Velkommen til Adobe Creative Suite 4 Web Standard. Dette dokument indeholder de seneste produktoplysninger, opdateringer og fejlfindingstip, som ikke findes i dokumentationen til Creative Suite 4 Web Standard.

Creative Suite 4 Web Standard-programmer

• Adobe Flash CS4 Professional
  • Adobe Dreamweaver CS4
  • Adobe Fireworks CS4
  • Adobe Contribute CS4
  • Adobe Bridge CS4 (giver direkte adgang til Version Cue og Adobe Device Central)
  • Adobe Media Player

Mindste systemkrav

Windows

• 1 GHz eller hurtigere processor
  • Microsoft Windows XP med Service Pack 2 (Service Pack 3 anbefales) eller Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med Service Pack 1, (certificeret til 32-bit Windows XP og Windows Vista)
  • Der anbefales 1 GB RAM eller mere
  • 3.1 GB ledig diskplads til installation, der kræves yderligere ledig plads under installation (kan ikke installeres på Flash-baserede lagerenheder)
  • Skærmopløsning på minimum 1.024x768 med 16-bit-skærmkort (1.280x800 anbefales)
  • Dvd-rom-drev
  • Kræver programmet QuickTime 7.4.5 til multimediefunktioner
  • Kræver internetforbindelse med bredbånd til onlinetjenester

Mac OS

• PowerPC G5-processor eller Intel-processor med flere kerner
  • Mac OS X version 10.4.1110.5.4
  • Der kræves Java Runtime Environment 1.5 til Adobe Version Cue Server
  • Der anbefales 1 GB RAM eller mere
  • 6,1 GB tilgængelig harddiskplads til installation, kræver yderligere harddiskplads under installation (kan ikke installeres på et drev, som bruger et filsystem, der skelner mellem store og små bogstaver, eller på flash-baserede lagerenheder)
  • Skærmopløsning på minimum 1.024x768 med 16-bit-skærmkort (1.280x800 anbefales)
  • Dvd-rom-drev
  • Kræver programmet QuickTime 7.4.5 til multimediefunktioner
  • Kræver internetforbindelse med bredbånd til onlinetjenester

Du kan finde opdateringer af systemkravene på www.adobe.com/go/webstandard_systemreqs_dk.

Dette produkt giver dig muligvis adgang til visse funktioner, der hostes online ("onlinetjenester"), hvis du har en hurtig internetforbindelse. Onlinetjenesterne og visse af funktionerne heri er muligvis ikke tilgængelige i alle lande, på alle sprog og for alle valutaer og kan uden varsel lukkes helt eller delvist. Brugen af onlinetjenesterne er omfattet af separate vilkår for brug og af Adobes onlinepolitik til beskyttelse af personlige oplysninger, og adgang til disse tjenester kan kræve brugerregistrering. Visse onlinetjenester, herunder tjenester, der indledningsvis tilbydes gratis, kan blive genstand for yderligere gebyrer. Besøg www.adobe.com for at få yderligere oplysninger og for at se vilkårene for brug samt onlinepolitikken til beskyttelse af personlige oplysninger.

Installation af programmet

1. Før du går i gang med installationen, skal du lukke alle åbne programmer på systemet – herunder andre Adobe-programmer, Microsoft Office-programmer og browservinduer. Det anbefales desuden, at du midlertidigt slår virusbeskyttelsen fra under installationen.
  2. Du skal have administratorrettigheder eller kunne validere som en administrator.
  3. Vælg én af følgende fremgangsmåder:

Windows:

• Læg dvd'en i drevet, og følg instruktionerne på skærmen. Hvis installationsprogrammet ikke starter automatisk, skal du navigere til mappen Adobe CS4, som findes på rodniveau på disken, og dobbeltklikke på Setup.exe for at starte installationsprocessen.
  • Hvis du har hentet programmet på internettet, skal du åbne mappen, navigere til mappen Adobe CS4, dobbeltklikke på Setup.exe og derefter følge vejledningen på skærmen.

