Opmerking:

U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic CC (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk Help voor Photoshop Lightroom CC.

Foto's automatisch importeren uit Photoshop Elements naar Lightroom Classic CC

Foto's importeren uit Photoshop Elements naar Lightroom Classic CC

Als u over Lightroom Classic CC beschikt, mogelijk als onderdeel van het Creative Cloud-fotografieabonnement, kunt u snel met één muisklik al uw foto's overbrengen van Elements naar Lightroom Classic CC. In Lightroom Classic CC selecteert u Bestand > Een Photoshop Elements-catalogus importeren…. Informatie uit uw Elements-catalogus, zoals fotowaarderingen, personentags en andere gegevens blijft behouden in Lightroom Classic CC.

Opmerking:

Met het Creative Cloud-fotografieabonnement kunt u digitale foto's naar een hoger niveau tillen. Het Creative Cloud-fotografieabonnement geeft u toegang tot alle onmisbare tools voor fotografie, zoals Lightroom Classic CC en Photoshop, waarmee u snel fantastische digitale opnamen van hoge kwaliteit kunt maken. Meer informatie over het Creative Cloud-fotografieabonnement.

Een Photoshop Elements-catalogus importeren

 1. Als u nog niet beschikt over Lightroom Classic CC, kunt u het programma downloaden en installeren op uw computer.
 2. In de module Bibliotheek kiest u Bestand > Een Photoshop Elements-catalogus importeren...
Een Photoshop Elements-catalogus in Lightroom Classic CC importeren
Uw foto's overbrengen van Elements naar Lightroom Classic CC
 1. Klik in het dialoogvenster Een Photoshop Elements-catalogus importeren op Bladeren om een te importeren catalogus te kiezen. Klik op Importeren om de geselecteerde Photoshop Elements-catalogus te importeren.
Het dialoogvenster Een Photoshop Elements-catalogus importeren in Lightroom Classic CC
Het dialoogvenster Een Photoshop Elements-catalogus importeren
 1. Klik op Importeren om de Elements-catalogus te importeren in een nieuwe Lightroom Classic CC-catalogus. Er wordt in Lightroom Classic CC een voortgangsbalk weergegeven met de status van de bewerking.
Catalogus maken in Lightroom Classic CC
Voortgangsbalk: Lightroom Classic CC-catalogus maken

Belangrijke aandachtspunten

 • Albums die u in Elements hebt gemaakt, worden weergegeven als verzamelingen in Lightroom Classic CC.
 • Informatie die is toegevoegd met de functie Gebeurtenissen in Elements Organizer
  wordt niet weergegeven in Lightroom Classic CC. U kunt tags maken voor de gebeurtenissen die u in Elements Organizer hebt geïdentificeerd, en die taginformatie wordt dan geïmporteerd in Lightroom Classic CC.
 • Lightroom Classic CC kan foto's en gegevens importeren uit Photoshop Elements 6 t/m Elements 13 op Windows en van Photoshop Elements 9 t/m 13 op Mac OS.

Foto's uit een andere Lightroom Classic CC-catalogus importeren

Als u foto's uit een andere Lightroom Classic CC-catalogus in de huidige catalogus importeert, kunt u opties instellen voor het verwerken van nieuwe foto's en van foto's die al in de huidige catalogus zijn opgenomen.

Opmerking:

Catalogussen uit eerdere versies van Lightroom Classic CC, waaronder openbare bètaversies, moeten worden geopend en bijgewerkt voordat ze kunnen worden geïmporteerd in een andere catalogus. Zie Een catalogus uit een eerdere versie van Lightroom Classic CC bijwerken.

 1. Kies Bestand > Importeren uit een andere catalogus.
 2. Navigeer naar de catalogus die u wilt importeren en klik op Openen (Windows) of Kies (Mac OS).
 3. Geef op welke foto's u wilt importeren:
  • Selecteer bij Inhoud catalogus de mappen met de foto's die u wilt importeren.

  • Klik op Voorvertoning weergeven om afzonderlijke foto's te selecteren of de selectie ervan op te heffen, en klik op het vak linksboven in elke voorvertoning. U kunt ook Alles selecteren of Alle selecties opheffen kiezen.

 4. Kies een optie in het menu Bestandsafhandeling in het gedeelte Nieuwe foto's:

  Nieuwe foto's aan catalogus toevoegen zonder ze te verplaatsen

  Foto's worden op hun huidige locatie geïmporteerd.

  Nieuwe foto's naar een nieuwe locatie kopiëren en importeren

  Foto's worden naar een nieuwe locatie geïmporteerd. Klik op Kiezen en geef de map op.

  Geen nieuwe foto's importeren

  Alleen foto's die in de huidige catalogus staan, worden geïmporteerd. Lightroom Classic CC bepaalt als volgt of een foto een duplicaat is (al in de catalogus staat): als de foto dezelfde oorspronkelijke bestandsnaam heeft, als de EXIF-vastlegdatum en -tijd gelijk zijn en als de bestandsgrootte gelijk is.

 5. Voer in het gebied Gewijzigde bestaande foto's een of meerdere van de volgende handelingen uit:

  • Kies bij Vervangen de optie Metagegevens, ontwikkelinstellingen en negatiefbestanden als u alle instellingen in het actieve dialoogvenster wilt overschrijven. In dat geval kunt u de optie Oude instellingen als virtuele kopie behouden selecteren om een back-up te bewaren. U kunt ook de optie Alleen niet-Raw-bestanden vervangen selecteren om te voorkomen dat onbewerkte negatieven worden vervangen. Wanneer wijzigingen in onbewerkte negatiefbestanden alleen van invloed zijn op metagegevens, kunt u met deze optie tijd besparen.

  • Kies bij Vervangen de optie Alleen metagegevens en ontwikkelinstellingen als u de negatiefbestanden (de bronfoto's) ongewijzigd wilt laten. In dat geval kunt u de optie Oude instellingen als virtuele kopie behouden selecteren om een back-up te bewaren.

  • Kies bij Vervangen de optie Niets als u alleen nieuwe foto's wilt importeren.

  • Als foto's ontbreken in de huidige catalogus, maar wel in de geïmporteerde catalogus staan, geeft u aan of u de metagegevens en ontwikkelinstellingen voor deze bestanden wilt bijwerken. Selecteer de optie Oude instellingen als virtuele kopie behouden als u een back-up wilt bewaren. Als de foto's die ontbreken in de huidige catalogus wel in de geïmporteerde catalogus staan, geeft u aan of u de ontbrekende bestanden wilt kopiëren en selecteert u de locatie voor de gekopieerde bestanden.

 6. Klik op Importeren.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid