Leer hoe u teken- en alineastijlen, koppelingsstijlen en afbeeldingsstijlen kunt kopiëren en plakken in Adobe Muse.

Opmerking:

Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Voor webontwerpers zijn een consequente vormgeving en stijl misschien wel de belangrijkste vereisten voor een website. Om dit te bereiken, kunt u stijlen hergebruiken of kunt u de opmaak handmatig aanpassen met behulp van de besturingsbalk. Handmatige instellingen werken alleen voor kleinere sites met een beperkt aantal herhalingen. Het kost echter tijd en moeite om stijlen handmatig op te maken of te kopiëren via het deelvenster Stijlen. Bovendien maakt u sneller fouten bij het handmatig opmaken van een element.

Daarom kunt u in Adobe Muse snel stijlen uit één element kopiëren en in een ander element plakken. U kunt tekenstijlen, alineastijlen, opsommingstekens en koppelingsstijlen kopiëren en plakken. Druk op de rechtermuisknop en kopieer de stijl van het bronelement om de stijl van het ene element naar het andere te kopiëren. Selecteer het gewenste element waarin u de stijl wilt plakken, klik met de rechtermuisknop en selecteer Kenmerken plakken.

Kenmerken kopiëren en plakken in Adobe Muse
Kenmerken kopiëren en plakken in Adobe Muse

Verder kunt u ook selectieve kenmerken van één element kopiëren en in een ander element plakken.

Lees verder om te zien hoe u deze workflows voor kopiëren en plakken uitvoert in Adobe Muse.

Alle kenmerken kopiëren en plakken

Voer de volgende stappen uit om alle kenmerken van een element te kopiëren en in een ander element te plakken:

1. Open in Adobe Muse de pagina waarvan u een stijl wilt kopiëren. U kunt alleen de volgende stijlen kopiëren en plakken:

• Tekenstijlen
    • Alineastijlen
    • Opsommingstekenstijlen
    • Koppelingsstijlen
  2. Selecteer het bronelement van waaruit u een stijl wilt kopiëren.

3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Kenmerken kopiëren.

Kenmerken kopiëren in het bronelement
    Kenmerken kopiëren in het bronelement
  4. Selecteer het doelelement waarin u de geselecteerde stijl wilt plakken.

5. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste onderdeel en klik op Kenmerken plakken.

Kenmerken plakken in het doelelement
    Kenmerken plakken in het doelelement

Alle stijlkenmerken van de bron worden gekopieerd naar het doelelement.

Geselecteerde kenmerken kopiëren en plakken

U kunt deze procedure uitvoeren als u in Adobe Muse alleen geselecteerde kenmerken van een element wilt kopiëren naar een ander element. U kunt bijvoorbeeld alleen de tekstkleur van een tekstkader kopiëren naar een ander kader, maar de effecten of vulkenmerken niet selecteren. Of u kunt ervoor kiezen de opaciteit van de ene afbeelding naar de andere te kopiëren.

Volg de onderstaande stappen om geselecteerde kenmerken te kopiëren en plakken:

1. Open in Adobe Muse de pagina waarvan u een stijl wilt kopiëren. U kunt alleen de volgende stijlen kopiëren en plakken:

• Tekenstijlen
    • Alineastijlen
    • Opsommingstekenstijlen
    • Koppelingsstijlen
  2. Selecteer het bronelement van waaruit u een stijl wilt kopiëren.

3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Kenmerken kopiëren.

Kenmerken kopiëren in het bronelement
    Kenmerken kopiëren in het bronelement
  4. Selecteer het doelelement waarin u de geselecteerde stijl wilt plakken.

5. Klik met de rechtermuisknop op het doelelement en klik op Geselecteerde kenmerken plakken.

6. Selecteer in het deelvenster Geselecteerde kenmerken plakken alleen de kenmerken die u wilt kopiëren en plakken. Standaard zijn alle kenmerken in dit deelvenster geselecteerd. Schakel de kenmerken die u niet wilt kopiëren uit.

Let op de kenmerken Staten, Hyperlink, Staatovergangen en Dekking in het deelvenster. Als u het kenmerk Staten selecteert, worden de stijlkenmerken in de huidige staat van het bronelement naar het doelelement gekopieerd. Wanneer u Dekking selecteert, wordt de dekking of de mate van transparantie van het bronelement naar het doelelement gekopieerd. Deze dekking verschilt van de dekking van de achtergrondvulling.

Naast deze kenmerken kunt u ook de individuele subkenmerken selecteren voor Vulling, Lijn, Tekststijl, Effect en Scrolleffecten. De kenmerken Vulling, Lijn, en Effecten kopiëren, zijn van toepassing wanneer u grafische stijlen van een bronelement naar een doelelement kopieert.

Geselecteerde kenmerken in het doelelement plakken in Adobe Muse
    Geselecteerde kenmerken in het doelelement plakken

Opmerking:

Selecteer het selectievakje Staten als u de stijlkenmerken van alle staten van de bron in het doel wilt plakken. Als u dit selectievakje niet inschakelt, worden alleen de kenmerken in de huidige staat geplakt.

De opties die u selecteert, blijven behouden voor de volgende keer dat u de workflow voor het kopiëren en plakken van kenmerken uitvoert.

7. Klik op OK.

Alleen de geselecteerde kenmerken worden in het doelelement geplakt.

Geselecteerde kenmerken worden toegepast op het doelelement
    Geselecteerde kenmerken worden toegepast op het doelelement

Als u een koppelingsstijl kopieert, worden alleen de stijlkenmerken gekopieerd. De URL of de tekst van de bronkoppeling wordt niet gekopieerd.

Opmerking:

De kopieer-en-plakworkflow werkt niet voor externe elementen zoals externe widgets, iframes, enzovoort.