Handboek Annuleren

Collega-accounts

1. Gebruikersgids voor Learning Manager
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager
    4. Pakket voor AEM-sites van Adobe Learning Manager-referentiesite (ALM-referentiesite)
    5. Learning Manager en naleving van AVG
    6. Toegankelijkheid in Learning Manager
    7. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Learning Manager
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Learning Manager
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Een student en een manager nabootsen
    16. Meerdere SSO-aanmeldingen
    17. Collega-accounts
    18. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    19. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    20. Gamification
    21. Startpagina voor studenten aanpassen
    22. Badges
    23. Kleurenthema's
    24. Studenttranscripten
    25. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    26. Fluidic Player
    27. Aankondigingen
    28. E-mailsjablonen
    29. Adobe Connect-integratie
    30. Instellingen
    31. Meldingen
    32. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    33. Aan de slag als beheerder
    34. Gebruikers leegmaken
    35. Tags
    36. Inhoudscatalogus Learning Manager
    37. Aangepaste rollen
    38. Cataloguslabels
    39. xAPI in Learning Manager
    40. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    41. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    42. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Learning Manager-connectoren
    3. Learning Manager integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Learning Manager installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Learning Manager-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Learning Manager
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Learning Manager-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Learning Manager
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Learning Manager
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met de Learning Manager-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Learning Manager
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als een externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Learning Manager
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Learning Manager

Lees dit artikel voor informatie om collega-accounts in Learning Manager te maken en beheren.

Het is mogelijk gekochte plaatsen te delen in Learning Manager met behulp van de functie Collega-account. Een beheerder kan met behulp van collega-accounts in Learning Manager de gekochte plaatsen delen met de collega-accounts waaraan de beheerder is gekoppeld. De beheerder die het delen van plaatsen heeft gestart, kan ook de rapporten van de collega-accounts zien.

Een collega-account toevoegen

1. Klik in het dashboard Beheerder op Instellingen > Collega-accounts.

2. Klik rechtsboven op Toevoegen.

Een collega-account maken vanuit het dashboard Beheerder
    Een collega-account maken

3. Geef in het veld Subdomein van account aan met welk subdomein u een collega-account wilt opzetten.

Het subdomein voor uw collega-account opgeven
    Het subdomein voor uw collega-account opgeven

4. Voer de e-mail-ID in van de beheerder die het verzoek voor het collega-account accepteert of afwijst.

5. Geef het aantal plaatsen op dat u met uw collega wilt delen. Wanneer u plaatsen met het collega-account deelt, krijgt het collega-account de status Actief voor de ontvangen plaatsen, of voor de eigen gekochte plaatsen van de collega.

Opmerking:

Als u een cijfer invoert dat hoger is dan de beschikbare plaatsen, geeft het systeem een waarschuwing weer.

6. Selecteer het vakje als u de inschrijvingsrapporten en gedeelde catalogusrapporten van uw collega's wilt bekijken.

7. Klik op Toevoegen om het collega-account toe te voegen.

Opmerking:

Als een beheerder plaatsen deelt met een collega, kan de collega deze niet met iemand anders delen. De collega kan echter afzonderlijk een aantal plaatsen kopen en deze delen.

Rapporten gekoppeld aan collega-accounts weergeven

Nadat u een collega-account heeft gemaakt, kunt u ook rapporten voor de collega-accounts uitzetten. Als u als beheerder het verzoek om een collega-account initieert, kunt u de rapporten voor het collega-account bekijken.

Als de collega ook de beheerdersrapporten wil bekijken, moet de collega een apart verzoek voor een collega-account naar de beheerder sturen.

Zie Collegarapporten weergeven voor informatie om de gedeelde catalogi voor het collega-account te genereren en bekijken.

Collega-accounts verwijderen

Als u plaatsen of aankopen niet langer met een account wilt delen, kunt u het collega-account verwijderen.

1. Klik in de Learning Manager-beheerdersapp op Instellingen > Collega-accounts.

2. Selecteer het collega-account of de accounts die u wilt verwijderen.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Verwijderen rechtsboven op de pagina.
    • Klik op het pictogram Verwijderen naast het collega-account dat u wilt verwijderen.

Nadat een collega-account is verwijderd, zijn de gereserveerde plaatsen niet langer beschikbaar. Als het collega-account alleen ontvangen plaatsen had en geen gekochte plaatsen, krijgt het account de status Inactief.

Gebruikersrapport voor collega-accounts

De Beheerder kan het gebruikersrapport van het collega-account bekijken.De beheerder van het bovenliggende account kan toegang tot het rapport vragen en zodra de beheerder van het collega-account dit heeft geaccepteerd, kan de beheerder van het bovenliggende account het aantal geregistreerde gebruikers in het collega-account bekijken en kan hij het gebruikersrapport van het collega-account downloaden.

1. Klik op Toevoegen op de pagina van het collega-account.
  2. Schakel de optie Toestemming vragen om gebruikersrapporten te downloaden voor het gehele account in.
Gebruikersrapport downloaden
Gebruikersrapport downloaden

Klik op Downloaden om de rapporten voor collega-accounts te downloaden.

Veelgestelde vragen

1.Hoe kan ik plaatsen delen met accounts?

Wanneer u een collega-account toevoegt, kunt u het aantal plaatsen opgeven dat u met een andere collega-account kunt delen.

Plaatsen delen tussen accounts
Plaatsen delen tussen accounts