Met Adobe Sign kunt u documenten en formulieren zelf elektronisch ondertekenen, of ze ter ondertekening naar anderen verzenden. U kunt reacties in real-time bijhouden en direct handtekeningen krijgen via een persoonlijk ondertekeningsproces. Ook kunt u offline werken en bestanden automatisch laten synchroniseren wanneer u weer online bent.

Scannen en ondertekenen

Scan al uw documenten met de camera van uw apparaat en schakel in recordtijd om van fysiek uw handtekening zetten op papier naar een elektronisch ondertekeningsproces.

 • Meerdere pagina's scannen en opnieuw indelen
 • Gescande PDF's als bijlage opnemen, verzenden en ondertekenen
 • Uw scan verbeteren met grensdetectie, perspectiefcorrectie en tekstscherpte
 • Beschikbaar voor iPhone 5s+, iPad 3+, iPad Mini 2+ en iOS 9+

Widget voor mobiel bijhouden

Met de nieuwe mobiele widget kunt u het elektronische ondertekeningsproces in één oogopslag volgen.

Controleer de status van uw overeenkomsten en start het ondertekeningsproces meteen via mobiele meldingen. U hoeft de Adobe Sign-app hiervoor niet eens meer te openen.

Leesmodus

De versie van december 2016 biedt een nieuwe leesmodus waarin de tekst op de zichtbare pagina opnieuw wordt geplaatst met een optimaal resultaat voor de weergave die u op dat moment gebruikt. Als u bijvoorbeeld in- of uitzoomt worden de regeleinden verplaatst zodat de tekst op de pagina past. Dit is vergelijkbaar met een HTML-pagina die opnieuw wordt ingesteld als u het browservenster vergroot of verkleint. Om de leesmodus in te schakelen, tikt u eenvoudig op readingmodeicon wanneer een document is geopend.

Houd er rekening mee dat sommige inhoud niet opnieuw kan worden geplaatst. Bij afbeeldingen en andere complexe inhoud kunnen de volgende problemen optreden:

 • Sommige pagina's worden behandeld als afbeeldingen en kunnen niet worden ingezoomd.
 • Wanneer een pagina of een document te complex is om opnieuw te worden geplaatst, wordt er een dialoogvenster met dit bericht weergegeven.
 • Tabellen zonder randen worden meestal niet herkend als tabellen en kunnen niet goed opnieuw worden geplaatst.
 • Wiskundige formules en bepaalde teksttypen die heel precies zijn opgemaakt, worden soms niet op de juiste manier opnieuw geplaatst.
 • Tekst in beveiligde documenten kan niet opnieuw worden geplaatst.

Verbeterd dashboard voor het bijhouden en het beheer van documenten

De versie van oktober 2016 biedt een gestroomlijnde manier om de geschiedenis van een overeenkomst weer te geven, herinneringen te sturen en een ondertekeningsproces via een host te starten zonder dat u een documentweergave moet openen. Vanuit een willekeurige documentlijst veegt u van het rechterkant van het scherm naar links om het menu voor snelle toegang weer te geven. Bijvoorbeeld:

 1. Kies een documentlijst zoals Wacht op anderen.
 2. Veeg naar links vanaf de rechterkant van het scherm.
 3. Tik op Geschiedenis, Herinnering of Hostondertekening om via de host te ondertekenen.

Opmerking:

De menu-items zijn afhankelijk van de context, en sommige items worden niet in het menu weergegeven als ze niet relevant zijn voor het document of de documentlijst.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid