U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic CC (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk de Help voor de gloednieuwe versie van Photoshop Lightroom CC.

U kunt uw Apple iPhoto- en Aperture-bibliotheken importeren in uw Lightroom Classic CC-catalogus. Hieronder leest u hoe.

Lightroom 5.7 en hoger

Opmerking:

U wordt aangeraden een back-up van uw Lightroom Classic CC-catalogus te maken voordat u verdergaat.

1. In Lightroom Classic CC kiest u Bestand > Plug-inopties.

2. Selecteer Importeren uit iPhoto-bibliotheek of Importeren uit Aperture-bibliotheek.

3. Uw iPhoto- of Aperture-bibliotheek wordt automatisch gedetecteerd. U krijgt de mogelijkheid om een andere bibliotheek te selecteren, indien van toepassing.

Uw afbeeldingen worden naar een nieuwe locatie gekopieerd. De standaardlocatie wordt vermeld, maar u krijgt de mogelijkheid om een andere map te kiezen.

Er zijn extra opties beschikbaar voor hoe Lightroom Classic CC met beschikbare voorvertoningen, trefwoorden, kleurlabels en stapels werkt.

Optie Importeren uit Aperture in Lightroom Classic CC
  4. Klik op Importeren.

Lightroom 5.6

1. Als u Lightroom Classic CC niet kunt bijwerken naar 5.7 of hoger, download en installeer dan de iPhoto- en Aperture plug-in:

Downloaden

2. Navigeer naar Users//Library/Application Support/Adobe/Lightroom.

Opmerking:

De map Bibliotheek is standaard verborgen. Houd de toets Option ingedrukt om deze map zichtbaar te maken in het menu Ga in Finder.

3. Kijk of er een map Modules is.  Als dat niet het geval is, moet u een map Modules maken.

4. Kopieer het geëxtraheerde aperture_iphoto_importer.lrplugin-bestand naar de map Modules.

5. Wanneer u de volgende keer Lightroom Classic CC start, wordt u gevraagd uw catalogus bij te werken om compatibiliteit in te schakelen. Nadat deze update is voltooid, volgt u de stappen in Lightroom 5.7 en hoger.

Lightroom 5.5 en lager

Als u foto's uit iPhoto in Lightroom Classic CC wilt importeren, moet u eerst Lightroom Classic CC helpen de originele foto's te zoeken die in een pakketbestand zitten. Vervolgens kunt u de foto's kopiëren naar of toevoegen aan een Lightroom Classic CC-catalogus net zoals u andere foto's uit een map op uw computer zou importeren.

Opmerking: Deze instructies zijn bedoeld voor iPhoto '11 versie 9.2.

1. In Finder navigeert u naar uw iPhoto- of Aperture-pakketbestand. Standaard staat dit pakket op de volgende locatie: /Users/[gebruikersnaam]/Pictures onder de naam "iPhoto-bibliotheek" of "Aperture-bibliotheek".

2. Houd Control ingedrukt en klik op de iPhoto-bibliotheek of Aperture-bibliotheek en kiesToon inhoud van het pakket.

Er wordt een Finder-venster geopend met daarin de inhoud van het pakketbestand. De hoofdmap bevat alle foto's die in iPhoto of Aperture staan.

3. Houd Control ingedrukt en klik op de hoofdmap (Masters) en kies Dupliceer.

4. Sleep de map Kopie van hoofdmap (Masters copy) uit het venster iPhoto-bibliotheekfinder naar uw bureaublad.

Lightroom Classic CC kan deze map zien.

5. Open Lightroom Classic CC en sleep de map naar de Rasterweergave van de module Bibliotheek.

Het importvenster wordt geopend, waarbij uw iPhoto-bestanden zijn geselecteerd in het voorvertoningsgebied. Standaard wil Lightroom Classic CC deze foto's aan uw catalogus toevoegen. Kies desgewenst Kopiëren of Verplaatsen en geef de doelmap en andere opties op in de deelvensters aan de rechterkant van het importvenster.