Opret PDF-porteføljer (Acrobat Pro)

Det er nemt at oprette en PDF-portefølje, vælge et layout og tilføje filer. Du kan oprette mapper i din PDF-portefølje, slette komponentfiler og -mapper, redigere filnavne på komponenter og tilføje og redigere beskrivelser af komponentfiler.

Yderligere ressourcer

Videoer og selvstudier om oprettelse af PDF-porteføljer finder du i følgende ressourcer:

Oprettelse af en PDF-portefølje

Opret en grundlæggende PDF-portefølje med nogle få hurtige trin.

1. Start Acrobat, og benyt en af følgende fremgangsmåder:

• Klik på Opret PDF-portefølje på Velkomstskærmen.

• Klik på knappen Opret øverst til venstre på værktøjslinjen, og vælg PDF-portefølje i menuen.

• Vælg Filer > Opret > PDF-portefølje.

2. Vælg et layout i venstre siden af guiden.

Listen over layout indeholder de foruddefinerede layout, der følger med Acrobat, og op til to tilpassede layout, som du har importeret. Hvis du har importeret mere end to, vises kun de to senest importerede brugerdefinerede layout.

Bemærk:

Hvis du vil tilføje et tilpasset layout, der er indlæst på computeren, skal du klikke på Importer brugerdefineret layout og åbne filen. Layout har filtypenavnet .nav.

3. Klik på knappen Tilføj filer, og vælg det indhold, der skal føjes til PDF-porteføljen. Du kan vælge en eller flere filer.

4. Klik på Afslut for at tilføje filerne og gemme PDF-porteføljen.

Bemærk:

I Windows kan Acrobat PDFMaker i Outlook og Lotus Notes oprette PDF-porteføljer, når du konverterer e-mails.

Tilføjelse af filer og mapper i en PDF-portefølje

Du kan føje indhold til en eksisterende PDF-portefølje.

1. Gå til redigeringstilstand i en åben PDF-portefølje, og benyt en af følgende fremgangsmåder:

• Klik i panelet Tilføj indhold, og klik derefter på Tilføj filer eller Tilføj mappe for at tilføje enkelte filer eller en mappe med filer.

• Klik på panelet Tilføj indhold og derefter på Opret mappe for at oprette en mappe.

• Hvis du vil tilføje filer fra din computer, kan du trække filer eller mapper til arbejdsrummet PDF-portefølje eller til en mappe.

• Hvis du vil flytte filer til en anden mappe, kan du trække dem.

Bemærk:

Den bedste ydelse opnås ved at holde det samlede antal filer på 15 eller derunder og den samlede størrelse på alle komponentfiler under 50 MB.

Tilføjelse af webindhold til en PDF-portefølje

Du kan oprette et link til websteder eller integrere videokoder. Det er praktisk at oprette links til webindhold, når du vil reducere filestørrelsen på PDF-porteføljen.

1. Klik i panelet Tilføj indhold i ruden Layout, og vælg en indstilling til tilføjelse af indhold.

2. Vælg Tilføj webindhold.

3. Indtast et filnavn til og en beskrivelse af det webindhold, der bliver føjet til PDF-porteføljen. Denne webfil opretter et link til det webindhold, som du angiver.

4. Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• Hvis du vil oprette et weblink, skal du vælge Tilføj et weblink og derefter tilføje webadressen.

• Hvis du vil integrere en videokode, skal du vælge Tilføj en integrationskode og derefter indsætte videoens integrationskode. Websteder til deling af videoer indeholder normalt en måde at kopiere en videos integrationskode på. Et websted kan f.eks. indeholde en integrationsboks, som viser koden og andre integrationsindstillinger.

Konvertere multimediefiler i en PDF-portefølje (Acrobat Pro)

Du kan konvertere følgende komponentmultimediefiler til PDF i en PDF-portefølje: FLV-filer, SWF-filer, F4V, mp3. Du kan også konvertere disse filer til PDF, hvis de er kodet i H.264 (med AAC-lyd): MOV, M4V, MP4, 3GP og 3G2. (H.264 og AAC er kodnings- og komprimeringsindstillinger til film).

Bemærk:

Brug Adobe Media Encoder til at konvertere AVI- eller WMV-filer til PDF eller andre multimediefiltyper til FLV-format. Dette program er tilgængeligt i Acrobat X Suite eller Creative Suite.

1. Højreklik/Ctrl-klik på en eller flere multimediefiler i PDF-porteføljen i redigeringstilstand, og vælg Konverter til PDF.
  2. Hvis der vises en dialogboks, skal du vælge de ønskede indstillinger og klikke på OK.

