U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic CC (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk de Help voor de gloednieuwe versie van Photoshop Lightroom CC.

Basisbeginselen

Wat is Lightroom Classic CC en voor wie is het bestemd?

Of u nu een beginner bent of een professioneel fotograaf, met Adobe Photoshop Lightroom Classic CC beschikt u over alles wat u nodig hebt om prachtige foto's te maken. In Lightroom Classic CC kunt u uw foto's organiseren, bewerken en delen hoe u maar wilt: Op uw computer, internet, iPad en mobiele apparatuur. Als u een favoriet op één plaats bewerkt of markeert, wordt deze automatisch bijgewerkt op alle andere plaatsen.

Met Lightroom Classic CC hebt u uw foto's overal en altijd bij u. Meer informatie over Lightroom Classic CC voor desktop, Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten en Adobe Photoshop Lightroom CC op het web:

Schaf Lightroom Classic CC aan als onderdeel van een Creative Cloud-fotografie - nieuw lidmaatschap.

Waar kan ik meer te weten komen over de nieuwe functies van de meest recente versies van Lightroom Classic CC?

Raadpleeg de pagina Nieuwe functies voor details.

Waarin verschilt de nieuwste versie van Lightroom Classic CC ten opzichte van eerdere versies?

Met de nieuwste versie van Lightroom Classic CC kunt u uw foto's organiseren, bewerken en delen hoe u maar wilt: Op uw computer, mobiele apparaat of internet. Al uw wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd op al uw apparaten, dus u hebt geen problemen meer met verschillende versies, meerdere exemplaren of zoekgeraakte originelen. Bekijk het overzicht van de Lightroom Classic CC-versievergelijkingen.

Waarin verschilt Lightroom Classic CC van Photoshop?

Lightroom Classic CC biedt alle benodigde tools voor de meeste digitale-fotografietaken in één intuïtieve oplossing. Dit is de ultieme app voor het ordenen, verfraaien en delen van uw afbeeldingen, elke dag weer. Met Lightroom kunnen fotografen sneller en efficiënter werken met één afbeelding, een reeks afbeeldingen of een grote afbeeldingenbibliotheek. Photoshop is de industriestandaard voor digitale-beeldbewerking en biedt geavanceerde tools die fotografen, grafisch ontwerpers en andere professionals gebruiken wanneer ze complete controle nodig hebben voor gedetailleerde bewerkingen op pixelniveau of om bestanden met meerdere lagen te gebruiken. Schaf Lightroom Classic CC en Photoshop CC aan als onderdeel van het Creative Cloud-fotografielidmaatschap.

Werkt Lightroom Classic CC op mijn mobiele apparaat?

Ja. Naast Lightroom Classic CC voor Mac en pc is er ook een versie van Lightroom CC voor mobiele apparaten, zoals de iPhone, iPad en Android-telefoons. Lees meer informatie over Lightroom CC op mobiele apparaten. U kunt op elk gewenst moment foto's op uw pc of mobiele apparaten bewerken en organiseren. Wijzigingen worden naadloos doorgevoerd op uw andere apparaten. U kunt ook foto's delen en om feedback vragen met Lightroom-webgalerieën en uw verhaal vertellen aan de hand van foto's met Adobe Spark Video en Adobe Spark Page. Schaf Lightroom Classic CC aan als onderdeel van het Creative Cloud-fotografielidmaatschap.

Technische vragen

Wat zijn de minimale systeemvereisten voor Lightroom Classic CC op een pc?

Zie de systeemvereisten voor meer informatie.

Werkt Lightroom Classic CC op dezelfde manier op een pc en Mac?

Ja. Lightroom Classic CC op uw pc beschikt over dezelfde functies en levert dezelfde fantastische prestaties, welk platform u ook gebruikt. U kunt nu uw foto's organiseren, bewerken en delen hoe u maar wilt met Lightroom Classic CC op uw computer, Lightroom CC op mobiele apparaten of Lightroom CC op het web. Al uw wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd op al uw apparaten, dus u hebt geen problemen meer met verschillende versies, meerdere exemplaren of zoekgeraakte originelen. Schaf Lightroom Classic CC aan als onderdeel van een Creative Cloud-fotografie - nieuw lidmaatschap.

Welke bestandsindelingen worden door Lightroom Classic CC ondersteund?

