Lightroom Classic CC loopt met tussenpozen vast wanneer u de toepassing afsluit.

Productversie waarop dit van invloed is

Lightroom Classic CC versie 7.0 en later

Besturingssysteem

Alleen Windows

Oplossing

Dit probleem doet zich voor wanneer Lightroom Classic is geconfigureerd om Grafische kaart gebruiken is ingesteld in de voorkeuren met DirectX ingeschakeld.

Om dit probleem op te lossen, volgt u de onderstaande stappen.

1. Werk het stuurprogramma van uw grafische kaart bij.

Download het meest recente stuurprogramma rechtstreeks van de website van de fabrikant van uw grafische kaart op uw Windows-computer:

NVIDIA-stuurprogramma's
    AMD/ATI-stuurprogramma's
    Intel-stuurprogramma's

Een schone installatie van het stuurprogramma van uw grafische kaart uitvoeren

Wanneer u een upgrade van het stuurprogramma van de grafische kaart uitvoert, is het raadzaam alle eerdere versies van het stuurprogramma van uw computer te verwijderen voordat u het nieuwe stuurprogramma installeert.Dit heet een schone installatie.

Wanneer u het merk en model van de grafische kaart in uw computer hebt bepaald, volgt u de documentatie van de kaartfabrikant en de onderstaande hulpbronnen:

Start Lightroom Classic CC opnieuw op nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Opmerking:

• U krijgt niet altijd de nieuwste en beste stuurprogramma's door Windows Update uit te voeren. U moet rechtstreeks naar de website van de fabrikant van uw kaart gaan om te controleren of er stuurprogramma-updates zijn.
    • Zorg dat u het juiste stuurprogramma kiest. Notebookstuurprogramma's hebben soms een andere naam dan vergelijkbare desktopstuurprogramma's.
    • Fabrikanten van sommige videokaarten hebben andere software waarvoor het videostuurprogramma en updates vereist zijn. Lees de update-instructies nauwkeurig door of neem rechtstreeks contact met de fabrikant van de videoadapter op als u de instructies niet begrijpt.

2. Lightroom Classic CC dwingen om OpenGL te gebruiken in plaats van DirectX.

1. Kies Bewerken > Voorkeuren.
    2. Ga in het dialoogvenster Voorkeuren naar het tabblad Voorinstellingen.
    3. Klik op het tabblad Voorinstellingen op de knop Lightroom-map met voorinstellingen weergeven.De hoofdmap met voorinstellingen wordt nu weergegeven in Bestandsverkenner.
    4. Navigeer in Verkenner naar de Lightroom-map.
    5. Ga naar de koppeling https://adobe.ly/2yC7FLq en download het bestand config.lua. Kopieer het gedownloade bestand config.lua naar de Lightroom-map van de vorige stap.
    6. Start Lightroom Classic CC opnieuw.

Het dialoogvenster Systeeminfo (Help > Systeeminfo) moet de markeringsingang config.lua nu weergeven zoals in de onderstaande afbeelding, en aangeven dat Lightroom Classic CC nu OpenGL in plaats van DirectX gebruikt:

Config.lua-Flags:
    Develop.PreferOpenGL = true

3. Schakel de optie GPU gebruiken uit.

1. Kies Bewerken > Voorkeuren in Lightroom Classic CC.
    2. Ga in het dialoogvenster Voorkeuren naar het tabblad Prestaties.
    3. Schakel GPU gebruiken uit.
    4. Start Lightroom Classic CC opnieuw.

Nu moet de toepassing niet meer vastlopen.