premiere_clip_mnemonic_no_shadow_128px

Gebruik Premiere Clip om binnen enkele minuten verbluffende video's te maken. Met behulp van gebruiksvriendelijke gereedschappen, tips en storycards helpt Premiere Clip u verbluffende video's te maken. U kunt video's direct publiceren en delen op sociale netwerken, of naar Premiere Pro op de desktop sturen.

Algemene informatie

Hoe kom ik aan Adobe Premiere Clip?

Premiere Clip voor iPhone, iPad en Android-telefoons kan gratis worden gedownload via de iTunes App Store en Google Play Store.

Premiere Clip is momenteel beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans, Koreaans, Italiaans, Russisch, Portugees (Braziliaans), Nederlands, Zweeds, Traditioneel Chinees en Spaans.

Ga naar de pagina van Premiere Clip in de iTunes App Store of de Google Play Store voor de meest actuele systeemvereisten.

Moet ik een Creative Cloud-account hebben om Premiere Clip te gebruiken?

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lid bent, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap.

Kan ik mijn Premiere Clip-project openen in Adobe Premiere Pro?

Ja. Wanneer je klaar bent om je project naar Premiere Pro te exporteren, tik je op het pictogram Delen in de rechterbovenhoek van je scherm. Tik vervolgens op Bewerken in Premiere Pro. Je project en media worden binnen enkele minuten naar je map voor Creative Cloud gestuurd. Open Premiere Pro op je computer en selecteer via de menubalk Bestand > Premiere Clip-project converteren. Alle bewerkingen, markeringen voor muziek en aangepaste Looks die zijn toegepast in Premiere Clip, worden naadloos weergegeven op je tijdlijn.

Waar vind ik meer informatie over Premiere Clip?

Je vindt meer informatie over Premiere Clip op de volgende webpagina's:

Wat is de juridische status van de soundtracks die bij de app worden geleverd?

De soundtracks die bij Adobe Premiere Clip worden geleverd, kunnen zonder beperkingen worden gebruikt voor persoonlijke of commerciële toepassingen. Raadpleeg de Adobe-voorwaarden hieronder.

Het gebruik van de soundtracks wordt behandeld in artikel 2.5 van de gebruiksvoorwaarden van Adobe (http://www.adobe.com/nl/legal/terms.html). Je mag de soundtracks gebruiken als onderdeel van een Premiere Clip-project voor je klanten, maar je mag ze niet los verspreiden (of beschikbaar stellen).

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Adobe Premiere Clip?

Bekijk een zelfstudie, lees de veelgestelde vragen of ga naar het ondersteuningsforum.

Adobe Premiere Clip gebruiken

Hoe leer ik werken met Premiere Clip?

Bekijk een zelfstudie om het volgende te leren: Video's maken en bewerken met Premiere Clip.

Hoe maak ik een nieuw project?

1. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op het pictogram +.
  2. Voeg media toe via de volgende opties: Van uw mobiele apparaat, Lightroom, Creative Cloud-bestanden of Maak een foto of video.
  3. Wanneer u uw media hebt geselecteerd, kiest u een projecttype: Automatisch of Vrije vorm.
Opmerking: Als Automatisch geselecteerd is, genereert Premiere Clip een geweldige video voor u, aangepast aan de klanken van uw soundtrack. U kiest het tempo, de muziek en de volgorde. Als Vrije vorm geselecteerd is, hebt u krachtige bewerkingsfuncties binnen handbereik, zoals clips bijsnijden en splitsen, aangepaste Looks en slimme audio-effecten toepassen, en meer.

U kunt een project verplaatsen van Automatisch naar Vrije vorm om het verder te bewerken. Tik gewoon op het Filmstrook-pictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm wanneer u in Automatische modus werkt. Zodra u een project hebt geconverteerd van Automatisch naar Vrije vorm, kunt u niet teruggaan naar Automatisch.

Wat voor typen media kan ik toevoegen?

U kunt video's en afbeeldingen aan uw project toevoegen. Blader naar media op uw apparaat, gebruik de camera om opnames te maken, selecteert uit uw Lightroom-collectie of download uit uw Creative Cloud-mappen met middelen.

