U hebt onlangs een update uitgevoerd naar Lightroom Classic CC versie 7.2 (februari 2018-release) en u ondervindt een of meer van de volgende problemen:

• Het bewerken van metagegevens van meerdere afbeeldingen duurt erg lang.
  • De sneltoets B voor 'Toevoegen aan doelverzameling' of 'Verwijderen uit doelverzameling' werkt niet goed.
  • In de module Ontwikkelen wordt de afbeelding die in de Filmstrip is geselecteerd, niet geladen in de Loepweergave.
  • Onverwacht traag of vreemd gedrag

Productversie waarop dit van invloed is

Lightroom Classic CC versie 7.2

Besturingssystemen

Windows and macOS

Oorzaak

Wanneer Synchroniseren met Lightroom CC is ingeschakeld, gaat Lightroom Classic CC op de achtergrond eenmaal door alle foto's in uw catalogus. Lightroom Classic berekent MD5-hashes op de onbewerkte bestanden, zodat synchronisatie vervolgens sneller wordt uitgevoerd en om duplicaten te identificeren wanneer met Lightroom CC op meerdere apparaten wordt gesynchroniseerd.

Tussenoplossing 1: synchronisatie met Lightroom CC uitschakelen

Aanbevolen als u uw foto's niet op meerdere apparaten met Lightroom CC synchroniseert

Klik in de linkerbovenhoek van de Lightroom Classic-interface op het identiteitsvakje en pauzeer de optie Synchroniseren met Lightroom CC.

Synchroniseren met Lightroom CC pauzeren
Synchroniseren met Lightroom CC pauzeren

Opmerking:

Als u uw Lightroom Classic-foto's wilt blijven synchroniseren met Lightroom CC op meerdere apparaten en u wilt niet wachten tot de eenmalige achtergrondactiviteit is voltooid, leest u Tussenoplossing 2: voorberekening van MD5-hashes uitschakelen hieronder.

Tussenoplossing 2: voorberekening van MD5-hashes uitschakelen

Aanbevolen als u uw foto's wilt blijven synchroniseren met Lightroom CC op meerdere apparaten en niet wilt wachten tot de eenmalige achtergrondactiviteit is voltooid

1. Start Lightroom Classic CC.
  2. Kies Bewerken > Voorkeuren (Win) of Lightroom > Voorkeuren (Mac).
  3. Ga in het dialoogvenster Voorkeuren naar het tabblad Voorinstellingen.
  4. Klik op het tabblad Voorinstellingen op de knop Lightroom-map met voorinstellingen weergeven. De hoofdmap met voorinstellingen wordt nu weergegeven in Bestandsverkenner of Finder.
  5. Navigeer naar de Lightroom-map.
  6. Ga naar de link https://adobe.ly/2GV75fM en download het bestand config.lua. Kopieer het gedownloade bestand config.lua naar de Lightroom-map van de vorige stap.
  7. Start Lightroom Classic CC opnieuw.

Het dialoogvenster Systeeminfo (Help > Systeeminfo) moet de markeringsingang config.lua nu weergeven zoals in de onderstaande afbeelding:

Config.lua flags:
DigestManager.dontCalculateDigest = true