Leren en ondersteuning voor Adobe After Effects

Ontdek de nieuwe mogelijkheden in After Effects.

Aan de slag

Vind downloads, krijg hulp bij uw lidmaatschap en leer de basisprincipes.

Aan de slag

Zelfstudies

Hier vind je zelfstudies voor beginners en experts om uw vaardigheden uit te breiden.

Zelfstudies

Handboek

Snelle antwoorden en stapsgewijze instructies.

Handboek


Tips voor het oplossen van problemen en Help

U kunt de app van de Creative Cloud-website downloaden. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom wordt gevraagd. Klik vervolgens op Downloaden of Installeren voor uw app. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie.

Zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt'. Raadpleeg de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-apps downloaden uit de catalogus met Creative Cloud-apps. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om de proefversie te downloaden. Zie voor meer instructies Een Creative Cloud-proefkopie downloaden en installeren.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en bij het aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

Vervolgens kunt u After Effects en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Meer informatie over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-toepassingen.

After Effects 17.0 werkt met macOS 10.15 (Catalina) maar heeft deze bekende compatibiliteitsproblemen

downloadpictogram

Nog hulp nodig? Vind meer download- en installatieoplossingen

Meld u aan bij uw Adobe-account. Klik vervolgens op Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm. Bent u uw wachtwoord vergeten? Leer hoe u het opnieuw instelt en wijzigt.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructie om uw abonnement bij te werken en te starten.

Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-lidmaatschap en de Adobe-abonnementsvoorwaarden. Nadat u uw Creative Cloud-lidmaatschap hebt geannuleerd, hebt u geen toegang meer tot uw Creative Cloud-applicaties en tot de meeste services die deel uitmaken van uw betaalde Creative Cloud-lidmaatschap. Uw cloudopslag wordt ook teruggebracht tot 2 GB. Maar u blijft toegang houden tot onze gratis lidmaatschapsvoordelen en alle bestanden die u rechtstreeks op uw apparaat hebt opgeslagen. 

pictogram account

Nog hulp nodig? Hier vindt u meer informatie over accounts, facturering en abonnementen.

Ja. Gebruik het Warp Stabilizer VFX-effect om schokkerige opnames automatisch te stabiliseren. Voor stapsgewijze instructies raadpleegt u Schokkerig beeldmateriaal stabiliseren.

Een realistische beweging is meer dan het simpelweg verplaatsen van een voorwerp. In deze korte videoserie leert u hoe u speciale effecten toevoegt om bewegingen te vervagen, kleur en schaduwen te verbeteren en camerabeweging te simuleren.

Adobe Character Animator legt gezichtsuitdrukkingen en beweging van uw webcam vast en animeert een personage op basis van uw handelingen. Zie de Character Animator-handleiding voor meer informatie.

Leer de basisbeginselen van het toevoegen van animatie aan tekst in After Effects in deze driedelige videotutorial, genaamd Animaties toevoegen aan een logo voor video.

U maskeert een object zodat er ander beeldmateriaal in kan worden weergegeven. Zie dit artikel voor meer informatie over het maken van vormen en maskers.

Wanneer u een film rendert en exporteert, maken de standaardinstellingen niet-gecomprimeerde bestanden of gecomprimeerde bestanden zonder verlies aan. Dergelijke bestanden zijn heel groot en zijn bedoeld voor het post-productiewerk, niet om af te spelen. Voor probleemloos afspelen op uw computer, comprimeert u het bestand. Meer informatie over coderings- en compressieopties voor film.

QuickTime bevat een voorkeur voor het coderen van verouderde codecs. Als de instelling niet is ingeschakeld, zijn sommige codecs niet beschikbaar in After Effects. Leer hoe u de QuickTime-voorkeuren instelt in dit artikel: Enkele QuickTime codecs ontbreken in After Effects.

Met Adobe Media Encoder kunt u tegelijkertijd renderen en uploaden naar YouTube en Vimeo, Creative Cloud en FTP-sites. Verzend uw After Effects-compositie rechtstreeks naar Media Encoder via Composition > Add To Adobe Media Encoder Queue. Raadpleeg Publiceren naar YouTube en Vimeo voor meer informatie.

Gebruik Adobe Media Encoder om te exporteren naar dergelijke indelingen. Verzend uw After Effects-compositie rechtstreeks naar Media Encoder via Composition > Add To Adobe Media Encoder Queue. Zie H.264-, MPEG-2- en WMV-video's maken voor meer informatie.

Gebruik Adobe Media Encoder om te exporteren naar H.264 (.mp4), de indeling die wordt aanbevolen door het team van Adobe Flash. Verzend uw After Effects-compositie rechtstreeks naar Media Encoder via Composition > Add To Adobe Media Encoder Queue. Zie H.264-, MPEG-2- en WMV-video's maken voor meer informatie.

Belangrijk:
Flash Player is 31 december 2020 beëindigd. Zie de informatiepagina over het einde levensduur van Flash Player voor meer informatie.

Voor informatie over bekende problemen in de recentste versie van After Effects raadpleegt u Bekende problemen.

Problemen met QuickTime kennen vele oorzaken. Zoek oplossingen in QuickTime-fouten oplossen.

U hebt een taalversie van After Effects die niet overeenkomt met de besturingssysteemtaal. Vind antwoorden in dit artikel: Fout 'Kan geen Unicode-tekens converteren'.

U kunt uw Motion Graphics-sjablonen blijven weergeven, zelfs nadat uw proefversie is verlopen. Zie Veelgestelde vragen over Motion Graphics-sjablonen voor meer informatie.

Als u de computer opnieuw hebt gestart en de waarschuwing zich blijft voordoen, kunt u de oplossingen vinden in dit artikel Fout 'Het lettertypewoordenboek kan niet worden gelezen'.

Wanneer u After Effects uitvoert, kunnen berichten zoals 'Kan 0,000 MB van geheugen niet toewijzen' of 'Kan 0,002 MB van geheugen niet toewijzen' verschijnen. Raadpleeg het artikel Kan geen geheugen toewijzen voor antwoorden.

Community

Neem deel aan het gesprek

Populaire After Effects-subforums