1. Tik op + om media toe te voegen.
  2. Blader naar en selecteer media op uw apparaat, uit Lightroom, Creative Cloud-middelen of gebruik de camera om opnames te maken.

Welke typen audiobestanden kan ik importeren?

Als u muziek of een audiotrack in uw Premiere Clip-project wilt gebruiken, moet deze met de muziekbibliotheek van uw apparaat worden gesynchroniseerd (voor iPhone-gebruikers betekent dit gesynchroniseerd via de iTunes-desktopapp). Creative Cloud biedt momenteel geen ondersteuning voor het importeren van audiobestanden in Premiere Clip. Bovendien ondersteunt Clip momenteel ook geen nummers die van een Apple Music-abonnement zijn gedownload.

Ondersteunde audio-indelingen: AAC, MP3, Apple Lossless, AIFF en WAV

Hoe voeg ik titels toe?

U kunt titelkaarten toevoegen om tekst in uw video's weer te geven.

In de Vrije vorm-editor:

1. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op +.
  2. Tik op Nieuwe titel of op het Aa-pictogram.
  3. Voer de tekst in en geef vervolgens de Text Color (Tekstkleur) en Background Color (Achtergrondkleur) op.
  4. Gebruik de paarse handgrepen om de duur van de clip aan te passen.

Hoe zet ik een titelkaart om in een Storycard?

Storycards zijn handig bij het plannen van uw opname. In de Vrije vorm-editor kunt u een titelafbeelding of een stilstaand beeld in een Storycard omzetten. Daarna kunt u notities toevoegen, opnemen volgens de titelkaart en deze vervangen door opnames.

1. Selecteer een titelkaart of afbeelding.
  2. Tik vanuit de werkbalk Clipopties op het pictogram Framed Image (Beeld in frame).

Opmerking: Android-gebruikers tikken op het pictogram Meer opties.

3. Tik op Turn into Storycard (Omzetten in Storycard).

Hoe dupliceer ik een clip?

In de Vrije vorm-editor:

1. Tik op een clip om deze te selecteren.
  2. Tik vanuit de werkbalk Clipopties op het pictogram Kopiëren ('+').
  3. Opmerking: Android-gebruikers tikken op het pictogram Meer opties.

4. Tik op Clip dupliceren om een kopie te maken.

Hoe splits ik een clip?

In de Vrije vorm-editor:

1. Tik op een clip om deze te selecteren.
  2. Tik vanuit de werkbalk Clipopties op het pictogram Kopiëren ('+').

Opmerking: Android-gebruikers tikken op het pictogram Meer opties.

3. Verschuif de witte afspeelkop naar de positie waar u wilt splitsen.
  4. Tik op Split at Playhead (Splitsen bij afspeelkop).

Hoe pas ik de belichting aan in een clip?

In de Vrije vorm-editor:

1. Tik op een clip om deze te selecteren.
  2. Tik vanuit de werkbalk Clipopties op het pictogram Sluiter.
  3. U kunt de schuifregelaars voor Belichting, Hooglichten en Schaduwen aanpassen.

Hoe pas ik audio voor een videoclip aan?

U kunt het volume en de instellingen voor uitfaden aanpassen voor de audio die aan een clip gekoppeld is.

In de Vrije vorm-editor:

1. Tik op een clip om deze te selecteren.
  2. Tik vanuit de werkbalk Clipopties op het pictogram Audio.
  3. Ga als volgt te werk:
  • Zet Audio afspelen aan of uit. (Met Aan wordt de audio in deze videoclip afgespeeld. Met Uit wordt de audio in deze videoclip gedempt.)
  • Pas het Volume aan.
  • Schakel Smart Volume (Slim volume) in. Met Slim volume kunt u het volume van alle audio in de clip tot een consistent volume verhogen.
  • Schakel de opties Audio infaden of Audio uitfaden in of uit.

Hoe pas ik de afspeelsnelheid van een clip aan?

U kunt de afspeelsnelheid van een clip aanpassen.

