Antwoorden op veelgestelde vragen over Adobe Photoshop Sketch.
Wil je meer kracht om te tekenen en te schilderen? Probeer dan Adobe Fresco, de nieuwste teken- en schilderapp. Je Sketch-middelen worden automatisch gemigreerd wanneer je je voor het eerst aanmeldt bij Fresco.
sketch_appicon_128

Adobe Photoshop Sketch brengt inspiratie, expressief tekenen en je creatieve community op één plek samen op je iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook. Verander je ideeën in schetsen en deel ze op Behance om onmiddellijk feedback te krijgen. Sketch geeft je de vrijheid om inspiratie te vinden, ideeën uit te werken en feedback te krijgen van vakgenoten die je vertrouwt, waar je ook bent.

Algemene informatie

Sketch voor iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaten en Chromebook is gratis te downloaden via de iTunes App Store en Google Play.

Sketch is momenteel beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees (Braziliaans), Russisch en Spaans.

Ga naar de pagina van Sketch in de iTunes App Store of in Google Play voor de actuele systeemvereisten.

Nee. Sketch is gemaakt om samen te werken met Ink en Slide, maar je hoeft deze hardware niet te hebben om Adobe Sketch te gebruiken. Je kunt in Sketch werken met je vinger, een pen of de ingebouwde digitale liniaal.

Ja. Naast ondersteuning voor Ink biedt Sketch ook ondersteuning voor de nieuwste drukgevoelige pennen van Wacom, Pencil van FiftyThree en Apple Pencil.

Apple Pencil is de enige pen die Sketch op de iPad Pro ondersteunt.

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lid bent, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je een Google Chromebook gebruikt, maak je een Adobe ID als je er nog geen hebt en meld je je aan.

Je vindt meer informatie over Sketch via de volgende bronnen:

Gebruik een of meer van de volgende nuttige bronnen:

1. Meld je aan bij Sketch.

2. Tik op het pictogram  linksboven in het scherm.

3. Selecteer Zelfstudies weergeven.

Screenshot_tutorials

Je kunt ook feedback en vragen verzenden vanuit de mobiele app:

1. Meld je aan bij Sketch.

2. Klik op het pictogram  linksboven in het scherm.

3. Selecteer Feedback verzenden.

send feedback

Adobe Photoshop Sketch gebruiken

Ja. Tekeningen die je hebt gemaakt in Illustrator Line, zijn allemaal beschikbaar in Sketch. Je kunt ze importeren door op Instellingen > Projecten importeren te tikken.

Je kunt schetsen in projecten groeperen. Je kunt de schetsen binnen het project opnieuw ordenen of het project een andere naam geven.

• Tik op het pictogram + op de linkerbalk om een nieuw project toe te voegen. Een nieuw project met vijf lege
Tik op het pictogram Bewerken boven aan de projectbalk om een project te bewerken.
  • Tik op de namen om het project een andere naam te geven.
  • Versleep de handgrepen om de tekeningen binnen het project opnieuw te ordenen.

Waterverfpenselen zijn beschikbaar op de volgende apparaten:

• iPad Pro
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Air
  • iPad Air 2

Waterverfpenselen zijn niet beschikbaar in Sketch op de iPad 2, iPad 3 of iPad 4.

1. Tik op het pictogram Bewerken in een project.

2. Tik op een schets om deze te selecteren. Je kunt ook meerdere schetsen selecteren.

3. Klik op het pictogram Verwijderen.

1. Klik op het pictogram Delen in de projectbanner.

2. Klik op Doorgaan met delen om tekeningen van het huidige project weer te geven.

3. Tik op Bewerken om tekeningen toe te voegen of te verwijderen. Je kunt ook andere bestanden van Creative Cloud of Filmrol toevoegen, en zelfs een foto nemen met de camera. Tik op Doorgaan.

4. Selecteer een omslagafbeelding en tik op Doorgaan.

5. Voer de informatie in en tik op Publiceren.

Nu kun je in Sketch perspectief- en grafiekrasters uit Line gebruiken.

1. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op het pictogram Vormen.

2. Selecteer het pictogram Instellingen door op de moersleutel te klikken.

3. Tik in het menu Instellingen op Rasters inschakelen.

4. Tik op de pijl naar links om het menu Instellingente sluiten.

5. Tik ergens in het scherm om het menu Vorm te sluiten.

6. Tik op het raster in de linkerbenedenhoek van het scherm om Tweepuntsperspectief of Grafiekrasters te selecteren.

Je kunt kleurthema's gebruiken die gemaakt zijn met de Adobe Color-app om de kleur voor elk tekengereedschap op te geven.

