Bent u op zoek naar informatie die betrekking heeft op de meest recente versie van Photoshop CC? Zie TWAIN-scaninvoegtoepassing.

TWAIN is een interface die wordt gebruikt om te importeren van beeldapparaten, zoals scanners.Voor meer informatie raadpleegt u de website van de TWAIN Working Group. De TWAIN-invoegtoepassing voor Photoshop koppelt met compatibele apparaten die geïnstalleerd zijn op uw computer.

Photoshop CS6 en TWAIN

OPMERKING: gebruik de TWAIN-invoegtoepassing van Photoshop CS5-downloads niet. U moet de Photoshop CS6-versie en later van TWAIN-invoegtoepassing installeren voor Photoshop CS6 en later.

TWAIN is de belangrijkste technologie die in veel versies wordt gebruikt voor scannen in Photoshop. Het wordt echter niet altijd bijgewerkt voor nieuwe besturingssystemen, en is daardoor mogelijk minder betrouwbaar dan andere scanoplossingen, zoals hulpprogramma's van derden, bijvoorbeeld VueScan, de scansoftware die bij uw scanner wordt meegeleverd, of andere scantechnologieën.  Deze hulpprogramma's van derden zijn specifieke scanoplossingen, en zijn meer geschikt voor belangrijke of grote scanopdrachten. Gebruikt u een scantoepassing van derden, sla dan uw gescande afbeeldingen op als TIFF-bestanden en open deze vervolgens in Photoshop.

TWAIN zou moeten werken voor basisscanopdrachten, maar als u toch problemen ondervindt met TWAIN, probeert u een van de andere scantechnologieën die hieronder wordt beschreven.

Opmerking: u moet het stuurprogramma van uw scanner installeren om een scantechnologie te kunnen gebruiken. Dit is waarschijnlijk geïnstalleerd via uw besturingssysteem, maar mogelijk moet u contact opnemen met de fabrikant van uw scanner, in het bijzonder voor oudere scanners.

Windows
In Windows kan de Photoshop-TWAIN-invoegtoepassing gebruikt worden als u Photoshop CS6 uitvoert in 32-bits modus. TWAIN wordt niet ondersteund in Photoshop wanneer dit wordt uitgevoerd in 64-bits modus. Als u een scanoplossing nodig hebt en u voert Photoshop uit in 64-bits modus, gebruikt u de WIA-interface (Windows Image Acquisition) voor uw apparaat, als deze beschikbaar is. WIA is ook beschikbaar voor gebruik wanneer u Photoshop in 32-bits modus uitvoert. Neem contact op met de fabrikant van uw scanner voor meer informatie.

Mac OS
In Mac OS kunt u de TWAIN-invoegtoepassing gebruiken om te scannen als u Photoshop CS6 uitvoert (Photoshop CS6 en later kan alleen worden uitgevoerd in 64-bits modus). Weinig fabrikanten van scanners hebben een 64-bits versie van hun scannerstuurprogramma's vrijgegeven, dus mogelijk kunt u TWAIN niet gebruiken. Neem contact op met de fabrikant van uw scanner voor meer informatie.

Als de fabrikant van uw scanner scannen in 64-bits modus niet ondersteunt, of als u problemen hebt met scannen met TWAIN, kunt u in Photoshop scannen met de ImageKit-technologie van Apple. Deze technologie is ingebouwd in Photoshop, vereist geen invoegtoepassing en biedt toegang tot vele scanners.

De TWAIN-invoegtoepassing is beschikbaar met andere optionele invoegtoepassingen voor Photoshop CS6 en later:

Nadat u het juiste bestand hebt gedownload, dubbelklikt u op het bestand om het uit te pakken. Pak alle bestanden uit wanneer dit wordt gevraagd.

Windows
Opmerking: voor Windows is de downloadbare TWAIN-invoegtoepassing alleen 32-bits.

De TWAIN-invoegtoepassing voor Windows installeren:

1. Sluit Photoshop af.
  2. Kopieer de invoegtoepassing Twain_32.8BA van de map Optional Plug-ins Win32/Plug-ins naar de toepasselijke onderstaande map:
    1. Windows XP: \\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS6\Plug-Ins\
    2. Windows Vista en Windows 7 (32-bits): C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop [versie]\Plug-Ins\
    3. Windows Vista en Windows 7 (64-bits): C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [versie]\Plug-Ins\
  3. Open Photoshop opnieuw.
  4. Download het nieuwste scannerstuurprogramma van de website van de fabrikant en installeer het.
  5. Verbind de scanner met het systeem.

TWAIN gebruiken om afbeeldingen te scannen in Photoshop:

1. Open Photoshop 32-bits door op de snelkoppeling Adobe Photoshop CS6 (32-bits) te klikken.
  2. Selecteer Bestand > Importeren > [naam scanner].