In de Vrije vorm-editor:

1. Tik op een clip om deze te selecteren.
  2. Tik vanuit de werkbalk Clipopties op het pictogram Snelheid.

Opmerking: Android-gebruikers tikken op het pictogram Meer opties.

3. Pas de afspeelsnelheid aan. De duur van de clip neemt toe naarmate u de afspeelsnelheid verlaagt.

Hoe voeg ik een soundtrack aan mijn project toe?

U kunt een soundtrack aan een project toevoegen die op de achtergrond van de video wordt afgespeeld. Premiere Clip bevat 10 royaltyvrije tracks die u mag gebruiken (Thema's Premiere Clip), maar u kunt ook een soundtrack uit uw muziekbibliotheek toevoegen.

In de modus Automatisch:

1. Tik op de onderste werkbalk op het muziekpictogram.
  2. Selecteer Soundtrack vervangen en kies een van de beschikbare opties.

In de Vrije vorm-editor:

1. Tik in de bovenste menubalk op het muziekpictogram.
  2. Kies een Soundtrack uit de beschikbare opties.

Hoe bewerk ik de soundtrack van mijn project?

Nadat u een soundtrack hebt toegevoegd, kunt u deze bewerken in het soundtrackmenu.

• Veeg naar links of rechts op de audio-waveform als u het beginpunt van het nummer wilt wijzigen.
  • Tik op Vervangen om een andere soundtrack te selecteren.
  • Tik op Soundtrack verwijderen om achtergrondaudio te verwijderen.
  • Pas het Volume van de soundtrack aan.
  • Schakel Synchroniseren met muziek in. Als deze optie is ingeschakeld, wordt een clip bij het bijsnijden vastgezet op de maat van de soundtrack.
  • Schakel Auto Mix in. Met Auto Mix wordt de soundtrack zachtjes afgespeeld wanneer de clip geluid bevat.
  • Schakel Audio infaden en Audio uitfaden in of uit.

Hoe maak ik een project met middelen uit mijn Lightroom for mobile-collectie?

1. Tik in Premiere Clip op het pictogram + in de rechterbovenhoek van uw scherm.
  2. Tik op Lightroom.
  3. Selecteer de Lightroom-middelen in uw collecties.
  4. Tik op Openen om de middelen toe te voegen aan uw project.

Als u een Premiere Clip-project wilt maken met Lightroom voor mobiel, opent u Lightroom op uw mobiele apparaat.

1. Open de collectie die de middelen bevat die u wilt gebruiken voor uw Premiere Clip-project.
  2. Tik op het pictogram Share (Delen) in de rechterbovenhoek en tik dan op Create a Video in Clip (Een video maken in Clip). (U kunt ook tikken op '…' naast de collectie die u wilt gebruiken voor uw project in de weergave Organize (Ordenen). Tik dan op Create a Video in Clip (Een video maken in Clip)).
  3. Premiere Clip wordt gestart. Het programma importeert uw middelen uit Lightroom en maakt een Automatisch project. U kunt het project verder bewerken in de Vrije vorm-editor door te tikken op het pictogram Filmstrook en Converteren naar vrije vorm.

Opmerking: u moet uw Lightroom Mobile-verzamelingen synchroniseren om deze functionaliteit te kunnen gebruiken. Volg hier de stapsgewijze instructies: https://helpx.adobe.com/nl/lightroom/help/lightroom-mobile-desktop-features.html

Hebt u geen Lightroom op uw mobiele apparaat? Meer informatie vindt u hier.

Hoe deel ik mijn video?

U kunt voltooide video's opslaan in uw filmrol of Creative Cloud-map, maar u kunt ze ook direct op Twitter, Facebook of YouTube plaatsen, of ze naar Premiere Pro CC versturen om verder te bewerken.Bovendien kunt u direct publiceren voor in-line afspelen zodat deze automatisch wordt afgespeeld in de feed van uw volgers.
  1. Tik in de bovenste menubalk op het pictogram Delen.
  2. Kies uit de volgende opties:
  • Video publiceren en delen
    • Verander indien nodig de naam van het project.
    • Privacy-instellingen kiezen:
      • Openbaar: de video's zijn openbaar en mogen worden gebruikt in de galerij Community-video's van Premiere Clip.
      • Unlisted (Niet-weergegeven): alleen mensen die de koppeling hebben, kunnen de video bekijken.
    • Kies opties voor het delen op Twitter en Facebook.
    • Tik op Publiceren.
  • Bewerken in Premiere Pro
  • Opslaan naar Filmrol
  • Meer opties (Opslaan naar Creative Cloud, Publiceren op YouTube)

Hoe bewerk ik mijn video in Premiere Pro?

