Adobe Sign-accounts voor meerdere gebruikers krijgen toegang tot de groepsfunctie. Met groepen kunt u afzonderlijke subsets van gebruikers toegang geven tot verschillende bibliotheekdocumenten en verschillende instellingen (zoals logo's en partijen in Cc).

Wanneer u een gebruiker aan uw account toevoegt, worden deze automatisch in de standaard groep geplaatst. Deze groep is de hoofdgroep voor uw account en alle instellingen die u hebt ingesteld op het tabblad Account zijn van toepassing op deze groep.

Bekijk de video

Opmerking:

Alleen de accountbeheerder kunnen groepen aanmaken.

Een groep aanmaken

1. U kunt een groep toevoegen aan uw account door u aan te melden als accountbeheerder en te klikken op het tabblad Account en vervolgens te klikken op Groepen.

Klik op het plusteken in de rechterbovenhoek.

1_nav_to_groups
  2. Voer de naam van de groep in die u wilt aanmaken in het veld Groepsnaam.

Klik op Opslaan.

Group Name Panel
  3. De nieuwe groep wordt toegevoegd aan de lijst op het tabblad Groepen.

new_group_on_page

Groepsnaam wijzigen

1. Meld u aan als beheerder van een account of groep en ga naar de Account-pagina. Klik op Groepen en vervolgens op de Naam van de groep die u wilt bewerken

2. Klik op Groepsnaam bewerken

edit_group_name
  3. De interface voor het invoeren van de nieuwe naam verschijnt.

• Voer de nieuwe groepsnaam in
    • Klik op Opslaan.
    edit_name_gump

Instellingen op groepsniveau wijzigen

Groepen hebben specifieke instellingen die de manier kunnen wijzigen waarop de gebruikers in die groep Adobe Sign gebruiken. Deze wijzigingen kunnen alleen worden aangebracht door de beheerder van die groep of van het account.

1. Als account- en groepsbeheerder (met de juiste machtiging) kunt u de instellingen voor die groep wijzigen door u aan te melden en naar Account> Groepen te navigeren

Op de pagina Groepen dubbelklikt u op de naam van een groep om de configuratieopties te openen.

nav_to_new_group
  2. Bij deze configuratieopties voor de groep ziet u links een lijst met submenu's met instellingen (net als op Account-niveau).

Klik op een willekeurig submenu-item om de pagina voor de desbetreffende instellingen te laden.

Boven aan de pagina ziet u het selectievakje Accountinstellingen voor deze pagina overschrijven

• Standaard nemen alle groepen de instellingen van het account over. Als u dit vakje inschakelt, laat u de overgenomen waarde vervangen door eventuele instellingen op groepsniveau die u configureert
    enabled_group_levelsettings
  3. Klik op Opslaan zodra u gereed bent met het aanpassen van de instellingen

save_edits

Opmerking:

U kunt niet alle instellingen op groepsniveau bewerken. Sommige kunnen alleen op accountsniveau worden geconfigureerd.

Gebruikers aan een groep toevoegen

Met de accounts voor meerdere gebruikers van Adobe Sign is het mogelijk om groepen aan te maken. Met deze optie kan de beheerder van de account (of de groep) bepaalde instellingen of tijdzones voor elke groep instellen. De instellingen zijn van toepassing op gebruikers in deze groepen en bieden een unieke ervaring voor de verschillende afdelingen of teams.

Gebruikers toevoegen aan groepen is een eenvoudig proces en u kunt gebruikers naar wens verplaatsen.

1. Meld u aan als beheerder van een account of groep en ga naar de Account-pagina. Klik op Groepen en vervolgens op de Naam van de groep waaraan u een gebruiker wilt toevoegen.

2. Klik op Groepsinstellingen.

1_nav_to_groups
  3. Klik op Gebruikers in groep.

• Om een nieuwe gebruiker aan te maken, klikt u op het plusteken in de rechterbovenhoek.
      • Voer het e-mailadres in en de naam van de gebruiker die u wilt aanmaken.
      • Klik op Opslaan.
    • Om een bestaande gebruiker aan de groep toe te wijzen, klikt u op het persoonspictogram in de rechter bovenhoek.
    2_add_users
  4. Bij het toewijzen van bestaande gebruikers wordt het venster vernieuwd en worden de Actieve gebruikers in het account getoond die momenteel geen deel uitmaken van de groep.

• Klik op een gebruiker en de koppeling Selecteren verschijnt boven aan de lijst
    • Klik op Selecteren of dubbelklik op de gebruiker om deze te nomineren voor de groep
    3_select_users_tomovetothenewgroup

Opmerking:

Als de gebruiker die u wilt toewijzen, niet in de lijst wordt weergegeven, klikt u op het menu Opties in de rechter bovenhoek (de drie gestapelde lijnen). Selecteer vervolgens Alle gebruikers tonen.

5. Wanneer alle gebruikers zijn geselecteerd, klikt u op de knop Toewijzen

4_assign_users

U keert terug naar de groepspagina en ziet dat alle geselecteerde gebruikers nu deel uitmaken van de groep

5_added_user