'Alleen ik onderteken'-workflow van Enterprise Edition gebruiken

Voeg alleen uw handtekening toe aan een document en verzend het

Soms is het nodig om een document zelf te ondertekenen en te verzenden. Het Alleen ik onderteken-proces werd precies voor deze gevallen ontworpen. U kunt alle benodigde gegevens invoeren en handtekeningen en initialen toepassen en het dan verzenden naar wie u wilt.

Bekijk de video

1. Klik op de startpagina op Een document invullen en ondertekenen

Klik op Invullen en ondertekenen

2. Wanneer de pagina Invullen en ondertekenen is geladen, klikt u op de koppeling Schakelen naar klassieke 'Alleen ik onderteken'-functie

Schakelen naar 'Alleen ik onderteken'-functie

3. Voer het e-mailadres in van de persoon naar wie u het document wilt verzenden.

Opmerking:

U kunt het document niet verzenden naar hetzelfde e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden, maar u kunt het naar een alternatief e-mailadres verzenden waartoe u toegang hebt.

4. Een document slepen-en-neerzetten, bijvoegen of kiezen om het te ondertekenen en te verzenden.

5. Selecteer de optie Zie voorbeeld/zet handtekening/voeg formuliervelden toe en klik op Volgende.

Opmerking:

Alleen ik onderteken vereist altijd dat u uw ondertekende document naar iemand anders verzendt (d.w.z. naar een ander e-mailadres).

6. U gaat naar de Slepen-en-neerzetten-omgeving. Sleep velden van het rechter deelvenster naar het document. Zorg ervoor dat u ten minste één vereist handtekeningveld hebt.

7. Als u alle velden hebt geplaatst, klikt u op Onderteken en verzend.

8. U wordt opgenomen in de ondertekeningsomgeving.

Vul alle velden in en pas uw handtekening toe.

9. Wanneer u op het handtekeningveld klikt, voert u uw naam in het pop-upvenster in om uw handtekening te genereren. Wanneer u klaar bent, klikt u op Toepassen.

10. Wanneer u het document hebt voltooid, klikt u op Hier ondertekenen.

11. Er verschijnt een bericht om u te laten weten dat u de overeenkomst elektronisch hebt ondertekend en dat het document naar de ontvanger is verzonden.