1. Tik op een penseel in de werkbalk.

2. Klik op de kleurcirkel om het deelvenster Kleurthema's te openen.

3. Selecteer Mijn bibliotheek om de kleurthema's die je hebt gemaakt en in je Creative Cloud-bibliotheken hebt opgeslagen weer te geven.

4. Tik op Bibliotheek wijzigen om een specifieke Creative Cloud-bibliotheek te selecteren.

Met de mobiele Adobe Capture-app kun je Photoshop-penselen aan Creative Cloud Libraries toevoegen of nieuwe penselen maken. Je kunt deze penselen gebruiken in Adobe Photoshop Sketch.

1. Houd een penseel in de werkbalk ingedrukt om de lijst met beschikbare penselen in Sketch te openen.

2. Selecteer Mijn bibliotheek in de menuopties om de lijst met aangepaste penselen die je hebt gemaakt en in je Creative Cloud-bibliotheken hebt opgeslagen te bekijken.

3. Klik op Bibliotheek wijzigen om een andere Creative Cloud-bibliotheek te selecteren.

4. Zodra je het gewenste penseel hebt gevonden, klik je erop om het op de werkbalk te zetten.

Photoshop-penselen in Sketch zijn compatibel met de volgende apparaten: iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 en iPad Pro.

Je kunt een element uit Creative Cloud Market downloaden, aan een bibliotheek toevoegen en in je tekening plaatsen.

1. Tik op het pictogram Add Image (Afbeelding toevoegen).

2. Kies Market.

3. Blader naar een element en klik vervolgens op Downloaden.

4. Kies een Creative Cloud Library. Je kunt ook een bibliotheek maken.

5. Klik op Openen. Het element wordt in je tekening geplaatst.

Je kunt de dekking van de laag aanpassen met de dekkingsregelaars op de lagen.

Een project/tekening naar Creative Cloud verzenden:

1. Klik op het pictogram Delen bovenaan het scherm.

2. Klik op Verzenden naar Creative Cloud.

Het bestand wordt naar je Creative Cloud-bibliotheken geüpload.

Je kunt een tekening indien nodig naar Photoshop of Illustrator sturen voor verdere bewerking of afwerking.

1. Klik op Delen.

2. Klik op Naar Photoshop verzenden of Naar Illustrator verzenden.

Photoshop of Illustrator wordt gestart en de tekening wordt geopend. Je moet aangemeld zijn bij Creative Cloud voor desktop en de toepasselijke app moet op je computer geïnstalleerd zijn.

1. Klik in de linkerbovenhoek van het scherm op het pictogram Sketch om het menu Instellingen te openen.

2. Selecteer Instellingen > Voorkeuren.

3. Selecteer in het menu Voorkeuren de werkbalklocatie - links of rechts - om de positie van de tekenwerkbalk in te stellen.

1. Tik in de linkerbovenhoek van het scherm op het Sketch-pictogram om het menu Instellingen te openen.

2. Selecteer Zelfstudies weergeven.

Een object selecteren, verplaatsen of de afmetingen ervan wijzigen in iOS of Android:

1. Selecteer de laag met het object dat je wilt roteren, verplaatsen, of waarvan je de afmetingen wilt wijzigen.

2. Zodra het blauw is omlijnd, tik je er nogmaals op om het menu Lagen te openen.

3. Klik op Transformeren en roteer, verplaats, spiegel of schaal het object in die laag.

4. Zodra je de transformatie hebt toegepast, doe je het volgende:

• (iOS) Klik op Gereed.
    • (Android) Klik op het vinkje.

Een foto toevoegen aan je Sketch-illustratie:

1. Open een illustratie en tik op het pictogram + rechts op het scherm. Je kunt vervolgens de schetslaag en afbeeldingslaag zien.

2. Tik op Afbeeldingslaag en selecteer een van de volgende importopties:

• Op mijn iPad
    • Foto nemen
    • Mijn CC-bestanden
    • Van Market
    • Van Adobe Stock
    • Afbeelding plakken

Opmerking:

De opties voor importeren verschillen in Sketch voor Android.

3. Zodra je de foto hebt geïmporteerd, tik je opnieuw op het pictogram + en maak je een schetslaag bovenop de afbeeldingslaag. Als je de volgorde van de lagen wilt veranderen, versleep je de laag die je wilt verplaatsen.