Konvertering af PDF-filer til PDF/X, PDF/A eller PDF/E

Du kan kontrollere PDF-indhold i forhold til PDF/X-, PDF/A-, PDF/VT- eller PDF/E-kriterier. Du kan også gemme en kopi af PDF-filen som PDF/X, PDF/A eller PDF/E, hvis den stemmer overens med de angivne krav. Under visse omstændigheder kræves f.eks. en ICC-profil, der beskriver destinationsenheden, for at overholde standarderne PDF/X-1a, PDF/X-3 og PDF/X-4. Hvis der ikke er en ICC-outputprofil indeholdt i dit dokument, kan du lægge en ind, før du gemmer.

Du kan konvertere en PDF-fil til en kompatibel standard-PDF-fil ved hjælp af guiden Standarder. Denne guide viser beskrivelser af hensigten med de forskellige formater i løbet af processen. Hvis du kender standarderne, kan du bruge en indbygget profil eller en profil, der er oprettet via guiden, til at konvertere en PDF-fil med.

Bemærk:

Du kan også oprette PDF/X-, - og PDF/A-kompatible filer ved hjælp af Acrobat Distiller.

Konvertere til PDF/X, PDF/A eller PDF/E ved hjælp af en profil

1. Klik på Profiler i dialogboksen Forhåndskontrol.
  2. Udvid en kompatibilitetsprofil, og vælg den ønskede profil. Vælg f.eks. Konverter til PDF/A-1b (sRGB) under PDF/A-kompatibilitet.
  3. Klik på Analyser og løs.

Konvertere til PDF/X, PDF/A eller PDF/E ved hjælp af en guide

1. Klik på Standarder i dialogboksen Forhåndskontrol.
  2. Vælg Gem som PDF/X, Gem som PDF/A eller Gem som PDF/E, og klik derefter på Fortsæt.
  3. Angiv versionen, og klik på Fortsæt.
  4. Vælg en konverteringsprofil og en af de tilgængelige visnings- eller udskrivningsbetingelser.
  5. Benyt en af følgende fremgangsmåder:
    • Vælg indstillingen Anvend rettelser for at anvende rettelser under konverteringen. Klik på ikonet med spørgsmålstegnet for at se en liste over de anvendte løsninger.

• Klik på Gem som profil for at gemme profilen.

• Klik på Gem som for at konvertere PDF-filen på grundlag af den valgte profil og de valgte indstillinger.

Hvis konverteringen lykkes, vises et grønt afkrydsningsmærke i dialogboksen Forhåndskontrol. Hvis konverteringen ikke lykkes, vises et rødt X i dialogboksen Forhåndskontrol.

Kontroller en PDF-fil i forhold til PDF/X-, PDF/A-, PDF/VT- eller PDF/E-kriterier

PDF/X-, PDF/A-, PDF/VT- og PDF/E-filer kan oprettes på forskellige måder, f.eks. ved at bruge Acrobat Distiller eller med kommandoen Filer > Gem som andet. Hvis du åbner et PDF-dokument, som overholder en af disse standarder, kan du få vist oplysningerne om standarden i navigationsruden. (Vælg Vis > Vis/skjul > Navigationsruder, og klik derefter på panelknappen Standarder .) Menuen og panelet Standarder er kun tilgængelige, hvis PDF-filen overholder en standard. Standardpanelet er tilstede i alle versioner (Std, Pro og endda Reader). Men funktionen Bekræft overholdelse findes kun i Acrobat Pro.

Conformance-oplysningerne angiver den standard, der blev brugt til at oprette filen, ISO-navnet, og om filen er blevet verificeret som PDF/X-, PDF/A-; PDF/VT-, PDF/UA- eller PDF/E-kompatibel. Oplysningerne om outputmåden angiver farveindstillingsfilen, der er knyttet til filen. Du kan verificere filens overensstemmelse med standarden ved at klikke på Bekræft overensstemmelse.

Fjerne PDF/X-, PDF/A- eller PDF/E-oplysninger

Du kan fjerne alle PDF/X-, PDF/A- eller PDF/E-specifikke oplysninger, såsom outputbetingelse eller GTS_PDFX-versionsnøgle. Denne handling er praktisk, hvis en fil er blevet ændret, hvis du gerne vil starte forfra, eller hvis en ICC-profil gør filen for stor.

1. Klik på Profiler i dialogboksen Forhåndskontrol.
  2. Udvid en kompatibilitetsprofil, og vælg løsningen Fjern. Vælg f.eks. Fjern PDF/A-oplysninger under PDF/A-kompatibilitet.
  3. Klik på Analyser og løs.