Mac:

• Læg dvd'en i drevet, og følg instruktionerne på skærmen. Hvis installationsprogrammet ikke starter automatisk, skal du navigere til programmappen, som findes på rodniveau på disken, og dobbeltklikke på Setup Mac OS for at starte installationsprocessen.
  • Hvis du har hentet programmet på internettet, skal du åbne mappen, navigere til programmappen, dobbeltklikke på Setup og derefter følge vejledningen på skærmen.

Hvis du installerer som en opgradering, kontrollerer installationsprogrammet computeren for at finde det gyldige opgraderingsprodukt. Hvis det ikke findes, bliver du bedt om at angive serienummeret på det produkt, der skal opgraderes. Du kan også installere programmet som en prøveversion og derefter indsætte nye og tidligere serienumre i dialogboksen til serienumre, som vises under start.

Hvis du har brug for yderligere hjælp til CS4-installation, skal du gå til www.adobe.com/go/cs4install/

Kendte problemer

• Mac-computere kan køre langsommere efter installationen. Dette kan løses ved at genstarte computeren efter installationen. (#BG063142)
  • På Mac kan du ikke installere i roddrevet. (#BG044824)
  • Når der installeres et 32-bit program på Vista 64-bit, vises der en forkert standardinstallationsmappe. Programmet installeres det korrekte sted: c:\program files(x86). (#BG064131)
  • Den samlede størrelse, som vises under Indstillinger på installationsskærmbilledet, omfatter den plads, som kræves for de komponenter, der kræves til installationen, men som ikke vises på listen over komponenter, så tallet er muligvis ikke lig med størrelsen på de angivne komponenter. (#BG059229)
  • Installationen kan tage fra 20 minutter til over 1 time afhængigt af produkt og antal komponenter, som skal installeres. (#BG050030)
  • Creative Suite 4 kan ikke installeres i en krypteret mappe. (#BG065106)
  • Selvom du kan vælge at installere en version af Creative Suite 4 på en sekundær partition, kræver installationsprogrammet stadig op til 6 GB ledig plads på den primære partition for at kunne gennemføre installationen. Den krævede ledige plads afhænger af, hvilke komponenter du har valgt at installere.
  • Du kan finde flere oplysninger om installation på http://www.adobe.com/dk/support/loganalyzer/.

Bemærk: Hvis du vil installere flere komponenter eller geninstallere programmet efter den første installation, skal du bruge det oprindelige installationsprogram (på cd'en, dvd'en eller programmet, som du hentede på internettet). Reparer er ikke en tilgængelig indstilling.

Afinstallation af programmet

1. Før du går i gang med afinstallationen, skal du lukke alle åbne programmer på systemet, herunder andre Adobe-programmer, Microsoft Office-programmer og browservinduer.
  2. Benyt en af følgende fremgangsmåder:
  • I Windows XP skal du åbne Windows Kontrolpanel og dobbeltklikke på Tilføj eller fjern programmer. Marker det produkt, du vil afinstallere, klik på Rediger/fjern, og følg derefter instruktionerne på skærmen.
  • I Windows Vista skal du åbne Windows Kontrolpanel og dobbeltklikke på Programmer og funktioner. Marker det produkt, du vil afinstallere, klik på Fjern/rediger, og følg derefter instruktionerne på skærmen.

VIGTIGT: Mac OS har en ny afinstallationsfunktion. Du skal IKKE trække programmer til papirkurven for at afinstallere dem. Du afinstallerer sikkert på Mac OS X ved at dobbeltklikke på afinstallationsaliasset i Programmer/Hjælpeprogrammer/Adobe Installers eller i mappen Programmer. Godkend processen som administrator, og følg vejledningen på skærmen.

Kendte problemer

• Under afinstallationen fjernes evt. brugerdefinerede mapper, som er føjet til mapperne med det installerede program. (#BG69109)
  • Vær opmærksom på, at der vil være nogle filer tilbage på computeren efter en afinstallation af Creative Suite 4-programmer.

Køb fra prøveversion

Hvis du har installeret en prøveversion af Creative Suite 4 Web Standard-programmet, kan du indtaste et serienummer for at konvertere det fra en prøveversion. Det er ikke nødvendigt at afinstallere det.

Du kan konvertere en prøveversion ved at indtaste det serienummer, du modtog, da du købte Web Standard. Start et hvilket som helst af Web Standard-programmerne, og indtast serienummeret på skærmbilledet til serienumre.

Andre programmer, der indgår i Web Standard, vil genkende det nye serienummer, næste gang programmerne startes. Kun prøveprogrammer vil genkende det nye serienummer. Hvis nogen af programmerne allerede er blevet registreret med et andet serienummer, vil programmet fortsætte med at bruge dette serienummer, indtil du fjerner det gamle serienummer via Hjælp > Deaktiver > Slet mit serienummer. Næste gang programmet startes, vil det genkende det nye serienummer.

Det serienummer, du har købt, er til brug af softwaren på et bestemt sprog og vil kun blive accepteret af et produkt, der er installeret på det pågældende sprog.

Kunder med en volumenlicens kan ikke købe en volumenlicens direkte fra en prøveversion, men der kan indtastes et serienummer til en volumenlicens i prøvesoftwaren, uden at den skal afinstalleres og geninstalleres. Kontakt din forhandler eller et autoriseret Adobe-licenseringscenter, hvis du vil bestille en volumenlicens. Du kan finde en forhandler i dit område på http://partners.adobe.com/resellerfinder/na/reseller.jsp.

Elektronisk licensering

Dette produkt forudsætter, at du accepterer licensaftalen, som følger med mediet, og de begrænsede garantibetingelser. Se Adobes softwarelicensaftale for at få yderligere oplysninger. Softwaren vil muligvis automatisk forsøge at aktivere sig selv via internettet. Der overføres ingen personlige oplysninger, bortset fra IP-adresser, der ifølge visse lovgivninger anses for personlige oplysninger. Der er flere oplysninger på Adobes websted påhttp://www.adobe.com/go/activation_dk.

Bemærk: Hvis du vil installere et produkt på en anden computer, skal du først deaktivere serienummeret på din computer. Du deaktiverer ved at vælge Hjælp > Deaktiver. Deaktivering af et serienummer vil gælde for alle de komponenter, som er aktiveret med det pågældende serienummer. Hvis du starter et produkt på den samme computer efter deaktiveringen, aktiveres det igen.

Registreringsoplysninger

Når du installerer din software, skal du sørge for at registrere den, så du kan få de seneste produktoplysninger, træningsmaterialer, nyhedsbreve og invitationer til Adobe-arrangementer og -seminarer. Hvis du ikke registrerer den i forbindelse med installationen, kan du altid registrere den senere fra enhver CS4-komponent ved at vælge Hjælp > Registrering.

Skrifttypeinstallation

Alle oplysninger om skrifttyper findes online. På http://www.adobe.com/dk/type/browser/landing/creativesuite/creativesuite4.html finder du vores OpenType-brugervejledning, Vigtigt-filen til OpenType, link til vigtige oplysninger om skrifttyper, lister over skrifttyper, der installeres af de enkelte CS4-produkter, og lister over skrifttyper, som er inkluderet på dvd'en for hvert af CS4-produkterne.

