Få en fuld liste over artikler om sikkerhed under Oversigt over sikkerhed i Acrobat og PDF-indhold.

Vedhæftede filer udgør en potentiel sikkerhedsrisiko, fordi de kan indeholde skadeligt indhold, åbne andre farlige filer eller starte programmer. Med Acrobat og Reader kan du altid åbne og gemme vedhæftede PDF- og FDF-filer. Acrobat og Reader genkender visse filer som trusler, f.eks. filer af typen .bin, .exe og .bat. Du kan ikke vedhæfte sådanne filer. Acrobat tillader ikke, at du vedhæfter filer, der ikke kan gemmes eller åbnes fra Acrobat, som f.eks. ZIP-filer. Denne praksis anbefales imidlertid ikke.

Acrobat og Reader har en hvid liste over filtyper, der kan åbnes eller gemmes, og en sort liste over filer, der ikke kan. Du kan vedhæfte filtyper, der ikke er på nogen af listerne. Når du åbner eller gemmer en fil, hvis type ikke genkendes, bliver du i en dialogboks spurgt, om du har tillid til filtypen.

Se Vejledningen om programsikkerhedwww.adobe.com/go/learn_acr_appsecurity_dk for yderligere oplysninger.

Manuel tilføjelse af en filtype til en sort eller hvid liste

Administratorer kan redigere den sorte eller den hvide liste via registreringsdatabasen. Brugere kan manuelt tilføje en ny filtype til en sort eller hvid liste ved at vedhæfte filen og prøve at åbne den.

1. Vælg Værktøjer > Indhold > Vedhæft en fil.

2. Tilføj en filtype, der ikke er på den sorte eller hvide liste.

3. Højreklik på filen i panelet Vedhæftninger til venstre, og vælg Åbn vedhæftning.

4. I dialogboksen Start vedhæftning, skal du vælge en af følgende indstillinger og klikke på OK:

Åbn denne fil:

Åbner filen uden at ændre registreringsdatabaselisten.

Tillad altid åbning af denne type filer:

Føjer filtypen til hvidlisten og forhindrer advarsler fremover.

Tillad aldrig åbning af denne type filer:

Føjer filtypen til sortlisten og åbner den ikke. Du kan evt. vedhæfte en fil af denne type til en PDF, men du kan ikke åbne den.

Bemærk:

Hvis du vil begrænse en filtype, du tidligere har tilladt, skal du nulstille (genoprette) tilladelser af vedhæftninger i indstillingerne Tillidsstyring.

Nulstilling (genoprettelse) af vedhæftningstilladelser

Eftersom listen over tilladte og begrænsede typer af filvedhæftninger kan vokse over tid, kan du nulstille listerne til deres oprindelige tilstand. Denne tilstand giver undertiden det højeste sikkerhedsniveau.

1. Vælg Rediger > Indstillinger (Windows) eller Acrobat/Adobe Reader > Indstillinger (Mac OS).

2. Vælg Tillidsstyring i kategorierne til venstre.

3. Klik på Genopret i panelet PDF-vedhæftninger. Knappen Gendan er kun tilgængelig, hvis du ændrede standardindstillingerne for vedhæftede filer.

Tillad vedhæftninger at starte programmer

Med Tillidsstyringen kan du styre, om vedhæftninger, der ikke er PDF'er, kan starte deres tilknyttede programmer.

1. Vælg Tillidsstyring i Kategorier til venstre i dialogboksen Indstillinger.

2. Vælg indstillingen Tillad åbning af andre vedhæftede filer end PDF-filer med eksterne programmer. Du skal have de eksterne programmer for at kunne åbne filerne.