Acrobat 2017 er den seneste permanente version af Acrobat. Den forenkler dagligdagens PDF-opgaver og indeholder mange produktivitetsforbedringer, når du arbejder med PDF'er på computeren.

Acrobat DC er den seneste abonnementsversion af Acrobat. Med Acrobat DC har du altid den seneste version af Acrobat med de nyeste produktinnovationer og værktøjer til pc og mobil. Det omfatter alle funktioner i Acrobat 2017, plus at du aldrig behøver at købe opgraderinger igen.

Når du abonnerer på Acrobat DC, der optimeres af Document Cloud-tjenester, betaler du en lav månedlig pris for at få vedvarende adgang til de seneste PDF-værktøjer til pc, web og mobilenheder, så du nemmere kan udrette mere, når du arbejder med dokumenter på kontoret eller på farten:

• Brug Acrobat Reader-mobilappen til at oprette, redigere og underskrive PDF'er
  • Opret PDF-filer fra Microsoft Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter, -billeder eller -fotos på din mobilenhed eller online
  • Konverter PDF'er til redigerbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer på din mobilenhed eller online
  • Rediger tekst i en PDF-fil på din iPad
  • Organiser sider i PDF-filer på din iOS- eller Android-tablet eller -smartphone.
  • Gør din mobilenheds kamera til en bærbar scanner
  • Konverter Adobe Photoshop (PSD)-, Illustrator (AI)- eller InDesign (INDD)-filer til PDF'er
  • Kombiner flere filer til en enkelt PDF-fil
  • Indhent signaturer fra andre, spor svar, og arkivér underskrevne dokumenter
  • Send, spor og bekræft modtagelse af vigtige dokumenter uden dag til dag-leveringer
  • Gem og tilgå sikkert filer online med 100 GB lagerplads

Hvad er nyt i Acrobat 2017

Sammenlign nemt filer

Med det helt nye værktøj Sammenlign filer kan du nu hurtigt og nøjagtigt registrere forskelle mellem to versioner af en PDF-fil.

• Sammenlign to versioner af et dokument for at se alle tekst- og billedændringer.
  • Se en oversigt over resultaterne, der er nem at scanne, og få et fuldt overblik over filforskellene.
  • Gå nemt gennem dokumenterne for at se hver eneste forskel ved at bruge en side om side-visning eller enkeltside-visning.
  • Filtrer ændringerne, så du hurtigt kan se alle forskelle i tekstdele, billeder, anmærkninger, formatering, sidehoveder/sidefødder eller baggrunde.
  1. Vælg Værktøjer > Sammenlign filer.

Bemærk! Dette værktøj blev tidligere kaldt Sammenlign dokumenter.

Vælg de filer, du vil sammenligne
  2. Klik på Vælg fil til venstre for at vælge den ældre filversion, du vil sammenligne. Klik på Vælg fil til højre for at vælge den nyere filversion, du vil sammenligne.

3. Klik på Sammenlign.

4. Acrobat viser resultaterne i et nyt dokument med en scanningsvenlig oversigt over alle filforskelle.

Sammenlign resultater
  5. Klik på knappen Gå til første ændring for at se hver enkelt filforskel mere detaljeret.

Få flere oplysninger ved at se Sammenlign to versioner af en PDF-fil.

Faneinddelt grænseflade til visning af flere PDF'er

Åbning af flere PDF-filer under den samme session åbner nu PDF-'erne som faner i det samme programvindue. Du kan skifte mellem faner øverst i vinduet ved at klikke på filnavnet, der vises på hver fane. En tilbage-knap og en næste-knap vises øverst til højre, så du kan navigere gennem dokumentfaner, når antallet af åbne PDF'er ikke længere kan være i dokumentvisningen.

Faneinddelt visning

Acrobat tilpasser automatisk størrelsen af fanerne, når dokumenterne ikke kan være i visningsvinduet. Alle de åbnede filer vises nu mod bunden af menuen Vindue. Hvis du vil skifte til et bestemt dokument, der er åbent, kan du enten klikke på dokumentets fane eller vælge dets filnavn i menuen Vindue.

