Wanneer u een RAW-afbeelding van de Nikon D810-camera opent in Lightroom CC 2015.1/6.1 of Camera Raw 9,1 wijkt de kleur af van afbeeldingen van de camera die u eerder hebt geopend en waaraan u het kleurprofiel Adobe Standard hebt toegewezen.

Lightroom CC 2015.1/6.1 en Camera Raw 9.1 negeren het kleurprofiel Adobe Standard van Nikon D810-RAW-afbeeldingen. Ze nemen standaard het volgende beschikbare profiel, Camera Flat, in het pop-upmenu Cameraprofiel, zodat uw afbeeldingen met onverwachte kleuren worden weergegeven.

Oplossing

Dit probleem wordt opgelost door de updates van Lightroom CC 2015.1.1/6.1.1 en Camera Raw 9.1.1.

Start Photoshop of Lightroom en selecteer Help > Updates en installeer de updates.

Synchroniseer de profielupdate naar meerdere bestanden met problemen in Lightroom:

1. Selecteer een bestand van Nikon D810.
2. Ga naar de module Ontwikkelen.
3. Vouw het deelvenster Camerakalibratie uit
4. Selecteer Adobe Standard in het pop-upmenu Profiel.
5. Houd dit bestand als de actieve selectie.
6. Selecteer (met shift of cmd/Ctrl-klik) alle andere D810-bestanden die u wilt bijwerken.
7. Druk op de knop Synchroniseren.
8. Selecteer Niets selecteren om alle eerder geselecteerde instellingen op te heffen.
9. Selecteer de vakjes Procesversie en Kalibratie.
10. Klik op Synchroniseren.

Synchroniseer de profielupdate naar meerdere bestanden met problemen in Camera Raw:

1. Maak een meervoudige selectie van alle D810-bestanden die u wilt bijwerken (via Bridge of Photoshop) en open ze in Camera Raw.
2. Selecteer een afbeelding in de filmstrook.
3. Ga naar het deelvenster Camerakalibratie.
4. Selecteer Adobe Standard in het pop-upmenu Profiel.
5. Terwijl de afbeelding nog is geselecteerd, kiest u Alles selecteren (Crtl/cmd + a) in het filmstrookmenu.
6. Kies Instellingen synchroniseren (Alt + s) in het filmstrookmenu.
7. Selecteer Niets selecteren om alle eerder geselecteerde instellingen op te heffen.
8. Selecteer de vakjes Procesversie en Kalibratie.
9. Klik op OK.