Fout Tijdelijke activering is verlopen treedt op wanneer u probeert de Creative Suite 3- en Acrobat 8-toepassing te activeren.

Tijdelijke activering verlopen

Oplossing

De licentiegegevens worden opgeslagen in en databasebestand met de naam cache.db. Deze fout treedt op wanneer de licentiegegevens in de cache van de vorige Adobe-software-installatie conflicteren met de nieuwe installatie. Als u het gegevensbestand verwijdert, kunt u Creative Suite 3 en Acrobat 8 installeren zonder een verzoek te ontvangen om de software te activeren.

Opmerking:

Als u het licentiedatabasebestand in de cache (cache.db) verwijdert, heeft dit ook invloed op de licentie van andere geïnstalleerde Adobe-software, zoals Creative Suite, Photoshop Elements, Premiere Elements, Acrobat, Creative Cloud-toepassingen en nog meer.

Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen. Zorg dat u beheerdersrechten op uw systeem hebt voordat u deze stappen uitvoert.

1. Verwijder alle Adobe-software alvorens het bestand cache.db te verwijderen. Als u de software wilt verwijderen, voert u het Adobe-verwijderingsprogramma uit op de volgende locaties:

• Mac OS: navigeer in de Finder naar Programma's> Hulpapps > Adobe Installers.
    • Windows 10, 8, 7, of Vista: kies Start > Configuratiescherm > Programma's en onderdelen.
  2. Download Creative Cloud Cleaner Tool en voer de tool uit om achtergebleven licentievermeldingen te verwijderen.

3. Navigeer naar de cachemap en verwijder het bestand cache.db handmatig.

Mac OS: /Library/Application Support/Adobe/Adobe PCD/cache/

Opmerking:

De map wordt gemaakt in de hoofdbibliotheek op het station met Mac OS.

cache.db-bestand op Mac

Windows 7, 8, 10:

• 32-bits: \Program Files\Common Files\Adobe\Adobe PCD\cache\
    • 64-bits: \Program Files(x86)\Common Files\Adobe\Adobe PCD\cache\
    cache.db-bestand in Windows
  4. Installeer Creative Suite 3 en Acrobat 8 opnieuw vanaf de pagina met CS3-productdownloads.

Aanvullende informatie

• Start eerst Photoshop CS3 om de geïnstalleerde Creative Suite 3-softwaretitels te licentiëren. Als u eerst Acrobat 8 start, krijgt u een prompt om een serienummer in te voeren dat niet vereist is als u eerst Photoshop start.
  • Nadat u Creative Suite 3 en Acrobat 8 hebt geïnstalleerd, kunt u andere Adobe-software opnieuw installeren en activeren.
  • Zie Uw serienummer zoeken voor meer informatie om uw geregistreerde serienummer te vinden.
  • Het installatieprogramma voor andere Adobe-software kan worden gedownload op de pagina met andere softwaredownloads.
  • Raadpleeg het artikel om uw aangeschafte Adobe-software te downloaden.