Laatste cijfer van creditcardnummer wordt vervangen door een nul

Als u creditcardinformatie verzamelt en uw formuliergegevens exporteert, wordt het laatste cijfer van het creditcardnummer mogelijk vervangen door een nul. Dit gebeurt als u rapportgegevens op het tabblad Rapporten of het .csv-bestand op het tabblad Beheren ophaalt.

Het gebeurt niet als u rechtstreeks gegevens ophaalt uit de applicatiedatabase via de API.

Alle Adobe Ondertekening-rapporten worden geëxporteerd in de vorm van een .csv-bestand (comma-separated value).

Excel is het standaardprogramma om een .csv-bestand te openen in de meeste bestuurssystemen. Daarin ligt de oorzaak van het probleem met het laatste cijfer. Microsoft Excel opent een .csv-bestand en voert alle gegevens in een algemeen veld in. Het is de veiligste keuze, want Excel weet niet welke waarden het .csv-bestand bevat. Als Excel een .csv-bestand opent, voert het twee acties uit:

 • Alle nummers met meer dan 11 cijfers worden weergegeven volgens de wetenschappelijke notatie (bijvoorbeeld, 1.23457E+11)
 • Excel bewaart slechts de eerste 15 cijfers als een nummer en verandert alle cijfers na de vijftiende plaats in nullen (overeenkomstig IEEE 754).

Probeer deze opties om het probleem te verhelpen:

 1. Open het .csv-bestand met een ander programma dat niet dezelfde acties uitvoert als Excel.
 2. Verander de extensie van het .csv-bestand naar .txt.
  1. Open vervolgens het .txt-bestand in Excel, selecteer Gescheiden en klik op Volgende.
  2. Schakel de andere opties uit, selecteer Komma en klik op Volgende.
  3. Selecteer de kolommen met de creditcardgegevens en selecteer Tekst als het Gegevenstype per kolom. Klik op Voltooien.
 3. Verdeel het creditcardinvoerveld in twee velden zodat het ene veld 11-12 cijfers bevat, en het andere veld vier
 4. Gebruik veldvalidering om ervoor te zorgen dat er streepjes tussen de verschillende cijfers staan in het creditcardveld. Als u streepjes toevoegt, verwerkt veldtype Algemeen de gegevens zoals gegevens in een tekstveld. Er gaan echter geen gegevens verloren, ondanks de streepjes.

Optie 2 of 3 zijn mogelijk de beste opties voor u.Optie 3 geeft u ook de mogelijkheid om de eerste cijfers te verbergen en enkel de laatste vier cijfers weer te geven, wat vaak wordt gedaan.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account