Funktionen Forstør detaljer, der leveres af Adobe Sensei, giver dig mulighed for at fremhæve tydelige detaljer og få forbedret farvegengivelse i råbilleder.

Forstør detaljer introduceres i Adobe Camera Raw 11.2. Forstør detaljer, der leveres af Adobe Sensei, producerer skarpe detaljer, forbedret farvegengivelse, mere præcis gengivelse af kanter og færre artefakter. Forstør detaljer er især velegnet til store prints, hvor fine detaljer er mere synlige. Funktionen gør brug af rå mosaikfiler fra kameraer med Bayer-sensorer (Canon, Nikon, Sony osv.) og Fujifilm X-Trans-sensorer.

Mindste systemkrav

Din computer skal opfylde følgende tekniske minimumsspecifikationer for at kunne bruge Forstør detaljer:

Se Overvejelser ved GPU-accelererede funktioner for at få mere at vide om systemkrav til GPU.

Bemærk:

Forstør detaljer gør i høj grad brug af den tilgængelige GPU og kan bruge en ekstern GPU (eGPU), hvis en sådan er tilgængelig.

Brug Forstør detaljer

Følg disse trin for at bruge Forstør detaljer på dit foto:

1. Åbn et understøttet billede i Adobe Camera Raw.

2. Klik på ikonet () i Filmstrip, og vælg Forstør detaljer i pop op-menuen i Camera Raw.

Se henholdsvis Brug Forstør detaljer i Lightroom og Brug Forstør detaljer i Lightroom Classic for Lightroom og Lightroom Classic.

3. Dialogboksen Forstør detaljer i forhåndsvisning giver dig en forhåndsvisning af det forstørrede foto. Du kan klikke og holde på billedforhåndsvisningen for at se billedet, uden at funktionen er anvendt. Du kan panorere i forhåndsvisningsvinduet eller klikke på billedlærredet for at ændre det område, du får forhåndsvist.

4. Klik på Forstør for at lave en forstørret DNG-version af dit foto.

Bemærk:

Det forstørrede billede gemmes som en ny DNG-fil med filnavnet i dette format: "Originalt filnavn-Forstørret.dng".

Spring dialogboksen Forstør detaljer over

Du kan springe dialogboksen med forhåndsvisning af Forstør detaljer over ved at holde Alternativ-tasten (macOS)/Alt-tasten (Win) nede, når du vælger pop op-menuen Forstør detaljer.

Batchtilstand

Du kan bruge funktionen Forstør detaljer på flere billeder. Gør dette ved at vælge flere understøttede billeder, klikke på ikonet () i Filmstrip og vælge Forstør detaljer.

Du kan ikke se forhåndsvisningsdialogboksen Forstør detaljer, når du vælger flere billeder til batchbehandling.

Understøttede billedformater

Forstør detaljer kan kun bruges med Bayer- X-Trans-råmosaikfiler.

Ikke-understøttede filformater

Forstør detaljer kan ikke bruges med følgende typer kildebilleder:

• Ikke-råfiler som JPEG, TIFF og HEIC
  • Lineære DNG'er (herunder HDR og pano DNG-billeder, der tidligere er blevet lavet i Lightroom og Camera Raw)
  • DNG-proxier og smart forhåndsvisning
  • Sort/hvide råfiler (f.eks. Leica M MONOCHROM)
  • Firfarve-kameraer
  • Foveon-sensorbilleder
  • Fujifilm-kameraer med SR, EXT eller 2 x 4 mosaiksensorer.
  • Canon S-RAW/M-RAW-filer
  • Nikon små råfiler
  • Pentax Pixel Shift Resolution (PSR)-filer
  • Sony ARQ-filer