U ondervindt een of meer van de onderstaande problemen met afbeeldingsrendering in de Bibliotheekmodule van Lightroom Classic CC:
  • In de rasterweergave van de Bibliotheekmodule worden geen miniatuurafbeeldingen weergegeven.
  • Wanneer u in de Filmstrip op een afbeelding klikt, wordt de overeenkomstige miniatuurafbeelding niet geselecteerd in het raster van de Bibliotheekmodule.
  • Wanneer u in de Bibliotheekmodule naar de Loepweergave schakelt, worden afbeeldingen vreemd weergegeven, met rasterfragmenten of andere afbeeldingen op de achtergrond.
Onverwacht weergavegedrag in de Loepweergave
Onverwacht weergavegedrag in de Loepweergave.
In Lightroom Classic CC worden miniatuurafbeeldingen niet weergegeven in de rasterweergave of Filmstrip van de Bibliotheekmodule.
Miniatuurafbeeldingen verschijnen niet in de rasterweergave of Filmstrip van de Bibliotheekmodule.

Productversies waarop dit betrekking heeft

Lightroom Classic CC 7.0, 7.0.1 en 7.1

Besturingssystemen

Windows 7 en hoger

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen in de volgorde waarin ze worden weergegeven. Kijk na het uitvoeren van de stappen van elke oplossing of het probleem is opgelost.

Oplossing 1: Lightroom Classic CC bijwerken naar de nieuwste versie

Werk Lightroom Classic CC bij naar de nieuwste versie.

Zie Lightroom up-to-date houden om op de recentste updates te controleren en deze te installeren.

Oplossing 2: uw grafisch stuurprogramma bijwerken

Download en installeer het meest recente stuurprogramma rechtstreeks van de website van de fabrikant van uw grafische kaart.

Oplossing 3: Direct2D uitschakelen

(Lightroom Classic CC 7.1)

Als u Lightroom Classic CC 7.1 gebruikt, voert u deze stappen uit:

1. Start Lightroom Classic CC.
  2. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Lightroom > Voorkeuren (Mac) op de menubalk.
  3. Ga in het dialoogvenster Voorkeuren naar het tabblad Prestaties.
  4. Schakel het selectievakje GPU gebruiken uit.
  5. Klik op OK.

(Lightroom Classic CC 7.0 en 7.0.1)

Als u Lightroom Classic CC 7.0 of 7.0.1 gebruikt, voert u deze stappen uit:

1. Start Lightroom Classic CC.
  2. Kies Bewerken > Voorkeuren (Win) of Lightroom > Voorkeuren (Mac).
  3. Ga in het dialoogvenster Voorkeuren naar het tabblad Voorinstellingen.
  4. Klik op het tabblad Voorinstellingen op de knop Lightroom-map met voorinstellingen weergeven. De hoofdmap met voorinstellingen wordt nu weergegeven in Bestandsverkenner of Finder.
  5. Navigeer naar de Lightroom-map.
  6. Ga naar de koppeling https://adobe.ly/2hUHGYa en download het bestand config.lua. Kopieer het gedownloade bestand config.lua naar de Lightroom-map uit de vorige stap.
  7. Start Lightroom Classic CC opnieuw.

Het dialoogvenster Systeeminfo (Help > Systeeminfo) moet de markeringsingang config.lua nu weergeven zoals in de onderstaande afbeelding:

Config.lua-Flags:
AgView.disableDirect2D = true

Oplossing 4: kleurenprofiel sRGB IEC61966-2.1 aan uw systeem koppelen

Het probleem kan in de rasterweergave van de Bibliotheekmodule voorkomen vanwege een beschadigd kleurenprofiel.

Raadpleeg Oplossing 2: kleurenprofiel sRGB IEC61966-2.1 aan uw systeem koppelen in dit artikel voor stapsgewijze instructies over hoe u het kleurenprofiel kunt wijzigen op Windows en Mac.