Wanneer u de app start, voert Lightroom for mobile enkele onderhoudstaken uit op de achtergrond. Tijdens dit proces wordt het volgende bericht weergegeven:

'Lightroom heeft een beschadigde database gedetecteerd. Sla uw foto's op via Bestandsdeling van iTunes. Daarna moet u Lightroom opnieuw installeren via de App Store. Onze excuses voor het ongemak.'

U kunt voorkomen dat u uw Lightroom mobile-foto's verliest door uw bestanden te herstellen via Bestandsdeling van iTunes. Volg de onderstaande stappen van de tussenoplossing.

Productversies waarop dit betrekking heeft

Lightroom for mobile (iOS) 2.7.0 en nieuwer

Besturingssysteem

iOS

Tussenoplossing

1. Open iTunes op uw Mac of pc.

2. Sluit uw mobiele iOS-apparaat aan op uw computer.

3. Klik in het iTunes-venster op het apparaatpictogram in de linkerbovenhoek (zie onderstaande afbeelding).

Het aangesloten mobiele apparaat selecteren in iTunes
  4. Uw aangesloten mobiele apparaat wordt weergegeven in iTunes. Selecteer nu Apps in het linkerdeelvenster.

Geïnstalleerde apps op het aangesloten mobiele apparaat in iTunes
  5. Scrol omlaag in het rechterdeelvenster om de sectie Bestandsdeling weer te geven.

6. Selecteer in de sectie Bestandsdeling de optie Lightroom in de lijst.

Alle Lightroom mobile-bestanden worden rechts weergegeven.Er zijn twee of drie mappen. Sla ze allemaal op door ze naar uw bureaublad te slepen, zodat u geen bestanden vergeet.Uw foto's kunnen in verschillende mappen staan. Ze hebben de extensie .JPG of .DNG.

Lightroom-mappen kopiëren in de sectie Bestandsdeling van iTunes

Wanneer u uw Lightroom mobile-foto's hebt hersteld, kunt u de Lightroom for mobile-app opnieuw installeren via de App Store.

• Als u Lightroom for mobile gebruikt zonder u aan te melden, kunt u de herstelde foto's kopiëren naar uw mobiele apparaat en ze dan importeren in Lightroom for mobile (iOS). Zie Importeren en organiseren | Met Lightroom for mobile werken als u wilt weten hoe u foto's uit de galerie van het apparaat importeert.
  • Als u een betaald Creative Cloud-lid of een gebruiker van een gratis proefversie bent, kunt u Lightroom CC op uw desktop gebruiken om foto's opnieuw te synchroniseren met de Lightroom for mobile-app. Voor meer informatie leest u Lightroom synchroniseren op desktops en mobiele platforms.