Mac OS

1. Sluit Photoshop af.
  2. Kopieer het bestand TWAIN.plugin van de downloadmap naar de map Applications/Adobe Photoshop [versie]/Plug-ins.
  3. Open Photoshop opnieuw.
  4. Kies Bestand > Importeren > [naam scanner] om TWAIN in Photoshop te gebruiken.

Photoshop CS5 en TWAIN

Voor Windows is de downloadbare TWAIN-invoegtoepassing alleen 32-bits.

Voor Mac OS bevat de update 12.0.4 voor Photoshop CS5 enkele oplossingen voor TWAIN, en een nieuwe downloadbare TWAIN-invoegtoepassing die twee extra problemen oplost: u kunt meerdere documenten in een keer scannen en Photoshop loopt niet langer vast bij de tweede scantaak.

In Mac OS 10.6.x ondersteunt de TWAIN-invoegtoepassing de 64-bits werking van Photoshop CS5. De fabrikant van de scanner moet echter een 64-bits scannerstuurprogramma verstrekken, en weinigen doen dat. Neem contact op met de fabrikant van uw scanner om te bepalen of er een 64-bits stuurprogramma verkrijgbaar is. Is dat niet het geval, dan moet u Photoshop uitvoeren in 32-bits modus.

Photoshop CS4 en TWAIN

In 32-bits versies van Windows, is de TWAIN-plug-in voor Photoshop standaard geïnstalleerd. Omdat de invoegtoepassing niet 64-bits is, installeert Photoshop deze niet in 64-bits versies van Windows.

In Mac OS, is de TWAIN-plug-in voor Photoshop niet standaard geïnstalleerd. Zie hieronder voor installatie-instructies. Het is raadzaam dat u eerst Rosetta installeert als u de invoegtoepassing vereist in Mac OS 10.6. Bekijk de Help-forums van Apple voor meer informatie over het werken met Rosetta.

De TWAIN-plug-in voor Photoshop CS5 en CS4 installeren

Photoshop CS5 voor Windows of Mac OS

1. Download de invoegtoepassing:

Windows

Mac OS

2. Raadpleeg voor meer installatie-instructies voor Windows het gedownloade bestand ReadmeCS5_Optionalplugin.pdf.

Voor Mac OS raadpleegt u de instructies op de downloadpagina hierboven.

Opmerking: zie Invoegtoepassingen | Photoshop CS5 voor meer informatie over de optionele invoegtoepassingen.

Photoshop CS4 voor Mac OS

1. Sluit Photoshop CS4 af.

2. Kopieer de TWAIN-invoegtoepassing vanaf uw installatieschijf vanuit de map <taal>/Goodies/Optional plug-ins/Import-Export naar de map Applications/Adobe Photoshop CS4/Plug-ins/Import-Export op uw harde schijf.

3. Start Photoshop opnieuw om de plug-in in te schakelen.

Problemen met TWAIN oplossen

Wanneer u TWAIN gebruikt om te importeren vanaf een beeldapparaat, kunnen er zich problemen voordoen:

• Photoshop of uw scannertoepassing loopt vast of wordt onverwacht afgesloten.
  • U kunt het scannervenster niet sluiten.
  • Er treden problemen op tijdens het importeren.
  • Het voorbeeld van de geïmporteerde afbeelding of de geïmporteerde afbeelding zelf wordt niet correct weergegeven op het scherm.

Probeer een van de volgende oplossingen:

Windows

• In Windows 64-bits, gebruikt u de WIA-interface (Windows Image Acquisition) om van uw apparaat te importeren. Voor instructies kunt u de Windows-Help raadplegen of contact opnemen met de fabrikant van uw apparaat.
  • Voor Windows 32-bits werkt u de stuurprogramma's van uw apparaat bij. Raadpleeg voor hulp bij deze procedure de website van de fabrikant van het apparaat. Blijft het probleem zich voordoen met de meest recente stuurprogramma's, dan probeert u een van de volgende oplossingen:

• Gebruik WIA om van uw apparaat te importeren.
    • Importeer de afbeeldingen met de software die is meegeleverd bij uw beeldapparaat, sla deze op, en open vervolgens de opgeslagen afbeeldingen in Photoshop.

Mac OS

1. Werk de stuurprogramma's voor uw apparaat bij. Raadpleeg voor hulp de website van de fabrikant van het apparaat.
  2. Blijft het probleem zich voordoen met de meest recente stuurprogramma's, dan importeert u uw afbeelding met een andere toepassing, zoals het hulpprogramma Image Capture. Raadpleeg de Help van Mac OS of neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.