In Lightroom CC 2015.5 of Lightroom 6.5 wordt de fout Problemen met gebruikersmachtigingen in Lightroom tijdens het starten weergegeven.

Foutbericht Problemen met gebruikersmachtigingen in Lightroom

Opmerking:

Problemen met machtigingen kunnen ertoe leiden dat het systeem crasht of vastloopt wanneer u een versie van Lightroom, Photoshop of Adobe Bridge opent.

Oplossingen

Oplossing 1

Klik op [Herstellen om door te gaan].

Oplossing 2

Wijzig de machtigingen van de drie (hieronder) weergegeven mappen en voor alle items in deze mappen handmatig naar Lezen en schrijven, zodat de Adobe-toepassingen naar deze mappen kunnen schrijven wanneer ze geopend zijn of tijdens gebruik:

• /Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/
  • /Users/[gebruikersnaam]/Library/Application Support/Adobe/
  • /Users/[gebruikersnaam]/Library/Caches/Adobe/

Ga als volgt te werk:

1. Open de map Bibliotheek van de gebruiker. Druk hiertoe op Option en selecteer Ga > Bibliotheek in de Finder.

Opmerking:

De map Bibliotheek van de gebruiker is standaard verborgen in Mac OS X 10.7 en later. Raadpleeg Kan bibliotheekbestanden van gebruiker niet zien in Mac OS 10.7 en later om de map Bibliotheek van de gebruiker te vinden en openen.

1. Wijzig de machtigingen voor deze mappen en alle items in deze mappen naar Lezen en schrijven. Als u de machtigingen wilt wijzigen, raadpleegt u de onderwerpen Bevoegdheden toewijzen aan gebruikers en groepen en Bevoegdheden toepassen op alle onderdelen in een map of op een schijf in het artikel Bevoegdheden instellen voor onderdelen op uw Mac (Apple-documentatie).

Opmerking:

Zorg ervoor dat u de machtiging Lezen en schrijven op alle ingesloten items in deze mappen toepast. Hiervoor zijn de naam en het wachtwoord van uw beheerder vereist.

1. Probeer Lightroom nu te starten.

Oplossing 3

Als de bovenstaande oplossing niet werkt om het probleem met machtigingen voor mappen op te lossen, kunt u deze oplossing met een gemakkelijk uit te voeren shellscript proberen. Dit shellscript herstelt automatisch het eigendom en de lees-/schrijfmachtiging, en verwijdert de Access Control List (ACL) uit de set Adobe-gebruikersmappen en -submappen op uw computer.

Downloaden

Voer het shellscript als volgt uit:

1. Download LightroomCorrectPermission.zip via de bovenstaande koppeling. Het bestand wordt standaard gedownload naar: /Users/[gebruikersnaam]/Downloads/LightroomCorrectPermission.zip
  2. Pak het gedownloade ZIP-bestand uit om het schell-scriptbestand LightroomCorrectPermission.sh te extraheren.
  3. Typ Terminal in het Spotlight-zoekvak op uw Mac-bureaublad en start de Terminal-app.
  4. Sleep het uitgepakte shellscript-bestand LightroomCorrectPermission.sh (van stap 2) uit de Finder naar het Terminal-venster. U ziet de volgende tekst in het Terminal-venster:
    /Users/[gebruikersnaam]/Downloads/LightroomCorrectPermission.sh
  5. Druk op Enter om het shellscript uit te voeren.
  6. Voer uw Mac-aanmeldingsgegevens in wanneer u hierom wordt gevraagd.
    Opmerking: zorg ervoor dat u de account met beheerdersrechten gebruikt om u aan te melden.
  7. Probeer Lightroom nu te starten.

Oplossing 4

Stel een nieuwe gebruikersaccount voor beheerders in op de computer en voer Lightroom via deze nieuwe account uit.