Ga als volgt te werk als u uw project verder wilt bewerken in Premiere Pro:

1. Tik op het pictogram Delen in de menubalk bovenaan.
  2. Tik op Edit in Premiere Pro (Bewerken in Premiere Pro). Binnen enkele minuten worden uw project en media naar een Creative Cloud-map verstuurd.
  3. Open Premiere Pro op uw computer en selecteer Bestand > Premiere Clip Project converteren in de menubalk.
  4. Kies het XML-bestand van het project waaraan u wilt werken in Premiere Pro.

Alle bewerkingen in uw project worden weergegeven in de tijdlijn van Premiere Pro, zodat u gemakkelijk kunt blijven werken. Beschikt u niet over Premiere Pro CC? U kunt hier een gratis evaluatieversie downloaden.

Voor meer informatie over het importeren van Premiere Clip-video's in Premiere Pro voor geavanceerde bewerkingen leest u Premiere Clip-video's bewerken in Premiere Pro.

Hoe voeg ik aangepaste branding-elementen toe aan mijn video?

Met Premiere Clip kunt u eenvoudig automatisch een watermerk en bumper toevoegen aan alle nieuwe projecten. De geselecteerde middelen en de instelling voor het automatisch toepassen van branding-kenmerken worden opgeslagen als gebruikersvoorkeuren. U kunt ook elk kenmerk in- of uitschakelen en bijwerken naar een nieuw toegewezen kenmerk op
individuele projectbasis.

Als u de branding-kenmerken wilt configureren, tikt u op het Clip-pictogram in de linkerbovenhoek van de projectbrowser. Vervolgens tikt u op 'Voorkeuren' en 'Bumper' of 'Watermerk'.

Bumper:

Tik om een video te selecteren op Premiere Clip om de standaardbumper van de app te gebruiken of tik op Aangepast om zelf een bumper te kiezen. Blader naar het middel in Creative Cloud of Dropbox, selecteer het en tik op 'Toevoegen'.

Als u de bumper automatisch wilt opnemen in nieuwe projecten, schakelt u de optie Videobumper toevoegen in. U kunt de bumper ook in elk project in- of uitschakelen.

Watermerk:

Selecteer het logo door op Creative Cloud of Dropbox te tikken en naar het middel te bladeren. Selecteer het en tik op 'Toevoegen'. In het dialoogvenster Watermerk wordt de geselecteerde afbeelding weergegeven in een frame van 1920x1080.

Als u het watermerk automatisch wilt inschakelen in nieuwe projecten, schakelt u de optie Watermerk toepassen in. U kunt het watermerk ook in elk project in- of uitschakelen.

Op projectniveau:

Als u een branding-kenmerk voor een bepaald project wilt in- of uitschakelen, opent u dat project en tikt u op het tandwielpictogram om het menu Projectinstellingen te openen. Vervolgens tikt u op de schakelaar voor Videobumper of Watermerk om deze alleen voor dat project in of uit te schakelen.

Waarom zijn media offline wanneer ik de tijdlijn uit Adobe Premiere Clip op iPhone overdraag naar Premiere Pro op desktop?

Uw projectmedia moeten automatisch worden gekoppeld wanneer ze in Premiere Pro worden geopend. Als de media niet zijn gekoppeld, koppelt u ze opnieuw aan de hand van de volgende instructies: https://helpx.adobe.com/nl/premiere-pro/using/relinking-media.html

U kunt uw Premiere Clip-project en -middelen hier vinden:

/Users/[gebruikersnaam]/Creative Cloud/Files/AdobePremiereClipExport/