Lightroom Classic CC biedt ondersteuning voor de meeste native Camera Raw-bestandsindelingen, maar ook PNG-, DNG-, TIFF- en JPEG-indelingen. Dit zijn dus vrijwel alle indelingen die in digitale camera's worden gebruikt. Daarnaast ondersteunt Lightroom Classic CC de PSD-bestandsindeling voor verbeterde integratie met Photoshop. Bezoek de Camera Raw-pagina voor een volledige lijst van ondersteunde Raw-indelingen per cameramerk en -model.

Hoe verwerkt Lightroom Classic CC mijn foto's als ik ze bewerk?

In Lightroom Classic CC worden afbeeldingen op een niet-destructieve manier bewerkt; uw originele foto's worden zelf nooit gewijzigd. In plaats daarvan worden de wijzigingen die u in uw foto's aanbrengt, opgeslagen als een reeks instructies in metadata. Wanneer u de foto's op het scherm weergeeft, een webgalerie maakt of foto's afdrukt, past Lightroom Classic CC die instructies toe op het originele, onbewerkte fotobestand. Hiermee hebt u volledige vrijheid en controle, omdat elke wijziging weer volledig herstelbaar is, wanneer u maar wilt.

Welke voordelen heeft het aanschaffen van Lightroom Classic CC als onderdeel van het Creative Cloud-fotografielidmaatschap?

Het Creative Cloud-fotografielidmaatschap is de ideale oplossing voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, van enthousiaste amateurs tot professionele fotografen. Het lidmaatschap biedt alles wat u nodig hebt om foto's te organiseren, bewerken, verbeteren en delen op uw pc of mobiele apparaat, overal en altijd. Bekijk een vergelijking van Lightroom Classic CC als onderdeel van het Creative Cloud-fotografielidmaatschap ten opzichte van eerdere versies van Lightroom Classic CC. Met het Creative Cloud-fotografielidmaatschap beschikt u naast Lightroom Classic CC ook over Photoshop CC en krijgt u toegang tot uw met Lightroom gesynchroniseerde mobiele apps zoals Photoshop Mix, Adobe Spark Video en Adobe Spark Page.

Hoe kan ik mijn afbeeldingen openen in Lightroom Classic CC op mijn pc na beëindiging van mijn lidmaatschap?

U kunt uw bestanden nog steeds openen in Lightroom Classic CC op uw pc nadat uw lidmaatschap is beëindigd. De modules Ontwikkelen en Kaart zijn echter uitgeschakeld. Daarnaast betekent beëindiging van uw lidmaatschap dat uw bestanden niet meer worden gesynchroniseerd met Lightroom CC voor mobiele apparaten.

Is Lightroom Classic CC op pc compatibel met Windows 10?

Is Lightroom Classic CC op pc compatibel met Mac OS Sierra (v10.12)?

Proefperiode

Kan ik Lightroom Classic CC gratis uitproberen?

Met een gratis Creative Cloud-lidmaatschap kunt u een proefversie van Lightroom Classic CC en andere toepassingen in Creative Cloud downloaden.

Aankoopopties

Hoe kan ik Lightroom Classic CC kopen?

U kunt Lightroom Classic CC aanschaffen als onderdeel van het Creative Cloud-fotografielidmaatschap of meer informatie over de aankoopopties bekijken op de pagina Creative Cloud-lidmaatschappen.

Lightroom Classic CC leren kennen

Hoe ga ik aan de slag met Lightroom Classic CC?

Lees hoe u de installatie uitvoert en aan de slag kunt gaan met stapsgewijze zelfstudies en maak gebruik van uitgebreide productondersteuning door Adobe en onze deskundige gebruikersgemeenschap. Aanvullend materiaal is te vinden op de pagina Lightroom Classic CC: Informatie en ondersteuningde productpagina van Lightroom Classic CC en op het Lightroom Classic CC-kanaal op YouTube.

Waar kan ik de gebruikershandleiding vinden?

U vindt online- en PDF-versies van de handleiding voor Lightroom op de pagina Help bij Lightroom Classic CC.

Waar kan ik terecht voor hulp bij het downloaden, installeren, aanmelden en activeren?

Ga naar de pagina Contact opnemen met Adobe Support voor ondersteuning.