Kom te weten welke videobestandsindelingen u kunt importeren en bewerken in Lightroom Classic en Lightroom CC.

Ondersteunde videobestandsindelingen in Lightroom

Sommige videobestandsindelingen, zoals MOV en AVI, duiden op containerbestandsindelingen in plaats van specifieke videogegevensindelingen. Containerbestanden kunnen gegevens bevatten die zijn versleuteld met verschillende compressie- en versleutelingsschema's. Lightroom kan deze containerbestanden importeren, maar de mogelijkheid om de gegevens in deze bestanden te importeren is afhankelijk van de geïnstalleerde codecs (in het bijzonder de decoders).

Wanneer u meer codecs installeert, kan Lightroom een groter aantal videobestandstypen importeren/afspelen. Veel codecs die in het besturingssysteem zijn geïnstalleerd (Windows of macOS) werken als onderdeel in de QuickTime- of Video voor Windows-indelingen. Neem contact op met de fabrikant van uw hardware of software voor meer informatie over codecs die werken met de bestanden die door uw specifieke apparaten of toepassingen worden gemaakt.

Opmerking:

• Dolby Audio decoderen: Windows 7, Lightroom Classic 7.0 (versie oktober 2017) en latere versies bieden geen ondersteuning voor Dolby-audiodecodering omdat deze besturingssysteemversies niet het vereiste mediapakket hebben om AC-3 te decoderen. Adobe Creative Cloud-apps maken nu gebruik van systeemeigen ondersteuning om Dolby Digital te decoderen, en bieden geen codering meer voor Dolby Digital- en Dolby Digital Plus-geluidsindelingen. Zowel Windows- als OS X-besturingssystemen (Windows 8.1 of later en Mac OS X .10.11 of later) bieden systeemeigen ondersteuning voor het decoderen van Dolby Audio. Voer een update uit naar de nieuwste versie van uw besturingssysteem. Zie voor meer informatie Adobe Creative Cloud-apps gebruiken systeemeigen ondersteuning voor Dolby
  • Apple QuickTime: Het United States Computer Emergency Readiness Team heeft een melding uitgevaardigd waarin Windows-gebruikers wordt aangeraden Apple QuickTime te verwijderen van hun computers. Apple heeft bovendien aangekondigd geen beveiligingsupdates voor QuickTime in Windows meer te bieden. Het is mogelijk dat er na verwijdering van QuickTime geen videominiaturen meer worden gegenereerd in Lightroom en dat bepaalde codecs niet langer beschikbaar zijn voor importeren en afspelen. Zie Windows | Impact van verwijderen van Apple QuickTime voor meer informatie.

Ondersteunde videoformaten en extensies

Met deze versies van Adobe Photoshop Lightroom kunt u videoclips in verschillende indelingen importeren en ze uitgebreid bewerken.

Ondersteunde video-indelingen

• AVI (Zie de onderstaande opmerking)
  • MP4
  • MOV (Zie de onderstaande opmerking)
  • AVCHD

Opmerking:

• AVI-bestanden op macOS: Vanaf Lightroom Classic CC 8.0  en Lightroom CC 2.0 (releases van oktober 2018) kunt u geen nieuwe AVI-bestanden meer importeren op macOS.De bestaande AVI-bestanden in uw catalogus worden als verwacht afgespeeld in Lightroom Classic en in een afzonderlijk venster van de weergave Bibliotheekloep in Lightroom Classic. In Windows is de ondersteuning voor AVI-bestanden nog steeds beschikbaar.
  • HEVC (.MOV)-bestanden : HEVC-videobestanden worden alleen ondersteund voor importeren en afspelen op MacOS High Sierra (10.13). In Windows en eerdere macOS-versies is de ondersteuning voor HEVC (.MOV) -bestanden niet beschikbaar. Zie voor meer informatie dit artikel: HEVC-bestanden ondersteunen.

Ondersteunde extensies

• MOV
  • M4V
  • MP4
  • MPE
  • MPG; alleen compressie-indelingen MPEG-1 en MPEG-4
  • MP4
  • M4V
  • AVI (Alleen Windows)
  • MTS
  • 3GP
  • 3GPP
  • M2T
  • M2TS

Opmerking:

Video's met de extensie .MPG4: Vanaf Lightroom Classic CC 8.0 en Lightroom CC 2.0 (releases van oktober 2018) worden video's met de bestandsextensie .MPG4 niet langer ondersteund op macOS en Windows. Als tijdelijke oplossing kunt u de bestandsextensie hernoemen naar .MP4 met Finder (Mac) of Windows Verkenner (Win) en vervolgens het videobestand importeren.

Als uw videobestand geen van deze indelingen heeft, kan Lightroom uw bestand niet openen. Video 's worden alleen ondersteund in de module Bibliotheek. U kunt ze niet in een willekeurige andere module openen, zoals Ontwikkelen of Diavoorstelling.

Verwante bronnen: