Het Adobe-productverbeteringsprogramma is ontworpen om de wensen en behoeften van klanten te begrijpen en om te anticiperen hoe we producten en oplossingen van wereldklasse kunnen blijven leveren. Deelname is vrijwillig. Er worden geen persoonlijke gegevens verzameld en u hebt altijd de keuze om niet deel te nemen.

Welke gegevens worden verzameld?

• Systeeminformatie, zoals besturingssysteem, processor en geïnstalleerd geheugen
  • Browsertype en -versie
  • Adobe-productinformatie, zoals de versie
  • Gebruik van Adobe-functies, zoals geselecteerde menuopties of knoppen
  • Metagegevens over bestanden, zoals bestandsgrootte. Uw inhoud en informatie over de inhoud van uw bestanden, worden niet gedeeld met Adobe.

Hoe gebruikt Adobe deze gegevens?

De verzamelde informatie wordt gebruikt om nieuwe functies te ontwikkelen en Adobe-producten te verbeteren.

Hoe wordt mijn privacy beschermd?

Adobe neemt veel voorzorgsmaatregelen om de verzamelde en overgedragen informatie te beveiligen. Bekijk het Adobe-privacybeleid voor meer informatie over hoe Adobe omgaat met gebruikersgegevens.

Aangezien er geen informatie wordt verzameld waarmee uw identiteit kan worden achterhaald, zijn de anonieme gegevens niet relevant voor derden.

Hoe werkt het programma?

Gebruikers die kunnen deelnemen aan het programma worden gekozen door de producten die er onderdeel van uitmaken. De geselecteerde gebruikers hebben de optie om anonieme informatie te delen met Adobe over hoe ze de producten gebruiken. Deze optie is standaard ingeschakeld voor de geselecteerde gebruikers.  Als u een van de geselecteerde gebruikers bent, kunt u ervoor kiezen om niet deel te nemen. Hiertoe werkt u uw Gebruiksgegevens bij in Voorkeuren onder het menu Bewerken.

Deelname vereist dat er af en toe een klein configuratiebestand naar uw computer wordt gedownload. Met dit bestand wordt de configuratie voor het vastleggen van gebruiksgegevens bijgewerkt. Als u offline bent, worden de gegevens verzonden wanneer u weer online bent. Dit heeft geen invloed op de prestaties.

Bij sommige Adobe-producten wordt u door het product gevraagd om deel te nemen aan een korte en anonieme enquête (twee vragen) waarin u uw feedback kunt geven. Deelname is optioneel en staat los van uw deelname aan het Adobe-productverbeteringsprogramma. Deze onderzoeksgegevens worden rechtstreeks naar de beveiligde Adobe-database verzonden en geanalyseerd door het verantwoordelijke productteam.

Wat zijn de deelnemende producten?

Adobe Acrobat Reader DC

Kan ik ervoor kiezen om mijn gegevens niet te delen?

Ja. Uw informatie wordt niet gedeeld, tenzij u een van de geselecteerde deelnemers bent. Als u een van de geselecteerde deelnemers bent, kunt u ervoor kiezen om deze informatie niet te delen. Hiertoe werkt u het gedeelte met gebruiksgegevens bij in Voorkeuren onder het menu Bewerken van Adobe Acrobat Reader DC. Als u niet bent geselecteerd, worden er geen gegevens verzameld. De optie om gegevens te verzamelen is dan mogelijk ook niet beschikbaar in het dialoogvenster Voorkeuren.

Deze instelling is van toepassing op hoe u de functies in de deelnemende producten gebruikt, niet op services die door deze producten worden gebruikt, zoals PDF exporteren, PDF maken en bestanden opslaan naar een online account. Deze services zijn onderhevig aan hun respectievelijke privacybeleid en het Adobe -privacybeleid.

Welkomstscherm

Met de registersleutel in het onderstaande artikel kunnen systeembeheerders van grote organisaties ervoor kiezen om niet deel te nemen aan het feedbackprogramma.

http://www.adobe.com/devnet-docs/acrobatetk/tools/PrefRef/Windows/UsageMeasurement.html

Wordt er ongewenste e-mail naar me gestuurd als ik deelneem aan het programma?

Adobe stuurt u geen enkel e-mailbericht met betrekking tot dit programma, ongeacht of u deelneemt. We verzamelen geen persoonlijk identificeerbare gegevens als onderdeel van dit programma, en dus geen gegevens waarmee u kunt worden geïdentificeerd of waardoor contact met u kan worden gelegd.

Heb ik een internetverbinding nodig?

Een internetverbinding is vereist om aan dit programma deel te nemen. U hoeft echter niet de hele tijd online te zijn. Wanneer een internetverbinding beschikbaar is, wordt de informatie automatisch verzonden met minimale invloed op de verbinding.

Kan ik zien welke gegevens worden verzameld voordat ze naar Adobe worden verzonden?

Nee, deze informatie kan niet worden weergegeven. Dit programma is ontworpen om de gegevens van miljoenen gebruikers te verzamelen, zonder hun productgebruik te beïnvloeden. Daarom worden de gegevens ook automatisch verzonden. De gegevens worden bovendien gecodeerd zodat ze efficiënt kunnen worden verwerkt.

Hoe lang duurt het programma?

We blijven uw gegevens verzamelen zolang u de productversie gebruikt waarvoor u de overeenkomst voor deelname bent aangegaan, of totdat u besluit om niet meer deel te nemen aan het programma.