Handboek Annuleren

Certificeringen

1. Gebruikersgids voor Learning Manager
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager
    4. Pakket voor AEM-sites van Adobe Learning Manager-referentiesite (ALM-referentiesite)
    5. Learning Manager en naleving van AVG
    6. Toegankelijkheid in Learning Manager
    7. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Learning Manager
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Learning Manager
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Een student en een manager nabootsen
    16. Meerdere SSO-aanmeldingen
    17. Collega-accounts
    18. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    19. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    20. Gamification
    21. Startpagina voor studenten aanpassen
    22. Badges
    23. Kleurenthema's
    24. Studenttranscripten
    25. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    26. Fluidic Player
    27. Aankondigingen
    28. E-mailsjablonen
    29. Adobe Connect-integratie
    30. Instellingen
    31. Meldingen
    32. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    33. Aan de slag als beheerder
    34. Gebruikers leegmaken
    35. Tags
    36. Inhoudscatalogus Learning Manager
    37. Aangepaste rollen
    38. Cataloguslabels
    39. xAPI in Learning Manager
    40. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    41. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    42. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Learning Manager-connectoren
    3. Learning Manager integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Learning Manager installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Learning Manager-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Learning Manager
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Learning Manager-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Learning Manager
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Learning Manager
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met de Learning Manager-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Learning Manager
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als een externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Learning Manager
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Learning Manager

Leer hoe u met behulp van de Learning Manager Learners-app certificeringen kunt behalen.

Gebruik deze functie om uw studenten eenmalig of volgens een vast schema te certificeren. Alleen beheerders kunnen de certificeringen voor studenten definiëren.

Studenten kunnen de certificeringen behalen die door de beheerders van de organisatie aan hen zijn toegewezen. Er zijn twee soortne certificeringen in Learning Manager.

1. Extern
    Deze certificaten kunnen buiten uw organisatie worden verkregen. Uw organisatie raadt u aan deze certificeringen te behalen en hiervan bewijs te overleggen.
  2. Intern
    Deze certificaten kunnen worden behaald door bepaalde cursussen te voltooien die als onderdeel van het curriculum zijn voorgeschreven. Uw organisatie geeft deze certificeringen na afronding uit.

Interne certificeringen behalen

1. Klik op Certificeringen in de widget Mijn leerervaring op de startpagina voor studenten.

Er verschijnt een pagina met een lijst van alle certificeringen die voor u relevant zijn.

1. Certificeringen in verschillende modi weergeven:
    1. Klik op de widget Openstaand om alle certificeringen te zien die u moet voltooien.
    2. Klik op Mijn leerervaring in het linkerdeelvenster en selecteer Certificeringen om alle certificeringen te bekijken.
    3. Sorteer en bekijk de lijst van certificeringen op basis van relevantie en publicatiedatum.
  2. Klik in de widget Openstaand op de startpagina op de interne certificering die u moet behalen.
    De certificeringen die openstaan, verschijnen onder de widget.
  3. Klik op Start om te beginnen met de certificering.

Opmerking
Als de certificering meerdere cursussen omvat, verschijnt de recentste openstaande cursus in een speler, gevolgd door andere openstaande cursussen. U kunt ook op elke bijbehorende, openstaande certificeringscursus klikken en de cursus volgen.

Externe certificeringen behalen

U moet de externe certificering buiten uw organisatie om behalen en hiervan bewijs overleggen.

1. Klik op Mijn leerervaring in het linkerdeelvenster.
    Er verschijnt een pagina met een lijst van alle leerobjecten die voor u relevant zijn.
  2. Klik op de externe certificering die u moet behalen.
    Er verschijnt een certificeringspagina met het certificeringsoverzicht, de geldigheidsdatum van de certificering, de uitgever, de voltooiingsdatum, het type (terugkerend of permanent) en de badge.
  3. Klik op Bladeren, selecteer het bestand in uw lokale pad en klik op Uploaden om het bewijs dat u uw certificering hebt voltooid, in te dienen.

Certificeringen voltooien

De voltooiingscriteria voor certificeringen zijn afhankelijk van het aantal cursussen dat de auteur of de beheerder als verplicht heeft ingesteld. Als de auteur of beheerder bijvoorbeeld voor een certificering die vier cursussen omvat, twee cursussen als verplicht heeft ingesteld, bereikt de student de status Voltooid wanneer deze twee van de vier cursussen heeft afgerond.

Als alle cursussen daarentegen verplicht zijn, moet de student alle cursussen in de certificering voltooien.