Tussenoplossing om de sorteervolgorde van gebruikersvoorinstellingen in Lightroom Classic CC te corrigeren

Probleem

Gebruikersvoorinstellingen die zijn gemaakt in Lightroom Classic CC 7.3 of hoger, worden niet alfabetisch gesorteerd in het deelvenster Voorinstellingen (module Ontwikkelen).

Probleem met sorteren van voorinstellingen in Lightroom Classic CC 7.3 en hoger
Eigen voorinstellingen die zijn ontwikkeld in Lightroom Classic 7.3 of hoger, worden onjuist gesorteerd.

Productversies waarop dit betrekking heeft

Lightroom Classic CC 7.3 en hoger

Besturingssystemen

Windows and macOS

Tussenoplossing

Als u de sorteervolgorde van gebruikersvoorinstellingen wilt corrigeren, herhaalt u de onderstaande tussenoplossing voor elke gebruikersvoorinstelling die is gemaakt in Lightroom Classic CC 7.3 en hoger.

1. Klik met de rechtermuisknop (Win) / Ctrl-klik (Mac) op een gebruikersvoorinstelling die lager in de niet-gesorteerde lijst staat.

Kies in het contextmenu Naam wijzigen.

2. Voer in het dialoogvenster Naam voorinstelling wijzigen een extra spatie in achter de naam van de voorinstelling.

3. Klik op OK.

De hernoemde voorinstelling verschijnt nu op de juiste alfabetische volgorde in de lijst Gebruikersvoorinstellingen.