegd, klikt u op Bestelling plaatsen in de rechterbovenhoek van de pagina.

4. Controleer de schatting op het scherm.

De jaarlijkse abonnementsprijs wordt berekend op basis van het aantal gebruikers dat aan het abonnement is toegevoegd.

Klik op Doorgaan.

5. Op de pagina met betalingsgegevens kunt u de geschatte prijs van uw bestelling bekijken. De

valuta wordt weergegeven op basis van uw land.

Betalingsgegevens
    Details over geplaatste bestelling

U kunt uw landinstelling wijzigen door het juiste land te kiezen in de vervolgkeuzelijst.

Landinstelling wijzigen
    Landinstelling wijzigen

6. Voer uw contactgegevens in, kies het type creditcard en geef uw creditcardgegevens op. Nadat u de vereiste gegevens hebt ingevoerd, klikt u op Bestelling voltooien.

7. Nadat u de bestelling heeft geplaatst, klikt u op het tabblad Bestelgeschiedenis op de pagina Facturering om de pakketten die u onlangs heeft besteld, te bekijken.

Bestelgeschiedenis
    Bestelgeschiedenis bekijken

Bestelstatus bekijken

Alle bestellingen hebben een van de volgende vier statussen:

Actief: een bestelling is actief en gebruikers zijn geregistreerd.

Opgeschort: een bestelling wordt in de volgende gevallen opgeschort:

• Vertraging in ontvangst van betaling met creditcard
  • Creditcard verlopen.
  • De betaling wordt bij elke terugkerende betaling geweigerd.

Annulering geïnitieerd: wanneer de Learning Manager-beheerder het account deactiveert, krijgt een bestelling deze status. Vervolgens krijgt de bestelling na ontvangst van de annuleringsbevestiging de status Geannuleerd.

Abonnementsgegevens bijwerken

1. Klik in de lijst met bestellingen op Wijzigen.

abonnementsgegevens bijwerken door op wijzigen te klikken
    Abonnementsgegevens bijwerken door op wijzigen te klikken

2. Klik op de pagina met abonnementsgegevens op Abonnement wijzigen.

3. Kies het item dat u wilt wijzigen:

a.      Betaalmethode: gebruik deze optie om uw betalingsgegevens bij te werken (bijv. uw creditcard).

b.      Adres: gebruik deze optie om adresgegevens bij te werken.

Een abonnement opzeggen

Ga als volgt te werk om een bestelling te annuleren:

1. Klik in het linkerdeelvenster van de beheerderspagina op Facturering.

2. Klik op de pagina Facturering in de rechterbovenhoek op Acties > Account deactiveren.

3. Zodra de beheerder het account heeft gedeactiveerd, worden alle bestaande orders in het account geannuleerd vanaf de volgende factureringsperiode.

Opmerking:

Wanneer een account door de klant wordt gedeactiveerd, gaat het voor de daaropvolgende 30 dagen over op de proefstatus. De accounthouder ontvangt drie herinneringsmails om het account opnieuw te activeren. Als de accounthouder het account niet opnieuw activeert, krijgt geen van de gebruikers toegang tot Learning Manager, behalve de accounthouder.

Bestellingen plaatsen met een inkooporder

U kunt kiezen voor het inkooporderproces als alternatieve betaalwijze. Uw account moet hiervoor wel bij Adobe zijn geregistreerd.  Voor dit proces worden kosten in rekening gebracht op het account van uw organisatie. Op basis van de activiteiten van een student worden kosten in rekening gebracht op het account.  Er worden alleen kosten voor activiteiten op leerobjectniveau in rekening gebracht.  Doe het volgende om een bestelling te plaatsen met een inkooporder:

1. Stuur een e-mail naar learningmanagersales@adobe.com met vermelding van het aantal vereiste studenten.

2. Het Learning Manager-team stuurt u vervolgens een activeringssleutel.

3. Voer de activeringscode in op de Factureringspagina van de beheerdersapp.

4. Klik op Activeren rechtsbovenaan de pagina.

Accountstatus controleren

Nadat een account is geactiveerd, heeft het account een van de volgende statussen:

• Proefversie - u kunt een Adobe Learning Manager-account aanmaken en dit 30 dagen lang gratis gebruiken. Het aantal ingeschreven studenten is onbeperkt tijdens de proefperiode.
  • Actief: hierbij heeft het account actieve leerprogramma-abonnementen met maandelijkse betalingen volgens de abonnementsbestelling.
  • Inactief: een account krijgt in de volgende gevallen de status Inactief:

o   De proefperiode is beëindigd en er zijn geen actieve abonnementsbestellingen meer op het account.

o   De beheerder deactiveert het account, wat resulteert in het annuleren van alle bestaande bestellingen in een account vanaf de volgende factureringsperiode van het abonnement.

o   Actieve bestellingen in een account worden niet betaald, zelfs niet na herinneringen.

Opmerking:

Als de status Inactief is, wordt uw account niet onmiddellijk geannuleerd. Het Learning Manager-team stuurt u ten minste een aantal herinneringen om te vragen naar uw meest recente creditcardgegevens als deze is verlopen.In de status Inactief kan alleen de beheerder zich aanmelden bij het Learning Manager-account. Alle andere gebruikers hebben geen toegang tot het account.

• Activeren vereist - uw account krijgt deze status wanneer de Learning Manager-beheerder ervoor kiest om het account te deactiveren. Alle bestellingen van dit account worden geannuleerd. Betaling voor deze bestellingen wordt vanaf de volgende factureringsperiode niet langer geïnd. Het account behoudt deze status tot de laatste factureringsdatum.  In deze status kunnen alle gebruikers de toepassing zonder enige verandering blijven gebruiken tot het einde van de laatste betalingsdatum.

