Wanneer u de muisaanwijzer over een voorinstelling in het deelvenster Voorinstellingen (module Ontwikkelen) beweegt, wordt de live voorvertoning van Lightroom Classic CC in uw foto in de weergave Loep weergegeven. De live voorvertoning van voorinstellingen (die in de Lightroom Classic CC v7.3-release van april 2018 is geïntroduceerd) maakt uw computer trager.

Productversie waarop dit van invloed is

Lightroom Classic CC 7.3

Besturingssystemen

Windows en macOS

Oplossing

In Lightroom Classic CC 7.4 is een nieuwe voorkeursoptie toegevoegd waarmee u de live voorvertoning van voorinstellingen kunt uitschakelen. Volg de instructies hieronder om dit te doen:

1. Werk Lightroom Classic CC bij naar de nieuwste versie.

Start Lightroom Classic en selecteer Help > Updates. Zie Lightroom up-to-date houden voor gerelateerde informatie.

Voer de volgende stappen uit na het updaten naar de nieuwste versie.

2. Kies Bewerken > Voorkeuren (Win) of Lightroom > Voorkeuren (Mac).

3. Ga in het dialoogvenster Voorkeuren naar het tabblad Prestaties.

4. Hef op het tabblad Prestaties de selectie op van Enable Hover Preview Of Presets In Loupe (Voorvertoning van voorinstellingen in Loep inschakelen bij aanwijzen).

Klik op OK.