Fout bij het openen van catalogus in Lightroom

Wanneer u een catalogus in Lightroom opent, krijgt u de volgende fout:

“Fout: “De Lightroom-catalogus genaamd 'Catalogusnaam' kan niet worden geopend omdat deze al in een andere toepassing geopend is."

Oplossing: Verwijder het Lightroom-vergrendelingsbestand voor de catalogus die u niet kunt openen

1. Ganaar de map waarin uw catalogus zich bevindt. Uw Lightroom-catalogus bevindt zich standaard op de volgende locatie:
    • Windows: C:\Gebruikers\[gebruikersnaam]\Afbeeldingen\Lightroom\
    • Mac OS: //Gebruikers/[gebruikersnaam]/Afbeeldingen/Lightroom/
  2. Als u niet zeker weet waar uw catalogus zich bevindt, doe het volgende:
    1. Open Lightroom.
    2. Kies Lightroom > Catalogusinstellingen > Algemeen.
    3. De naam en locatie van uw catalogus worden weergegeven in de sectie Informatie. Deze locatie is de locatie van de catalogus die momenteel geopend is, niet van de catalogus die niet opent. Als deze locatie anders is dan de locatie van de standaardcatalogus, kijk dan hier voor uw problematische catalogus na het controleren van de standaardlocatie. Om naar de catalogus te zoeken, zoekt u de naam of *.lrcat, de extensie voor alle Lightroom-catalogi.
  3. Zoek en verwijder het bestand dat dezelfde naam heeft als uw catalogus, maar eindigt op .lrcat.lock in dezelfde map als die catalogus.

Belangrijk: Verwijder dit bestand alleen als het dezelfde naam heeft als de catalogus die u niet kunt openen.