Hier vindt u de technische specificaties voor eerdere versies van Lightroom Classic CC.

Opmerking:

U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic CC (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk de Help voor de gloednieuwe versie van Photoshop Lightroom CC.

Systeemvereisten voor de nieuwste versies

Systeemvereisten Lightroom Classic CC 7.x/Lightroom 6.x

Windows

• Intel®- of AMD-processor met ondersteuning voor 64-bits*
  • Microsoft Windows 7 met Service Pack 1 (64-bits), Windows 8.1 (64-bits), of Windows 10 versie 1511 of hoger (64-bits)
  • 4 GB RAM (12 GB aanbevolen)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768
  • 2 GB vrije schijfruimte voor installatie van het programma.
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services.†

De hardwareversnelling voor afbeeldingen

• AMD: GPU radeon OpenGL met DirectX 12 of 3,3 ondersteuning.
  • Intel: Of hoger GPU skylake met DirectX 12 ondersteuning.
  • NVIDIA: GPU OpenGL met DirectX 12 of 3,3 ondersteuning.
  • OpenGL 3.3- en DirectX 10-compatibele videoadapter voor GPU-functies.
  • 1 GB video-RAM (VRAM). 2 GB specifiek VRAM (4 GB aanbevolen) voor grote beeldschermen met hoge resolutie, zoals van 4k- en 5k-resolutie monitoren.

macOS

• Multicore Intel-processor met 64-bits ondersteuning*
  • Mac OS X v10.11 (El Capitan), macOS v10.12 (Sierra), of macOS v10.13 (High Sierra)**
  • 4 GB RAM (12 GB aanbevolen)
  • Monitor met een resolutie van 1.024 x 768
  • 2 GB vrije ruimte op de harde schijf voor installatie van het programma (installatie op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk).
  • Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services.†

De hardwareversnelling voor afbeeldingen

• AMD: MacOs 10.12 met Ondersteuning.
  • Intel: MacOs 10.12 met Ondersteuning.
  • NVIDIA: MacOs 10.12 met Ondersteuning of MacOs 10.11 met opengl.
  • OpenGL 3.3-compatibele videoadapter voor GPU-functies.
  • 1 GB video-RAM (VRAM). 2 GB specifiek VRAM (4 GB aanbevolen) voor grote beeldschermen met hoge resolutie, zoals van 4k- en 5k-resolutie monitoren.

* Dual Core-processor aanbevolen voor HD- of AVCHD-videofuncties.

** Lightroom CC 2015.1/Lightroom 6.1 en eerdere versies worden ondersteund door Mac OS X v10.8 en Lightroom CC 2015.6.1/Lightroom 6.6.1 en eerder worden ondersteund door Mac OS X v10.9. Lightroom CC 2015.6.12/Lightroom 6.12 en eerdere versies worden ondersteund door Mac OS X v10.10.

† OPMERKING: voor de activering en het gebruik van dit product zijn een internetverbinding en Adobe ID vereist en dient u akkoord te gaan met de licentieovereenkomst. De applicatie valideert elke 30 dagen de software van maandelijkse leden en elke 99 dagen de software van jaarlijkse leden. Dit product kan integreren met of toegang geven tot bepaalde online services die door Adobe of derden worden gehost. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het Adobe-privacybeleid. Toepassingen en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Er kunnen aanvullende vergoedingen of lidmaatschapskosten in rekening worden gebracht.

Taalondersteuning Lightroom Classic CC/Lightroom 6

Lightroom Classic CC/Lightroom 6 is beschikbaar in de volgende talen:

Deutsch

English

Español

Français

Italiano

Nederlands

Português (Brasil)

Svenska

日本語

简体中文

繁體中文

한국어