Vælg et filnavn fra vinduesmenuen

Den faneinddelte grænseflade er aktiveret som standard. Hvis du vil se hver PDF, du åbner, i et andet programvindue i stedet for i en ny fane, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Åbn dokumenter som nye faner i det samme vinduer (kræver genstart) under Rediger > Indstillinger > Generelt. Genstart derefter Acrobat.

Deaktiver faneinddelt grænseflade

Opret nye punktlister

Acrobat viser nu kontrolelementer med punkt- og tallister i panelet Rediger PDF-format. Du kan nu oprette nye punkt- og tallister, konvertere et eksisterende afsnit til en punkt- eller talliste, omdanne lister til regulær tekst og konvertere lister fra en listetype til en anden. Acrobat registrerer nu også flere typer af punkt- og tallister i dit dokument, om nogen, og viser dem nederst på den relaterede listes rullemenu adskilt af en tynd grå streg.

Opret nye listepunkter med panelet Format i højre rude

Du kan også bruge tastaturet til at tilføje et listepunkt. Før et afsnit kan du f.eks. skrive tallet "a" efterfulgt af slutparentesen ")" og derefter tilføje et mellemrum. Acrobat indsætter automatisk en talliste startende med "a)".

Nem scanning til PDF

Scannerværktøjet har nu en ny forenklet grænseflade. Den nye grænseflade gør det nemt for dig hurtigt at scanne papirdokumenter til PDF ved hjælp af standardindstillingerne eller en forudindstilling. Den gør det også nemt for dig at finjustere scanningsindstillinger fra den samme grænseflade med alternativknapper, et tandhjulsikon eller begge.

Du åbner scannerværktøjet ved at gå til Værktøjer > Opret PDF > Scanner.

Ny grænseflade til "Scan til PDF"

Få flere oplysninger under Scan dokumenter til PDF.

Brug digitale id'er

Det helt nye værktøj Certifikater gør det nemmere end nogensinde at underskrive, certificere og kontrollere dokumenter digitalt ved hjælp af et digitalt id.

• Bliv hurtigere klar. Find dine eksisterende digitale id'er fra filer, chipkort eller USB-tokenenheder, og konfigurer dem nemt til underskrivelse.
  • Tilpas udseendet af din signatur. Føj værdifulde oplysninger til dine signaturer, f.eks. logo, dato, placering eller årsag til underskrivelse.
  • Brug dit signaturbillede. Tegn din signatur, eller upload et scannet billede for at føje den til din digitale identitet.

Arbejdsforløb til konfiguration af nyt digitalt id

Du kan bruge eksisterende digitale id'er eller oprette nye. Baseret på, om der er et digitalt id tilgængeligt på din maskine eller ej, vil du se et af to arbejdsforløb beskrevet nedenfor.

Når intet digitalt id er tilgængeligt:

1. Når du opretter eller klikker på et signaturfelt, og der ikke er et tilgængeligt digitalt id, ser du følgende besked.

Konfigurer digitalt id-besked
  2. Klik på Konfigurer digitalt id. Dialogboksen Konfigurer et digitalt id til underskrivelse.

Vælg typen af digitalt id
  3. Vælg den ønskede type af digitalt id, klik på Fortsæt, og følg derefter guiden for at oprette id'et.

Hvis du vælger Opret et nyt, digitalt id, vises det næste sæt af indstillinger baseret på dit operativsystem.

Vælg placeringen, hvor det digitale id skal gemmes
    På Windows

Vælg placeringen, hvor det digitale id skal gemmes
    På Mac OS vil du se en ny valgmulighed – Arkivér til Apple Keychain

Når der findes et eller flere digitale id'er:

1. Når du opretter eller klikker på et signaturfelt, og et eller flere gyldige digitale id'er er tilgængelige til underskrivelse, kan du se følgende dialogboks, hvor du kan vælge dit foretrukne digitale id.