Een abonnement opzeggen

Neem contact op met het Learning Manager-ondersteuningsteam om een actief abonnement op te zeggen.

Kosten voor het opzeggen van een account

Als u het abonnement voor het einde van de jaarlijkse termijn wilt opzeggen, wordt u een bedrag in rekening gebracht voor vroegtijdig opzeggen. Dit bedrag staat gelijk aan 50% van de abonnementsprijs van de resterende verbintenisperiode.

MAU-plan (Monthly Active Users, maandelijkse actieve gebruikers)

U kunt ervoor kiezen een MAU-plan als voorkeursmethode voor facturering in te stellen.  Deze optie factureert op basis van het aantal maandelijkse actieve gebruikers. De unieke maandelijkse actieve gebruikers gedurende 12 maanden vanaf de maand van activering worden opgeteld. Dit aantal wordt gebruikt voor de facturering van de betreffende periode.

Bekijk het volgende voorbeeld om te zien hoe MAU wordt berekend.

Stel dat het aantal gebruikers per maand als volgt is:

• Maand 1 = 50
  • Maand 2 = 500
  • Maand 3 = 5000
  • Maand 4 tot 12 = 10

Totaal maandelijkse actieve gebruikers dat wordt gefactureerd = maand 1 + maand 2 + maand 3 + maand 4 tot 12 = 50 + 500 + 5000 + 90 = 5640.

Voor deze periode wordt er gefactureerd voor 5640 gebruikers.

Aan het einde van de periode van 12 maanden wordt het aantal weer op nul gezet en begint een nieuwe MAU-periode.  U kunt meerdere activeringssleutels toevoegen om het aantal gekochte licenties te verhogen.

Gebruikers die de volgende acties uitvoeren of voltooiingen behalen door acties van anderen, worden beschouwd als een maandelijkse actieve gebruiker voor die kalendermaand.

• Een cursus, leerprogramma-of certificering volgen.
  • Een taakhulp of cursusbijlage volgen of downloaden.
  • Persoonlijke opmerkingen gebruiken, downloaden of maken.
  • Deelnemen aan Sociaal leren door boards, inhoud of opmerkingen te maken.
  • Voltooiingen behalen door goedgekeurde ingezonden externe certificaten of aanwezigheid voor klassikale/virtuele klassikale sessies.

Gebruiksdetails weergeven

1. Als u het aantal actieve gebruikers per maand wilt bekijken, klikt u op Gebruiksdetails weergeven.

2. Op de pagina die wordt weergegeven, vindt u de volgende informatie:

a. Algeheel gebruik: u kunt het totale aantal actieve gebruikers bekijken: gebruikers die per maand gebruikmaken van Learning Manager en het aantal gebruikers dat zich nog niet voor een cursus heeft aangemeld.

b.      Maandelijks gebruik: u kunt een tabel met het aantal unieke actieve gebruikers per maand bekijken.

Gebruiksrapport downloaden

U kunt de gegevens over het aantal actieve gebruikers per maand en jaar downloaden.  Klik op Gedetailleerd rapport downloaden voor een download.

Voer in het dialoogvenster Rapportaanvraag genereren de vereiste maanden en het jaar in en klik op Genereren.

pagina rapportaanvraag genereren
Gebruiksrapport downloaden

Als u het browservenster sluit, start de download wanneer u Learning Manager de volgende keer bezoekt.

Opmerking:

De rapporten worden opgeslagen in de map Downloads van uw browser.

Een abonnement opzeggen

Neem contact op met het Learning Manager-ondersteuningsteam om een actief abonnement op te zeggen.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik abonnementen toevoegen aan/verwijderen van een account?

Als u abonnementen aan een account wilt toevoegen, voegt u het aantal gebruikers toe waarvoor u abonnementen wilt kopen. Klik vervolgens in de rechterbovenhoek op Bestelling plaatsen. Controleer de schatting en klik op Doorgaan. Voer uw account- en creditcardgegevens in. Klik op Bestelling voltooien om de abonnementen te kopen.

Neem contact op met het Learning Manager-ondersteuningsteam om een actief abonnement op te zeggen.

2. Hoe kan ik een creditcard voor abonnementen wijzigen?

Op het tabblad Bestelgeschiedenis klikt u voor een actief account op Bewerken. Klik op de pagina met abonnementsgegevens op Abonnement bewerken. Voer uw nieuwe creditcardgegevens in en klik op Betaalmethode bijwerken.

Creditcardgegevens bijwerken
Creditcardgegevens bijwerken

3.Hoe kan ik de factureringsinformatie bijwerken op Learning Manager?

Volg de onderstaande stappen om de factureringsinformatie bij te werken:

1. Meld u aan als Beheerder en klik op Facturering.
  2. Klik in de lijst met bestellingen op Wijzigen.
  3. Klik op de pagina met abonnementsgegevens op Abonnement wijzigen.

Kies het item dat u wilt wijzigen:

1. Betaalmethode: gebruik deze optie om uw betalingsgegevens bij te werken (bijv. uw creditcard).
  2. Adres: Gebruik deze optie om adresgegevens bij te werken.

4. Kan ik een abonnement gedeeltelijk opzeggen?

Nee, u kunt een abonnement niet gedeeltelijk opzeggen.Als u het aantal gekochte zitplaatsen wilt verminderen, kunt u het abonnement annuleren aan het einde van de factureringsperiode en vervolgens het vereiste aantal zitplaatsen te kopen.

5. Hoe kom ik aan een factuur voor mijn creditcardbetalingen?

Neem contact op met FastSpring voor een factuur van uw betalingen. Dat kan op de volgende manieren:

• Maak een serviceverzoek met FastSpring via de link https://questionacharge.com
  • Stuur een e-mail naar FastSpring via orders@fastspring.com en vraag om een factuur.