U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic CC (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk de Help voor de gloednieuwe versie van Photoshop Lightroom CC.

Als u afbeeldingsbestanden verplaatst in Finder (Mac OS) of Verkenner (Windows), wordt de koppeling tussen de bestanden en de Lightroom Classic CC-catalogus verbroken. Wanneer een catalogus een foto niet kan vinden, wordt in Lightroom Classic CC het pictogram Foto ontbreekt () weergegeven in afbeeldingscellen in de rasterweergave en de filmstrip. In de module Ontwikkelen wordt in Lightroom Classic CC aangegeven dat de foto niet kan worden gevonden, offline is of ontbreekt.

Volg de onderstaande stappen om uw ontbrekende foto's te zoeken en koppelingen naar de catalogus te herstellen.

Bericht "Kan bestand niet vinden" in Lightroom Classic CC
Het bericht "Kan bestand niet vinden" wordt in de module Ontwikkelen weergegeven wanneer de koppeling tussen de catalogus en de foto is verbroken.

Opmerking:

Koppelingen tussen een catalogus en de foto's kunnen ook worden verbroken als foto's worden opgeslagen op een externe schijf die offline is. Als de schijf offline is, schakelt u deze in. Als de stationaanduiding is gewijzigd, verandert u deze weer in de aanduiding die door Lightroom Classic CC wordt verwacht.

1. (Optioneel) Kies in de module Bibliotheek de optie Bibliotheek > Alle ontbrekende foto's zoeken om ontbrekende bestanden in de rasterweergave weer te geven.

2. Klik in een miniatuurcel in de rasterweergave op het pictogram Foto ontbreekt ( of ).

Opmerking:

Het pictogram Foto ontbreekt wordt ook onder aan het deelvenster Histogram weergegeven. Daar kunt u er ook op klikken.

Er wordt een dialoogvenster geopend waarin de laatste bekende locatie van de ontbrekende foto wordt weergegeven.

Dialoogvenster Ontbrekende foto's zoeken in Lightroom Classic CC
    Lightroom Classic CC vraagt of u naar de ontbrekende foto wilt zoeken en geeft aan waar het origineel zich bevond.

3. Klik op de knop Zoeken, navigeer naar de huidige locatie van de foto en klik vervolgens op Selecteren.
  4. (Optioneel) Selecteer in het dialoogvenster Zoeken de optie Zoeken naar foto's binnen bereik om Lightroom Classic CC te laten zoeken naar andere ontbrekende foto's in de map en deze ook opnieuw te koppelen.

Opmerking:

Als een gehele map met foto's ontbreekt (de map wordt gedimd weergegeven in het deelvenster Mappen en is voorzien van een vraagteken ()), kunt u alle foto's tegelijk opnieuw koppelen door met de rechtermuisknop te klikken (Windows) of Ctrl ingedrukt te houden en te klikken (Mac OS) op de map, en Ontbrekende map zoeken in het snelmenu te kiezen. Zie Ontbrekende mappen zoeken