Leren en ondersteuning voor Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is nu beschikbaar op het internet! Meer informatie.
Wilt u de generatieve AI-functies in Photoshop eens bekijken? Meer informatie.

Aan de slag

Vind downloads, krijg hulp bij uw lidmaatschap en leer de basisprincipes.

Aan de slag

Zelfstudies

Hier vind je zelfstudies van beginners tot expert om je te helpen je vaardigheden uit te breiden.

Zelfstudies

Handboek

Snelle antwoorden en stapsgewijze instructies.

Handboek


Tips voor het oplossen van problemen en Help

U kunt de app van de Creative Cloud-website downloaden. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom wordt gevraagd. Klik vervolgens op Downloaden of Installeren voor uw app. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie.

Zie Fout: 'Installatie mislukt' van Creative Cloud-desktopapp voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt'. Raadpleeg de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen, waaronder Photoshop, downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om de proefversie te downloaden. Zie Een Creative Cloud-proefversie downloaden en installeren voor gedetailleerde instructies.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en bij het aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

U kunt Photoshop en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Meer informatie over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

downloadpictogram

Nog hulp nodig? Vind meer download- en installatieoplossingen

Meld u aan bij uw Adobe-account. Selecteer onder de sectie Wachtwoord de optie Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm.

Wachtwoord vergeten? Ontdek hoe u het opnieuw instelt.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Uw proefversie converteren naar een betaald lidmaatschap is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructie om uw lidmaatschap te upgraden en te starten.

We vinden het jammer dat u bij ons weggaat. Volg deze stapsgewijze instructies om uw Adobe-abonnement op te zeggen en te weten wat er met uw bestanden gebeurt.

pictogram account

Nog hulp nodig? Hier vindt u meer informatie over accounts, facturering en abonnementen.

Zie Adobe Photoshop CS6 Help (PDF) voor hulp en bronnen voor probleemoplossing met Photoshop CS6.

De oudere versies van Photoshop zijn niet gemaakt of getest op het huidige besturingssysteem. Zorg ervoor dat uw computer aan de systeemvereisten voldoet voor uw versie van Photoshop.

Adobe biedt alleen installatieprogramma's voor de huidige apps en de voorgaande hoofdversie van elke app. Onze oudere apps maken geen gebruik van de nieuwste functies, besturingssysteemversies en beveiligingsupdates. Het is raadzaam een gratis proefversie van Creative Cloud uit te proberen.

Ja, u kunt meerdere versies van Photoshop tegelijk op uw computer geïnstalleerd hebben. Leer hoe u eerdere versies van Photoshop downloadt, rechtstreeks uit de Creative Cloud-desktopapp.

Begin met basistips voor het oplossen van problemen met Photoshop om uw problemen op te lossen en aanvullende informatie te vinden.

Mogelijk moet u de Adobe Camera Raw bijwerken, de invoegtoepassing die Photoshop gebruikt om afbeeldingsbestanden te importeren. Bekijk de Creative cloud-bureaubladtoepassing om te zien of er een update beschikbaar is. Als het probleem hiermee niet wordt opgelost, kijk dan hier voor meer tips om cameraproblemen met Photoshop op te lossen.

Als u problemen ondervindt bij het weergeven van beelden of als uw computer langzaam is of vastloopt, kan dit het gevolg zijn van een defecte, niet-ondersteunde of incompatibele grafische kaart of grafisch stuurprogramma. Leer hoe u problemen met de grafische processor of het stuurprogramma oplost.

Zie Bekende problemen in Photoshop voor een lijst met huidige, bekende problemen en (tijdelijke) oplossingen.

U moet mogelijk uw besturingssysteem, uw hardware of uw Photoshop-configuratie optimaliseren. Leer hoe u Photoshop-prestaties optimaliseert.

Raadpleeg Vastlopen of blokkeren oplossen | Photoshop voor eenvoudige instructies waarmee u veelvoorkomende crash- of blokkeringsfouten in Photoshop kunt verhelpen.

Zie Systeemvereisten Photoshop om te controleren of uw systeemhardware en -software compatibel zijn met de nieuwste versie van Photoshop.

In Photoshop wordt gebruikgemaakt van de Adobe Camera Raw-plug-in om RAW-afbeeldingen van vele camera's te importeren en te verbeteren. Zie Camera's die door Camera Raw worden ondersteund voor een lijst met ondersteunde camera's.

Zie Beschikbare taalversies voor Photoshop voor een volledige lijst met talen die worden ondersteund door Photoshop.

Zie Photoshop-fuctieoverzicht voor meer informatie over de nieuwste functies en oplossingen in Photoshop.

Community

Neem deel aan het gesprek