Bonjour til Windows | CS3, CS4

Hvad er Bonjour, og hvad bruges det til i Creative Suite-produkter?

Når du installerer et Adobe Creative Suite CS3 eller et Creative Suite CS3-punktprodukt på Windows, installeres og registreres Apples Bonjour til Windows som en Windows-tjeneste på maskinen.

Når du installerer et Adobe Creative Suite CS4 eller et Creative Suite CS4-punktprodukt på installeres Bonjour ikke som en separat Windows-service. Den samme netværksteknologi bruges stadig i Creative Suite CS4 og Creative Suite CS4-produkter. Det implementeres internt i stedet for at installere og registrere en Windows-service.

Bonjour er en open source-implementering af netværkssoftware med nulkonfiguration. Det bruges til dynamisk at finde Version Cue-servere på det lokale netværk, så du ikke behøver at oprette forbindelse til dem manuelt ved navn eller IP-adresse.

For at automatisk opdagelse af Version Cue-servere på det lokale netværk kan fungere korrekt, skal du give Bonjour adgang til internettet gennem din firewall. Bonjour kontrollerer, om DNS-serveren, der er konfigureret på din computer, understøtter tjenesteregistrering. Ingen data overføres til Adobe. Bonjour opretter ikke forbindelse til andre servere end din maskines forudkonfigurerede DNS-server. Bonjour sender også netværkspakker til og modtager dem fra en multicast IP-adresse på det lokale netværk (244.0.0.251) en gang hvert tredivte minut. Denne adresse er forbeholdt multicast-trafikken på et lokalt netværk og lignende netværkspakker du må aldrig forlade det lokale netværk.

Identificering af Bonjour-tjenesten i Windows Services-kontrolpanelet (kun CS3)

Når det er installeret af Creative Suite CS3-programmer, er navnet, der anvendes af Bonjour til Windows, i kontrolpanelet Tjenester:

##Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##

For at rette tjenestens navn skal du åbne en Windows-kommandoprompt og indtaste følgende to kommandoer. Hver kommando skal udføres individuelt - skriv kommandoen og tryk på enter for at udføre den, og vent derefter, indtil du er tilbage ved en prompt (C:/>):

1. "C:\Programmer\Bonjour\mDNSResponder.exe" -remove
  2. "C:\Programmer\Bonjour\mDNSResponder.exe" -install

Tjenesten vises nu med det rigtige navn i Service-kontrolpanelet.

Adobe Captivate-filmen nedenfor illustrerer, hvordan man retter Bonjour-navnet i Services Control Panel (kun CS3).

Fjernelse af Bonjour til Windows (kun CS3)

For at fjerne Bonjour:

1. Åben en Windows-kommandoprompt og indtast følgende kommando:

"C:\Programmer\Bonjour\mDNSResponder.exe" -remove
  2. Find følgende mappe i Windows Stifinder: C:\Programmer\Bonjour
  3. Omdøb filen mdnsNSP.dll i den mappe til mdnsNSP.old
  4. Genstart computeren
  5. Slet mappen Programmer\Bonjour

Bemærk: Fjernelse af Bonjour forhindrer Version Cue-klienter (Photoshop, Illustrator, InDesign, Flash, Bridge) i at finde version Cue-servere og Version Cue-projekter automatisk i dit lokale netværk. Du bliver nødt til at oprette forbindelse manuelt ved hjælp af Forbind til server og URL- eller IP-adressen på den maskine, der kører Version Cue Server i stedet.

Adobe Captivate-filmen nedenfor illustrerer, hvordan man fjerner Bonjour (kun CS3).