Fjernelse af filer og mapper fra en PDF-portefølje

Hvis du sletter en mappe, slettes alle filerne i den fra PDF-porteføljen.

1. Vælg en eller flere filer eller mapper i PDF-porteføljen i redigeringstilstand, og tryk på Slet. Eller klik på ikonet Slet fil på kortet, hvis det er tilgængeligt.

Tilpasning af en PDF-portefølje (Acrobat Pro)

I redigeringstilstand kan du tilpasse layoutet, temaet og farveskemaet. Du kan også tilpasse visningen Detaljer med kolonner, som du vælger eller selv opretter.

Ændring af PDF-porteføljens layout

Med PDF-porteføljens layoutindstillinger kan du præsentere indhold i det layout, der passer bedst til dine behov. Med layoutet Klik igennem kan læsere f.eks. gennemgå filer i PDF-porteføljen enkeltvis. I alle layout vises hver enkelt fil på et kort med et billede (hvis tilgængeligt) og oplysninger om dokumentet, f.eks. filnavnet.

Du kan også oprette dine egne brugerdefinerede layout, hvilket kan kræve nogle færdigheder som udvikler.

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder i redigeringstilstand:

• Klik på Porteføljelayout i ruden Layout for at vælge et layout, og vælg derefter et på listen.

• Klik på Importer brugerdefineret layout for at anvende et brugerdefineret layout. Naviger til det brugerdefinerede layout på computeren, og åbn det. Layoutfiler har filtypenavnet .nav. Layoutet vises på listen Porteføljelayout, hvor du kan vælge det. Importerede layout føjes permanent til sektionen Brugerdefinerede layout i panelet Porteføljelayout.

• Klik på X'et ud for layoutnavnet for at slette et brugerdefineret layout.

Ændring af det visuelle udseende

Temaer, farver og baggrundsbilleder gør en PDF-portefølje interessant og sammenhængende. Brug redigeringstilstand til at ændre visuelle elementer.

• Klik på Visuelle temaer i ruden Layout for at vælge et tema, og vælg et på listen.

• Klik på Importer brugerdefineret tema for at anvende et brugerdefineret tema. Naviger til det brugerdefinerede tema på computeren, og åbn det. Temaet anvendes med det samme på PDF-porteføljen og vises på listen Visuelle temaer som "Brugerdefineret". I modsætning til brugerdefinerede layout anvendes brugerdefinerede temaer kun på den aktuelle PDF-portefølje og føjes ikke permanent til panelet Visuelle temaer. Temaer oprettes i Adobe Flash Professional eller Adobe Flash Builder og har filtypenavnet .swf.

• Hvis du vil ændre farverne i et visuelt tema, skal du klikke på Farvepaletter i ruden Layout og vælge en anden palet.

• Hvis du vil oprette en brugerdefineret farvepalet, skal du klikke på Opret ud fra eksisterende i panelet Farvepaletter og angive farverne.

• Hvis du vil ændre egenskaberne for en baggrundsfarve, skal du først vælge en farvepalet og derefter klikke på Baggrund. Angiv baggrundsfarvens egenskaber efter behov.

• Hvis du vil tilføje et billede som baggrund, skal du klikke på Baggrund i ruden Layout. Vælg et billede på listen i området Baggrundsbillede, eller klik på Vælg ny for at tilføje et billede fra computeren. Angiv billedegenskaber efter behov.

Tilføje et sidehoved

Sidehovedet vises øverst i layoutet og kan indeholde vigtige oplysninger som f.eks. et logo, virksomhedsnavn og kontaktoplysninger. Sidehovedet kan indeholde tekst, billeder eller begge dele og kan arrangeres på forskellige måder.

1. Klik i redigeringstilstand på det tomme bånd øverst i redigeringsvinduet. Panelet Egenskaber for sidehoved vises nær bunden af ruden Layout.

Egenskaber for sidehoved
    Tomt overskriftsområde i en PDF-portefølje

2. Vælg en skabelon på listen i Egenskaber for sidehoved.

3. Klik i boksene i sidehovedområdet for at tilføje indhold. Dobbeltklik for at få vist indsætningspunktet med henblik på at tilføje tekst.

4. Angiv størrelse, baggrundsfarve, skrifttype og andre egenskaber i panelerne Tekstegenskaber og Billedegenskaber.

Yderligere ressourcer

Videoer om tilpasning af en PDF-portefølje er tilgængelige på følgende ressourcer: