Richtlijnen voor IT-beheerders | Intrekking van Adobe-certificaat

Op 4 oktober 2012 is het digitale beveiligingscertificaat voor bepaalde Adobe-producten ingetrokken. IT-beheerders die Adobe-producten op het Windows-platform beheren, moeten productupdates installeren om het effect op hun gebruikers tot een minimum te beperken.

Zie Updates van het beveiligingscertificaat voor een lijst met betreffende producten en de vereiste certificaatupdates.

Opmerking: Adobe raadt aan altijd de recentste updates te distribueren nadat u deze in uw omgeving heeft getest. Als u Suite-toepassingen verpakt, zorg er dan voor dat u de bijgewerkte versie van AAMEE 3.1 gebruikt.

Voor producten die deel uitmaken van een replicatie die door IT wordt beheerd, moeten de betreffende Adobe-onderdelen van de replicatie worden bijgewerkt. In de volgende secties vindt u specifieke richtlijnen.

Lees de Veelgestelde vragen over certificaatintrekking voor meer informatie.

Adobe Application Manager Enterprise Edition (AAMEE)

Er is een bijgewerkte versie van de Windows-versie van Adobe Application Manager Enterprise Edition (AAMEE) 3.1 met een nieuw digitaal beveiligingscertificaat beschikbaar: De update downloaden

Opmerking: alle MSI-pakketten die zijn geproduceerd door AAMEE 2.x of 3.1 bèta of AAMEE 3.1 en Adobe-updates bevatten, moeten van het systeem of de server worden verwijderd. De updatecertificaten kunnen ingetrokken zijn en rechtstreekse verificatie van het certificaat is niet mogelijk vanuit het MSI-pakket.

Adobe Update Server Setup Tool (AUSST)

Bewaart u updates op een plaatselijke Adobe Update Server, vervang deze dan met bijgewerkte versies zodat ze de nieuwe digitale veiligheidscertificaten hebben.

 1. Open een opdrachtprompt of terminal en ga naar de locatie van het AUSST-hulpprogramma.

  Windows 32 bits <systeemstation>:\Program Files\Common Files\Adobe\OOBE\PDApp\Enterprise\utilities\AUSST

  Windows 64 bits <systeemstation>:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\OOBE\PDApp\Enterprise\utilities\AUSST

  Mac OS /Library/Application Support/Adobe/OOBE/PDApp /Enterprise/utilities/AUSST

   

 2. Voer AUSST uit door het volgende in te voeren:

  AdobeUpdateServerSetupTool2.0 --root=

  Opmerking: de hoofdmap is de bestandssysteemlocatie op de updateserver van uw bedrijf waar updates van de Adobe-updateserver worden opgeslagen. De locatie van de hoofdmap moet naar een geldige HTTP-URL verwijzen.

  Om te voorkomen dat u klanten op de hoogte moet stellen van een nieuw adres voor uw server, behoudt u de vorige hoofdmap en dezelfde naam.

  Als u wilt wissen, typt u dezelfde serverlocatie. Bijvoorbeeld,

  AdobeUpdateServerSetupTool2.0 --root= C:\inetpub\wwwroot\Adobe

   

 3. In de weergegeven opties selecteert u Fresh Directory Structure set up and update sync en bevestigt u met Y.

  De updates kunnen tot twee uur in beslag nemen, afhankelijk van uw verbinding.

   

 4. Controleer of klanten toegang hebben tot de server en deze kunnen zien, en of er updates aanwezig zijn. Typ hiervoor de server-URL in een browser.

Remote Update Manager (RUM)

Als u de RUM-client op Windows-systemen in uw organisatie distribueert, vervang deze dan met de bijgewerkte versie. De RUM-update is ook beschikbaar als onderdeel van het installatieprogramma van AAMEE 3.1. Download de update

Bureaubladtoepassingen

U vindt updates voor bureaubladtoepassingen in Beveiligingscertificaatupdates. U kunt ook de Adobe Customer Response Tool voor Windows installeren (de opdrachtregelversie voor bedrijven). Dit hulpprogramma bepaalt welke producten bijgewerkte certificaten hebben (niet beschikbaar voor Creative Cloud). Op de Licentiewebsite (LWS) kunt u ook updates vinden.

 

Flash Player

Zie Updates van het beveiligingscertificaat om de Flash Player-update op te halen.

Reader

Als u een Reader-installatieprogramma op een server of als deel van een modulair replicatiesysteem bewaart, werkt u het bij met de distribueerbare versie of downloadt u de nieuwste versie.

Flash Media Server 4.5.3

Als u Flash Media Server 4.5.3 voor 10 juli 2012 heeft geïnstalleerd, hoeft u niets te doen. Voor installaties na 10 juli 2012 moet u een update uitvoeren naar Flash Media Server 4.5.4.

ColdFusion 10

Adobe raadt alle ColdFusion-gebruikers aan om de patch te installeren, niet alleen gebruikers die updates na 10 juli 2012 hebben geïnstalleerd. U kunt de update installeren via de licentiewebsite (LWS) of via de downloads sectie op Adobe.com.

Digital Marketing Suite producten

Als uw product hier niet wordt vermeld, hoeft u niets te doen.

AppMeasurement

Voor meer informatie neemt u contact op met de ondersteuning voor uw Digital Marketing Suite.

Report Builder

Download de update via uw Digital Marketing-account.

SiteCatalyst Real-Time Dashboard

Download de update via uw Digital Marketing-account.

Adobe Provisioning Toolkit Enterprise Edition (APTEE)

Update naar de nieuwste Windows-versie van Adobe Provisioning Toolkit Enterprise Edition for CS6.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?