Probleem: fout Kan niet goed starten (0Xc000007b)

Wordt de volgende foutmelding weergegeven wanneer u Lightroom start? Zo ja, voer dan de onderstaande oplossingen in volgorde uit.

Bericht voor toepassingsfout

Oplossingen

Oplossing 1: download en installeer een DLL-pakket naar de Lightroom-installatiemap.

1. Download het volgende pakket, dat uit twee bestanden bestaat: msvcr100.dll en msvcr80.dll.

Downloaden

2. Pak de inhoud van het pakket uit naar de volgende locatie:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom [Versie]\

Oplossing 2: verwijder Lightroom en installeer het programma opnieuw.

Lightroom heeft geen verwijderingsprogramma, dus u moet het handmatig verwijderen. Zie Lightroom handmatig verwijderen.

Wanneer Lightroom is verwijderd, installeert u het programma opnieuw. Zie Creative Cloud-apps downloaden en installeren.

Oplossing 3: verwijder de Microsoft Visual C++ Runtime Libraries.

De Microsoft Visual C++ Runtime Libraries kunnen conflicten veroorzaken met de vereisten van het Lightroom-installatieprogramma. Als u de bibliotheken wilt verwijderen, volgt u de stappen op de Autodesk-website.

Wanneer het verwijderen is voltooid, herhaalt u oplossing 2 om Lightroom te verwijderen en opnieuw te installeren.

Oplossing 4: repareer Windows of installeer het opnieuw.

Neem contact op met Microsoft als u hulp nodig hebt.

Nog steeds problemen?

U kunt ook de volgende oplossingen proberen. Deze oplossingen zijn eenvoudiger uit te voeren, maar de kans dat het probleem wordt opgelost, is kleiner dan wanneer u Windows herstelt of opnieuw installeert.

Neem contact op met Microsoft als u hulp nodig hebt bij stap 2, 4 en 5.

1. Installeer de 32-bits versie van Lightroom.

1. Zoek de meest recent gedownloade versie van Lightroom of de meest recente update.
  2. Open het installatieprogramma.
  3. Dubbelklik niet op het bestand Install Lightroom.exe maar open de Adobe Photoshop Lightroom-map.
  4. Dubbelklik op het bestand setup32.exe om de 32-bits versie van Lightroom te installeren.

2. Als u een herstelpunt in Windows hebt gemaakt voordat het probleem optrad, keert u terug naar dat punt.

Gebruikers hebben gemeld dat het probleem werd opgelost door terug te keren naar een Windows-herstelpunt dat is gemaakt vóór de installatie van de iLivid-downloadmanager.

3. Werk uw stuurprogramma voor videoweergave bij.

4. Voer een virusscan uit.

5. Voer chkdsk uit om naar schijffouten te zoeken.