Voorvertoningen of miniaturen van afbeeldingen worden zwart/leeg weergegeven in Lightroom.

Dit probleem doet zich voor wanneer de gebruiker probeert

• afbeeldingen in Lightroom te importeren en alle voorvertoningen zijn leeg.
  • de afbeeldingen te bekijken in de module Bibliotheek onder rasterweergave.

Besturingssysteem:

• Mac OSX 10.9 en hoger.
  • Windows 7 en hoger.

Productversies waarop dit van invloed is:

• Lightroom 5 en Lightroom 6/CC.
Blank preview

Oplossing

• Als het probleem in het importvenster van Lightroom optreedt, verandert u de modus van Toevoegen in Kopiëren en vouwt u het doelvenster uit.
Screen Shot 2017-02-04 at 1.17.20 AM
  • Als het probleem in de rasterweergave van de module Bibliotheek optreedt, is de oorzaak waarschijnlijk een beschadigd kleurprofiel. Voer de volgende stappen uit.

Voor Windows:

• Open het Configuratiescherm. Zoek de optie Kleurbeheer.
  • Klik op Kleurbeheer en zorg ervoor dat op het tabblad Apparaten de optie Mijn instellingen voor dit apparaat gebruiken is geselecteerd.
  • Klik op de optie Toevoegen.
  • Zoek het kleurprofiel sRGB IEC 61966-2.1 en klik op OK.
Screen Shot 2017-02-04 at 1.26.23 AM
  • Markeer het kleurprofiel en kies Als standaardprofiel instellen.
  • Lightroom opnieuw starten en controleren.

Voor Mac OSX:

• Klik op het Apple-pictogram en kies Systeemvoorkeuren.
  • Zoek de optie Beeldschermen. Klik op het tabblad Kleur.
  • Zoek het kleurprofiel sRGB IEC61966-2.1 onder Beeldschermprofiel.
Screen Shot 2017-02-04 at 1.37.52 AM
  • Lightroom opnieuw starten en controleren.