Handboek Annuleren

Studenten beheren voor uw sessie

1. Gebruikersgids voor Learning Manager
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager
    4. Pakket voor AEM-sites van Adobe Learning Manager-referentiesite (ALM-referentiesite)
    5. Learning Manager en naleving van AVG
    6. Toegankelijkheid in Learning Manager
    7. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Learning Manager
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Learning Manager
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Een student en een manager nabootsen
    16. Meerdere SSO-aanmeldingen
    17. Collega-accounts
    18. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    19. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    20. Gamification
    21. Startpagina voor studenten aanpassen
    22. Badges
    23. Kleurenthema's
    24. Studenttranscripten
    25. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    26. Fluidic Player
    27. Aankondigingen
    28. E-mailsjablonen
    29. Adobe Connect-integratie
    30. Instellingen
    31. Meldingen
    32. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    33. Aan de slag als beheerder
    34. Gebruikers leegmaken
    35. Tags
    36. Inhoudscatalogus Learning Manager
    37. Aangepaste rollen
    38. Cataloguslabels
    39. xAPI in Learning Manager
    40. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    41. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    42. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Learning Manager-connectoren
    3. Learning Manager integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Learning Manager installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Learning Manager-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Learning Manager
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Learning Manager-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Learning Manager
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Learning Manager
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met de Learning Manager-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Learning Manager
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als een externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Learning Manager
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Learning Manager

Lees dit artikel voor informatie om deelnemers te beheren en e-mails over cursussen en e-mailherinneringen voor uw sessies te sturen.

Zie sessies of modules met beoordelingen in behandeling

Als docent kunt u de sessies of modules met lopende beoordelingen zien.

Op de pagina sessies/modules ziet u een kolom Beoordelingen in behandeling met het aantal lopende beoordelingen voor de betreffende cursus.

Wachtlijst voor uw sessie beheren

Wanneer studenten zich voor uw module registreren, kunt u de recentste status van de inschrijvingen en wachtlijst zien op de pagina Wachtlijst.

1. Selecteer in de app voor docenten de optie Aanstaande sessies > Wachtlijst in het linkerdeelvenster.

U kunt de Plaatslimiet en het aantal geboekte en vrije plaatsen bekijken. U ziet ook een tabel met studenten die op de wachtlijst zijn geplaatst. Deze is leeg als er niemand op de wachtlijst staat.

Het aantal geboekte plaatsen en de wachtlijst voor uw sessie weergeven
    Het aantal geboekte plaatsen en de wachtlijst voor uw sessie weergeven

2. Selecteer in de tabel Wachtlijst de student of studenten die u wilt bevestigen.

3. Selecteer Acties > Studenten bevestigen.

De studenten die u hebt bevestigd, worden aan de lijst met bevestigde studenten toegevoegd.

Docenten kunnen studenten van sessies uitschrijven. Ze worden dan ook van het bijbehorende leermateriaal uitgeschreven. Selecteer het tabblad Wachtlijst. Gebruik het selectievakje om de studenten die u wilt uitschrijven te selecteren. Selecteer Acties > Studenten uitschrijven om dit te doen.

Studenten uitschrijven
Studenten uitschrijven

Aanwezigheid voor uw sessie markeren

U kunt het aantal bevestigde studenten voor de sessie, hun naam, aanwezigheidsstatus en andere details bekijken op de pagina Studenten.

1. Klik in het linkerdeelvenster op Aanstaande sessies > Studenten.

2. Selecteer de student of studenten in de lijst met deelnemers en voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Acties > Aanwezigheid markeren. Zodra de status is gemarkeerd als Deelgenomen, kunt u deze niet meer wijzigen.
    • Klik op Acties > Niet aanwezig als een student er niet was.
    • Klik op Acties > Studenten verwijderen om een student vanwege annulering of om een andere reden te verwijderen.
    Opmerking:

Een student kan een module niet voltooien totdat de aanwezigheidsstatus van de module Aanwezig weergeeft.

