Aan de slag

De functies en concepten van Analytics leren kennen

Handleiding

Stapsgewijze instructies voor het gebruik van Adobe Analytics

Experience League

Bekijk handleidingen en leer over de benodigde evenementen en training voor het opstarten van uw Experience-bedrijf

Help en probleemoplossing voor Adobe Analytics

De beste resultaten met Adobe Analytics beginnen bij de manier waarop u Analytics implementeert. Volg de stappen onder Aan de slag met de implementatie om verder te gaan.

Bekijk de gebruikershandleidingen voor Analytics.

Adobe Analytics beschikt over zeer krachtige rapportagemogelijkheden. Meer informatie over hoe u aan de slag kunt gaan met uw eerste rapportages.

Te veel keuzemogelijkheden of weet u niet waar u moet beginnen? Raadpleeg onze documentatie om de verschillende tools te leren kennen.

Als u een nieuwe gebruiker van Adobe Analytics bent, kan sommige terminologie verwarrend zijn. We hebben een handige woordenlijst opgesteld die u helpt de terminologie van Analytics te ontcijferen.

Ja, die zijn er! Er zijn veel korte handleidingen te vinden in onze documentatie en artikelen, maar er is ook een index beschikbaar van alle officiële trainingsvideo's voor Adobe Analytics in ons trainingscentrum.

Hier vindt u een uitgebreide lijst met alle rapportagemogelijkheden in Adobe Analytics.

Wilt u meer informatie over de verschillen tussen de tools van Adobe Analytics? Daar is een handleiding voor.

Word lid van de groeiende Adobe Analytics Community van deskundige gebruikers overal ter wereld. Sommige leden zijn beginnende gebruikers van Analytics, maar er zijn ook doorgewinterde experts bij.  We zijn er om u te helpen met vragen over mogelijkheden, maar ook met vragen op het gebied van ontwikkeling. We verzorgen regelmatig Expert-sessies onder leiding van interne en externe experts en we helpen met het schrijven van artikelen en het ontwikkelen van tutorials.

Word vandaag nog lid van de community voor toegang tot de beste inhoud, medewerkers en kennis. Iedereen kan lid worden.

We hebben allemaal wel eens hulp nodig. Raadpleeg de Veelgestelde vragen over Adobe Analytics voor hints, tips en hulp.

We geven voortdurend nieuwe mogelijkheden en functies vrij voor Adobe Analytics. De opmerkingen bij de release vindt u hier.

Wilt u als eerste toegang krijgen tot nieuwe opmerkingen bij de release? Als klant kunt u - nu lid worden en een bericht ontvangen als de nieuwe set met opmerkingen bij de release gereed is (meestal een week vóór de algemene release).

Wilt u als eerste toegang krijgen tot nieuwe opmerkingen bij de release? Als klant kunt u - nu lid worden en een bericht ontvangen als de nieuwe set met opmerkingen bij de release gereed is (meestal een week vóór de algemene release).

Het communityteam van Experience Cloud staat voor u klaar via Twitter @AdobeExpCare.

Adobe "Analytics for Target" (A4T) is een integratie die werkt met meerdere oplossingen. Met A4T kunt u activiteiten maken die zijn gebaseerd op doelgroepsegmenten en de metrische gegevens van Analytics-conversies. Met deze integratie kunt u Analytics-rapporten gebruiken om uw resultaten verder te onderzoeken.

Als u Analytics gebruikt als rapportagebron voor een activiteit, wordt alle rapportage en segmentatie voor die activiteit gebaseerd op de gegevensverzameling van Analytics. Meer informatie over het gebruik van A4T

De methode Server-Side Forwarding is ontworpen voor klanten die Analytics en Audience Manager gebruiken. Met Server-Side Forwarding kunt u DIL (de gegevensverzamelingmethode van Audience Manager) verwijderen en vervangen door de Audience Management-module.

Als u deze module hebt toegevoegd aan uw AppMeasurement-code, kan uw Analytics-implementatie gegevens verzamelen en naar Audience Manager versturen via gegevensoverdracht aan de serverzijde. Meer informatie over Server-Side Forwarding.

Als u Adobe Analytics hebt gekozen en Adobe Media Optimizer (AMO) gebruikt of wilt gaan gebruiken, zijn er belangrijke voordelen die u kunt benutten. Misschien realiseert u zich niet hoe krachtig de combinatie van beide oplossingen kan zijn. Meer informatie over de integratie van Analytics met AMO

Integreer Adobe Dynamic Tag Management met AEM zodat u de webeigenschappen van Dynamic Tag Management kunt gebruiken om AEM-sites te volgen. Meer informatie over de integratie van Analytics met AEM via DTM

Door de Experience Cloud Activation-kernservice Triggers te integreren met Adobe Campaign kunt u persoonlijke e-mails naar uw klanten sturen als reactie op specifiek gebruikersgedrag dat op uw website wordt gevolgd door Adobe Analytics. (Dit kan al binnen 15 minuten). Meer informatie over Experience Cloud-triggers en Campaign

Als u Enterprise-klantgegevens vastlegt in een CRM-database (Customer Relationship Management), kunt u de gegevens uploaden naar een databron met klantkenmerken in de Experience Cloud. Zodra de gegevens zijn geüpload kunt u ze gebruiken in Adobe Analytics en Adobe Target. Meer informatie over de kenmerken van Experience Cloud-klanten

Analytics-segmenten kunnen naar Experience Cloud worden gepubliceerd en in Adobe Target gebruikt voor marketingactiviteiten ten behoeve van uw doelgroepen. Meer informatie over het publiceren van Analytics-segmenten naar Experience Cloud

De recepten voor gebruiksscenario's tonen u hoe u workflows en integraties voor meerdere oplossingen kunt implementeren.

Contactopties

In-product:

  1. Meld u aan bij Adobe Analytics.
  2. Ga naar Help > Klantenservice.

Telefoon: 1-800-497-0335 (VS en Canada).

Zie telefoonnummers voor andere regio's.

E-mail:

  1. Voeg details toe als u een ticket opent via e-mail. 
  2. Dien uw ticket in bij customercare@adobe.com.