Handboek Annuleren

Profielinstellingen

1. Gebruikersgids voor Learning Manager
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager
    4. Pakket voor AEM-sites van Adobe Learning Manager-referentiesite (ALM-referentiesite)
    5. Learning Manager en naleving van AVG
    6. Toegankelijkheid in Learning Manager
    7. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Learning Manager
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Learning Manager
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Een student en een manager nabootsen
    16. Meerdere SSO-aanmeldingen
    17. Collega-accounts
    18. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    19. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    20. Gamification
    21. Startpagina voor studenten aanpassen
    22. Badges
    23. Kleurenthema's
    24. Studenttranscripten
    25. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    26. Fluidic Player
    27. Aankondigingen
    28. E-mailsjablonen
    29. Adobe Connect-integratie
    30. Instellingen
    31. Meldingen
    32. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    33. Aan de slag als beheerder
    34. Gebruikers leegmaken
    35. Tags
    36. Inhoudscatalogus Learning Manager
    37. Aangepaste rollen
    38. Cataloguslabels
    39. xAPI in Learning Manager
    40. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    41. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    42. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Learning Manager-connectoren
    3. Learning Manager integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Learning Manager installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Learning Manager-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Learning Manager
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Learning Manager-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Learning Manager
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Learning Manager
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met de Learning Manager-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Learning Manager
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als een externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Learning Manager
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Learning Manager

Lees dit artikel om te zien hoe u de instellingen van het studentprofiel instelt en een profielfoto toevoegt. Leer hoe u het studenttranscript voor uw profiel kunt downloaden.

Profielinstellingen configureren

1. Klik op het omlaagwijzende pijltje naast uw profielfoto of foto in de rechterbovenhoek van de pagina.

2. Selecteer Profielinstellingen.

3. In het pop-upvenster dat verschijnt, kunt u de volgende acties uitvoeren:

• Profielfoto toevoegen/bijwerken: ga met de muis op de foto staan. Klik op Uploaden en voeg een foto toe. Klik op Bewerken om de foto te wijzigen.
    • Foto verwijderen: zet de muis op de profielfoto. Klik op Verwijderen.
    • Klik op het tekstgebied onder Over mij om hier inhoud aan toe te voegen.
    • Wijzig de inhoud van Over mij door naast het veld op Bewerken te klikken.
    • Geef de landinstellingen voor uw profiel op. Selecteer de gewenste taal in de vervolgkeuzelijst Landinstellingen.
    • Stel de huidige landinstellingen voor uw profiel in.
    • Stel de tijdzone voor uw profiel in.
    • Download het studenttranscript met uw gegevens.
    Profielinstellingen voor studenten
    Profielinstellingen voor studenten

Wanneer u op de link klikt om uw studenttranscript als XLS te downloaden, wordt een Excel-blad naar uw systeem gedownload. Dit Excel-blad bevat details over de leerobjecten die u hebt afgerond, zoals de voltooiingsstatus van elk leerobject, de overeenkomstige vervaldata en de verworven vaardigheden. Download dit blad om snel wat algemene gegevens te krijgen voor uw leerprofiel.

4. Als een beheerder Overzichtsmail heeft ingeschakeld en u staat niet op de DND-lijst, dan kunt u zich aan- of afmelden voor overzichtsmails. Schakel de optie hieronder in.

Overzichtsmailoptie voor studenten
    Overzichtsmailoptie voor studenten

Op basis van de frequentie zoals ingesteld door de beheerder ontvangt u, de student, de e-mail tweewekelijks of maandelijks.

Afmelden voor overzichtsmails

Wanneer u een e-mail ontvangt, kunt u zich afmelden voor overzichtsmails door op de link Afmelden te klikken onderaan de e-mail.

Nadat u op Afmelden hebt geklikt, wordt u naar de pagina met uw profielinstellingen geleid, waar u de optie voor het ontvangen van e-mails kunt uitschakelen.

Indeling van overzichtsmails

Een overzichtsmail bestaat uit de volgende onderdelen:

Onderdeel

Beschrijving

Persoonlijk trainingsoverzicht

Dit onderdeel personaliseert trainingsparameters van een student door het aantal minuten te vermelden dat is besteed aan trainingen.

Op basis van de tijd die door een student is besteed, wordt de inhoud aangepast volgens de hieronder vastgestelde regels:

Als (time_spent) >= 60 minuten, dan verschijnt de volgende tekst:

“Gedurende de afgelopen twee weken/maand hebt u (time_spent) minuten aan training besteed om u bij te scholen. Hieronder staan enkele aanbevelingen om meer inzicht te krijgen.”

Als (time_spent) < 60 minuten, dan verschijnt de volgende tekst:

“Gedurende de afgelopen twee weken/maand hebt u (time_spent) minuten aan training besteed om u bij te scholen. Hieronder staan een aantal aanbevelingen waarvan we hopen dat u ze nuttig vindt om aan de slag te gaan en vol te houden.”

Trainingsactiviteit

Dit onderdeel toont een overzicht van de trainingsactiviteit op organisatieniveau voor dat account.

Het overzicht van de trainingsactiviteit bestaat uit het volgende:

• Aantal trainingen beschikbaar in het account.
  • Aantal medestudenten die actief gebruikmaken van de trainingsactiviteiten.
  • Aantal leeruren die door collega's zijn besteed.
  • Gemiddelde tijd (in minuten) die door collega's is besteed aan bijscholing in het account.

Aanbevolen cursussen

Dit is een persoonlijk onderdeel waarin de aanbevolen trainingen voor studenten staan. In dit onderdeel kan een student drie trainingen zien die zijn uitgekozen door de aanbevelingsmachine.

Elke training heeft een Verken-knop, waarop de gebruiker kan klikken en naar de startpagina van de Learner-app wordt geleid.

Leaderboard

Toont een staafdiagram waarbij elke staaf voor een student staat met daarbij de gamificationpunten van elke student (alleen als de beheerder gamification voor alle studenten heeft ingeschakeld).

Het leaderboard toont het volgende:

• Punten die door een student zijn verdiend.
  • Punten die nodig zijn om naar het volgende niveau te gaan.

Er is ook een mini-leaderboard waarin de leider staat vermeld, samen met twee studenten die het dichtst bij de student in die gebruikersscope staan.

Als het leaderboard leeg is, wordt dit onderdeel niet getoond in de e-mail.

Dit onderdeel toont de drie meest recente sociale posts.

Een student kan de aanmaakdatum, boardnaam, titel van de post (indien aanwezig), gebruikersnaam en het pictogram van de maker zien. De post kan ook een video, document, pdf of een ander bestand bevatten.

Elke post heeft links om de student naar de sociale leerpagina in de Learner-app te leiden.

Als er geen recente posts zijn, is dit onderdeel van de e-mail niet zichtbaar voor de student.

Veelgestelde vragen

1.Hoe kan ik als student een studenttranscript downloaden?

Klik in de rechterbovenhoek op uw gebruikersprofiel > Profielinstellingen. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op Download mijn studenttranscript (XLS).

Studenttranscripten downloaden
Studenttranscripten downloaden