Aanwezigheid voor de deelnemers markeren
    Aanwezigheid voor de deelnemers markeren

E-mails naar studenten sturen

U kunt e-mails naar specifieke of alle deelnemers van uw sessie sturen. De functie E-mail verzenden is bijzonder nuttig als u de aanwezigheid van studenten wilt bevestigen of als u informatie over de sessie wilt verzenden. U kunt ook de optie E-mail verzenden naar iedereen gebruiken om het opdracht- en sessiemateriaal of algemene informatie naar alle deelnemers te sturen.

Voer een van de volgende handelingen uit om e-mails naar studenten te sturen via de pagina Studenten in de app voor docenten:

• Selecteer een deelnemer en klik op Acties > E-mail naar bepaalde mensen verzenden om e-mails naar die specifieke deelnemer te sturen.
  • Klik op Acties >E-mail verzenden naar iedereen om e-mails, cursusmateriaal of een opdracht naar alle bezoekers te sturen.

Studentenlijst exporteren

Als docent kunt u de aanwezigheid van al uw studenten eenvoudig markeren door de deelnemerslijst als PDF te exporteren. Zo exporteert u de deelnemerslijst van de deelnemer uit het linkerdeelvenster. Klik op Acties > Studentenlijst exporteren (PDF).

Nadat de deelnemerlijst voor uw sessie is bevestigd, kunt u deze als PDF exporteren. In het afdrukbare PDF worden de studenten in een tabel weergeven. U kunt vervolgens aanwezigheid markeren of scores geven en aantekeningen maken voor uzelf of de student, allemaal in dezelfde PDF.

Rechtsboven in deze PDF staat een QR-code. Studenten kunnen deze code scannen met de mobiele Learning Manager-app voor studenten om hun aanwezigheid te markeren.

PDF's genereren om aanwezigheid te markeren, scores te geven en meer
PDF's genereren om aanwezigheid te markeren, scores te geven en meer

Inzendingen goedkeuren of afwijzen

Als studenten documenten zoals opdrachten, rapporten of beoordelingen voor uw sessie hebben geüpload, kunt u de documenten op de pagina Inzendingen bekijken. U kunt het materiaal gebruiken om de student te beoordelen en de inzending goed- of afkeuren.

1. Klik in het linkerdeelvenster op Aanstaande sessies of Eerdere sessies, afhankelijk van het schema van uw sessie.

2. Klik op de cursus waarvoor u de inzendingen wilt bekijken.

Klik op Inzendingen in het linkerdeelvenster.

3. U kunt de inzendingen van deelnemers voor de geselecteerde sessie bekijken. Selecteer de inzending die u wilt goedkeuren of afwijzen en klik op Goedkeuren of Afwijzen.

De status van de inzending verandert in Goedgekeurd of Afgewezen, afhankelijk van uw actie.

Herinneringen voor uw sessie configureren

1. Klik op Aanstaande sessies in het linkerdeelvenster.

2. Klik op de cursus waarvoor u de herinnering wilt instellen. Klik op Herinneringen in het linkerdeelvenster.

3. Klik in de tegel Herinnering selecteren op Herinnering instellen.

Herinneringen instellen die voor uw sessie moeten worden verzonden
    Herinneringen instellen die voor uw sessie moeten worden verzonden

• Stel in het dialoogvenster Instellingen voor herinneringen in wanneer de herinnering naar studenten moet worden verzonden: Vóór deadline, Op deadline of Na deadline.
    • Stel in het veld Dagen voor deadline in hoeveel dagen vóór de deadline u de herinnering naar de studenten wilt versturen.
    • Stel de herhaling voor uw herinnering in.
    Instellingen voor herinneringen voor uw sessie configureren
    Instellingen voor herinneringen voor uw sessie configureren

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op het vinkje om de herinnering op te slaan.
    • Klik op het kruisje om de herinnering te annuleren.

Op de datum die u in uw herinneringsinstellingen hebt opgegeven wordt een geautomatiseerde cursusherinnering naar alle deelnemers gestuurd.

Opmerking:

Als u al herinneringen voor uw sessies hebt ingesteld, kunt u deze onder de tegels Bestaande herinneringen bekijken. U kunt ook aanvullende herinneringen aan uw bestaande herinneringen toevoegen.

Klik op een bestaande herinnering om deze te verwijderen. Klik in het pop-upvenster dat verschijnt op het pictogram Verwijderen (prullenbak) om de herinnering te verwijderen.