U bekijkt help-inhoud voor de versie::

Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

Hoe kan ik Lightroom Classic downloaden en installeren?

U kunt Lightroom Classic uit de catalogus met Creative Cloud-apps downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om de download te voltooien. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden en installeren voor meer informatie, zoals voor het installeren van oudere versies.

Waarom kan ik Lightroom Classic niet installeren?

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Kan ik een proefversie van Lightroom Classic downloaden?

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Kom te weten hoe u een Creative Cloud-proefversie downloadt en installeert.

Hoe kan ik mijn Adobe ID of -wachtwoord ophalen?

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

Kan ik Lightroom Classic op een andere computer installeren?

U kunt Lightroom Classic en andere Creative Cloud-apps op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

Accountbeheer

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Meld u aan op uw Adobe accounts pagina met uw huidige Adobe ID en wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy, en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Wachtwoord vergeten? Kom te hoe u het opnieuw instelt en wijzigt.

Hoe kan ik mijn creditcardgegevens wijzigen?

Hoe kan ik mijn abonnement bijwerken of wijzigen?

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Mijn proefversie verloopt binnenkort. Hoe kan ik deze omzetten?

U kunt uw proefversie van Lightroom Classic in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap omzetten.

Hoe kan ik annuleren en wat er gebeurt er dan met mijn bestanden?

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen van Creative Cloud en eventuele bestanden die u op uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot apps of de meeste services. Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.

Veelvoorkomende problemen

Ondersteunt Camera Raw mijn camera?

Hoe kan ik de fouten of problemen met de GPU oplossen?

Volg de stappen in deze FAQ problemen met de GPU oplossen als Lightroom crasht, blokkeert, vertraagt, of als u GPU-fouten ziet.

Kunnen voorvertoningen de prestaties van Lightroom Classic beïnvloeden?

Ja, mogelijk. 1:1-voorvertoningen kunnen veel tijd in beslag nemen om te maken en kunnen veel schuifruimte in beslag nemen. Lees dit artikel om te leren hoe u uw gebruik van voorvertoningen optimaliseert en andere tips voor het optimaliseren van prestaties te krijgen.

Lightroom Classic crasht voortdurend. Wat moet ik doen?

Voer deze Basisstappen voor het oplossen van de meeste problemen in Lightroom Classic uit.

Welke kleurruimte gebruikt Lightroom Classic om de kleur te renderen?

In de module Ontwikkelen gebruikt Lightroom Classic de kleurruimte ProPhoto RGB. In een andere module gebruikt het de Kleurruimte Adobe RGB. Meer informatie over kleurruimten, kleurprofielen en andere kleurenonderwerpen vindt u in deze FAQ over kleur in Lightroom.

Algemene taken

Hoe importeer ik foto's in Lightroom Classic?

Volg deze korte tutorial om te leren hoe u het Importeergereedschap gebruikt om bestaande foto's naar Lightroom te brengen. U kunt foto's vanuit een map op een vaste schijf, van een camera of een kaartlezer of vanuit een getetherde camera importeren.

Hoe exporteer ik foto's en sla ik deze op?

U kunt foto's van Lightroom exporteren in diverse bestandsindelingen voor een breed scala van gebruik.

Hoe maak ik of verwijder ik een catalogus?

Leer hoe u catalogi aanmaakt en beheert, inclusief hoe u deze verwijdert, kopieert en exporteert.

Het gebruik ik HDR-samenvoegen?

Met HDR-samenvoegen kunt u meerdere belichtingen samenvoegen om foto's met een hoog contrast te maken. Leer hoe in deze korte tutorial.

Hoe kan ik een wazige foto verscherpen?

Lightroom for mobile

Ik hebt Lightroom op mijn mobiele apparaat geïnstalleerd. Wat nu?

Leer hoe u aan de slag kunt met de Lightroom-appvoor mobiel met deze eenvoudige vijfstaps tutorial. Of, zie dit Aan de slagartikelover werken met Lightroom for mobile.

Hoe kan ik mijn foto's synchroniseren met al mijn apparaten?

Volg deze stapsgewijze tutorial om een fotoverzameling in Lightroom Classic in te stellen die automatisch synchroniseert met al uw apparaten. Krijg meer details over hoe foto's te synchroniseren.

Kan ik de foto's van mijn mobiele apparaat bewerken op mijn computer?

Zeker. Leer hoe eenvoudig het is om uw Lightroom for mobile foto's kunt bewerken op uw computer.

Wat doet het Regel van derden-raster?

Zie hier voor meer informatie over het Regel van derden-raster en andere Lightroom for mobile camera-instellingen.

Waar kan ik meer informatie over Lightroom for mobile krijgen?

Zoek antwoorden op algemene vragen in deze Lightroom forvoor mobielVeelgestelde vragen.