Vælg et digitalt id på listen
  2. Vælg det ønskede id, og fortsæt med underskrivelsen.

Få flere oplysninger under Digitale id'er.

Forbedret værktøjssøgning

Brug den forbedrede værktøjssøgning i højre rude til hurtigt at finde det værktøj, du skal bruge til en given opgave.

Søg efter et værktøj eller en kommando fra højre rude

Send og administrer delte gennemgange på Mac

Nu kan du starte og deltage i SharePoint-baserede delte gennemgange på Mac for at give og få hurtig feedback.

Få flere oplysninger under Hosting af delte gennemgange på SharePoint- eller Office 365-websteder.

Vælg et grænsefladetema

Foruden det lysegrå tema har Acrobat og Acrobat Reader nu også et nyt mørkegråt tema, der passer med andre Creative Cloud-produkter som Photoshop, Illustrator og Premiere Pro. Dette tema giver en flot visuel oplevelse – især ved arbejde med stærke farver og design. Dette gør det også nemmere end nogensinde at arbejde på tværs af programmer.

Temaet fortsætter som standard med at være lysegråt. Du kan skifte til mørkegråt ved at gå til Vis > Farvetema > Mørkegrå.

Et nyt mørkegråt tema

Forbedret kommentering

Giv og få hurtig og klar feedback med de helt nye kommenteringsværktøjer og en intuitiv, touchvenlig grænseflade.

• Tilpas værktøjslinjen Kommentar for at se de funktioner, du bruger.
  • Skift nemt kommentartekstens farve, skrifttype eller størrelse.
  • Vis og naviger nemt gennem kommentarer. Du kan organisere kommentarer efter side, forfatter, dato, type, status eller farve. Filtre understøtter hurtig administration af kommentarer.
  • Besvar sticky notes med en enkelt tråd, der viser alle svar på en anmærkning i én samtale.
  • Tryk på tekstfelter, der kan udfyldes, for at aktivere skærmtastaturet på touchkompatible enheder.
  • Brug tastaturgenveje til kommentarhandlinger, inkl. at slette, erstatte eller føje en note til tekst. Når du åbner værktøjet Kommentar, er tekstmarkeringsværktøjerne som standard aktiveret.
  • Brug den nye markeringspen til at markere scannede dokumenter uden at skulle køre OCR.

Skift nemt kommentartekstens farve, skrifttype eller størrelse.

Opdag og rediger nemt teksts fremhævningsfarve – Farvevælger findes på værktøjslinjen Kommentar.

Farvevælger på værktøjslinjen Kommentar

Tekstformateringsværktøjer vises automatisk for skrivemaskine- og tekstfeltværktøjer. Når du klikker et tilfældigt sted, vises pop op-menuen Tekstegenskaber lige under værktøjslinjen Kommentar.

Tekstformateringsværktøjer vises automatisk for skrivemaskine- og tekstfeltværktøjer

Vis og naviger nemt gennem kommentarer

Sidebaseret organisering i kommentarruden.

Sidebaseret organisering af kommentarer

Svar på gule sedler med en enkelttrådet oplevelse

Hver anmærkning svarer nu til en samtale, og alle svar vises som en enkelttrådet oplevelse.

Enkelttrådet svaroplevelse

Tegn med DirectInk

Acrobat understøtter nu Microsofts nye DirectInk-teknologi. Den gør det muligt at bruge fingeren eller en pen til at tegne og skrive mere naturligt og præcist på PDF-filer på Windows 10-enheder.

Vis filer

Vis filer og åbn populære værktøjer direkte fra Start-visningen. Når du klikker på et filnavn på listen Seneste filer, vises et detaljepanel i højre rude med et billedeksempel på filen sammen med ofte anvendte værktøjer. Klik for at åbne et værktøj, eller vælg Fjern fra seneste for at fjerne en fil fra listen over seneste filer.

Vis filer fra Start-visningen