Na een upgrade naar Windows 10, treedt de volgende fout op: 'Onverwachte fout bij openen van catalogus. De catalogus kan niet worden geopend vanwege een onverwachte fout' wanneer u een catalogus in Lightroom opent.

Oplossingen

Oplossing 1: installeer de Microsoft Visual C++ Redistributable 2012

Oplossing 2: voer Lightroom uit als administrator.

1. Open de map Program Files/Adobe/Adobe Lightroom.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het Lightroom.exe-bestand.
  3. Kies Als administrator uitvoeren.

Oplossing 3: wijzig de machtigingen voor uw catalogusmap wijzigen.

1. Selecteer de map waarin uw catalogus zich bevindt. Dit is standaard uw map Afbeeldingen/Lightroom.
  2. Klik met de rechtermuisknop op die map.
  3. Kies Eigenschappen > Beveiliging > Bewerken.
  4. Selecteer uw gebruikersnaam in de sectie Namen van groepen of gebruikers. en klik op Volledig Beheer onder Machtigingen.
  5. Klik op Toepassen en daarna op OK in alle dialoogvensters.