Leren en ondersteuning voor Adobe XD

  Let op: Adobe XD is op dit moment in onderhoudsmodus. Zie hieronder voor meer informatie.

Ontdek de nieuwe mogelijkheden en kom te weten hoe u video's gebruikt om prototypen te maken.

Aan de slag

Vind downloads, krijg hulp bij uw lidmaatschap en leer de basisprincipes.

Aan de slag

Zelfstudies

Hier vind je zelfstudies van beginners tot expert om je te helpen je vaardigheden uit te breiden.

Zelfstudies

Handboek

Snelle antwoorden en stapsgewijze instructies.

Handboek


Tips voor het oplossen van problemen en Help

Zie de Systeemvereisten voor meer informatie over ondersteunde besturingssystemen.

U kunt de app van de Creative Cloud-website downloaden. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom wordt gevraagd. Klik vervolgens op Downloaden of Installeren voor uw app. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie.

Zie Fout: 'Installatie mislukt' van Creative Cloud-desktopapp voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt'. Raadpleeg de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en bij het aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

downloadpictogram

Nog hulp nodig? Vind meer download- en installatieoplossingen

Meld u aan bij uw Adobe-account. Selecteer onder de sectie Wachtwoord de optie Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm.

Wachtwoord vergeten? Ontdek hoe u het opnieuw instelt.

Op deze pagina kunt u lezen hoe u van een startersabonnement naar een betaald abonnement opwaardeert.

Klik op Help> Upgrade XD om uw abonnement vanuit XD te upgraden. Op de pagina die vervolgens verschijnt, kunt u het abonnement uitzoeken dat het beste bij u past. 

Als u uw lidmaatschap opzegt, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen voor Creative Cloud-leden, de bestanden of exports die u op uw apparaat hebt opgeslagen en uw gedeelde documenten en gedeelde koppelingen. 

U gaat automatisch over op het startersabonnement waarin Adobe XD is inbegrepen. U verliest echter de mogelijkheid om een onbeperkt aantal gedeelde koppelingen, gedeelde documenten, uitnodigingen voor gedeelde documenten, PDF-export en export van video-opnamen te maken. U hebt geen toegang meer tot uw andere apps of de meeste services en uw cloudopslag wordt gereduceerd tot 2 GB.

Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.

pictogram account

Nog hulp nodig? Hier vindt u meer informatie over accounts, facturering en abonnementen.

Na het publiceren van de prototypelink in de modus Delen, klikt u op het pictogram Behance in de Eigenschappencontrole om een nieuw Behance-project te openen. Publiceer vervolgens het project. Zie Ontwerp publiceren van Adobe XD naar Behance voor meer informatie over het delen op Behance.

De installatie en ontwikkeling van plug-ins worden ondersteund vanaf XD-versie 13.0.

Ja, het gebruik van plug-ins is momenteel gratis.

Selecteer Plug-ins > Development (Ontwikkeling) > Create a Plug-in (Plug-in maken) in het XD-menu om de ontwikkelaarsmodule van Adobe I/O te openen.

Raadpleeg de Adobe XD-documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie over het maken, testen en indienen van invoegtoepassingen die in apps worden weergegeven.

Zie Invoegtoepassingen maken en beheren
voor meer informatie over het downloaden en installeren van plug-ins.

Gebruik de optie Ondersteuning verkrijgen in plug-ins om contact op te nemen met de ontwikkelaar van de plug-in en installatieproblemen op te lossen.

We willen u eraan herinneren dat Adobe XD nog steeds in onderhoudsmodus is. Dit betekent dat er niet wordt geïnvesteerd in de voortdurende ontwikkeling of het leveren van nieuwe functies binnen het product. We blijven bestaande klanten ondersteunen door bugs aan te pakken en eventuele beveiligings- of privacybehoeften bij te werken terwijl de onderhoudsmodus actief is.

Bij Adobe staat de klant voorop. We zullen continu met klanten samenwerken om te bepalen wat het juiste moment is om de ondersteuning voor XD met een redelijke opzegtermijn te beëindigen.

Er zijn verschillende redenen waarom u geen clouddocumenten kunt maken, openen of opslaan, of te maken krijgt met gegevensverlies Raadpleeg hiervoor Problemen met Adobe XD-clouddocumenten oplossen.

U kunt een foutcode krijgen, of te maken krijgen met scenario's die specifiek zijn voor een bedrijfsomgeving. U vindt de oplossingen voor deze fouten in Problemen met het publiceren van workflows.

Browserinstellingen kunnen het renderen van ontwerpspecificaties en prototypen beïnvloeden Lees hoe u de browserinstellingen kunt wijzigen en vind andere oplossingen voor browsers in Gepubliceerde Adobe XD-prototypen worden niet weergegeven in browsers.

XD ondersteunt verschillende bestandsindelingen zoals PSD, Ai, Sketch, JPG, enz. Als u problemen ondervindt bij het importeren of exporteren van deze bestandsindelingen, raadpleegt u Waarom kan ik geen bestanden importeren of exporteren in Adobe XD?

U kunt specifieke installatie- of toestemmingsfoutmeldingen krijgen. U vindt de oplossingen voor deze fouten in Problemen met het installeren van XD-plug-ins.

macOS:

Na het upgraden naar een nieuwere versie op macOS kan Adobe XD in sommige situaties crashen bij het starten. Raadpleeg Adobe XD crasht bij het starten in macOS om dit probleem op te lossen. 

Windows:

XD kan crashen als gevolg van onjuiste rechten voor XD-mappen en verouderde Windows-versies en beeldschermstuurprogramma's. Raadpleeg Adobe XD crasht bij het starten in Windows 10 voor oplossingen.

Clouddocumenten zijn bestanden in de cloud die u kunt openen en bewerken in Adobe XD. Met clouddocumenten is je werk altijd up-to-date, op alle apparaten, waar je ook bent. Meer informatie over clouddocumenten in Adobe XD.

U kunt uw XD-ontwerpen als clouddocumenten opslaan om ervoor te zorgen dat ze up-to-date en toegankelijk zijn vanaf elk online apparaat. U kunt ze vervolgens delen met andere Creative Cloud-gebruikers om eraan samen te werken. U kunt ook wijzigingen in clouddocumenten aanbrengen wanneer u offline bent. Ze worden automatisch opgeslagen in de cloud wanneer u weer online bent. 

Uw Creative Cloud-lidmaatschap omvat verschillende soorten cloudopslag: clouddocumenten, bibliotheken en Creative Cloud-bestanden (gesynchroniseerde bestanden). Meer informatie over de verschillende toepassingen en voordelen.

Wanneer u aan clouddocumenten werkt, wordt uw werk gesynchroniseerd met behulp van het Creative Cloud-synchronisatieproces. Er kunnen problemen optreden met clouddocumenten als er een probleem is met Creative Cloud-synchronisatie of als Creative Cloud-synchronisatie moet worden bijgewerkt. Zie voor meer informatie Problemen met Adobe XD-clouddocumenten oplossen.

Community

Neem deel aan het gesprek