Installationsprogrammet til Creative Suite 4 installerer skrifttyper i systemets standardskrifttypemappe. Mange af disse skrifttyper er nye versioner af skrifttyper, som Creative Suite 3 har installeret. Hvis installationsprogrammet finder ældre versioner af disse skrifttyper i systemets standardskrifttypemappe, afinstalleres de ældre versioner og gemmes i en ny mappe. Systemets standardskrifttypemappe er:

• Apple Macintosh: <Systemdisk>/Bibliotek/Fonts
  • Windows: <Systemdisk>:\Windows\Fonts

De gamle skrifttyper gemmes i den nye mappe:

• Apple Macintosh: <Systemdisk>/Bibliotek/Programunderstøttelse/Adobe/SavedFonts/current
  • Windows: <Systemdisk>:\Programmer\Common Files\Adobe\SavedFonts\current

Denne nye mappe indeholder også en fil med navnet "Read Me.html", som viser de gemte skrifttyper og versionsnumrene for de nye og gamle skrifttypefiler.

Du kan geninstallere de gamle skrifttyper ved at slette de nye skrifttypefiler fra systemets standardskrifttypemappe og flytte de gamle filer tilbage i denne mappe.

Der er ekstra skrifttyper på installationsdisken. Der findes oplysninger om installation af disse skrifttyper på http://www.adobe.com/go/learn_fontinstall_dk.

Kendte problemer

Adobe Support kan du finde de seneste oplysninger og kendte problemer for alle Creative Suite 4-programmer.

GB18030 support til Windows XP

• In order to support the display of all characters of the Chinese standard GB18030 on Windows XP systems, Adobe recommends the installation of the Microsoft GB18030 Support Package. This support package will update an XP system with, among other things, fonts and input-method-editors (IMEs) to correctly support GB18030. The support package is available as a download from the Microsoft website. (#BG061690)

Deaktivering

• På Windows kan deaktiveringen mislykkes, hvorefter der vises en fejlmeddelelse om, at internettet ikke kunne findes, selvom der er forbindelse til internettet. Gå til Internetindstillinger -> Avanceret, og fjern markeringen af "Kontrollerer, om servercertifikater er tilbagekaldt", og prøv så at foretage deaktiveringen igen. (#BG056982)

Adobe InContext Editing

• Adobe InContext Editing fungerer ikke sammen med Adobe AIR. Du kan redigere websider vha. InContext Editing med en webbrowser, men du kan ikke redigere dem, når webbrowseren bruges i Adobe AIR. (#BG067769)

Søg efter hjælp

• Med Søg efter hjælp åbnes Internet Explorer, selvom Firefox er blevet indstillet som standardbrowser. (#1677521)

Adobe Drive/Version Cue CS4

• Hvis man vælger ikke at gemme ændringer i en styret Adobe Drive/Version Cue CS4-fil ved lukning resulterer det i, at gemte ændringer siden den sidste indtjekning går tabt. Se TechNote på www.adobe.com/go/kb406179_dk (1872992)
  • Filer på et Adobe Drive (Version Cue CS4) forsvinder eller mister deres versionshistorik, hvis de åbnes/gemmes uden udtjekning. Se TechNote på www.adobe.com/go/kb404970_dk (1892658)

Kundepleje

Kundeservice

Adobe Kundeservice yder hjælp til produktoplysninger, salg, registrering og andre ikke-tekniske spørgsmål. Du kan få oplysninger om, hvordan du kontakter Adobe Kundeservice, ved at besøge Adobe.dk og klikke på Kontakt.

Supportplanmuligheder og tekniske ressourcer

Hvis du har brug for teknisk assistance til dit produkt, herunder oplysninger om gratis og afgiftsbaserede supportplaner og fejlfindingsressourcer, kan du få flere oplysninger på http://www.adobe.com/go/support_dk/ Uden for Danmark skal du gå til http://www.adobe.com/go/intlsupport_dk/ og klikke på Skift ud for landenavnet for at vælge dit område.

Gratis fejlfindingsressourcer omfatter Adobes supportvidensbase, Adobes bruger til bruger-fora med mere. Vi gør hele tiden flere værktøjer og oplysninger tilgængelige online for at skabe en fleksibilitet, der gør det muligt at løse problemer så hurtigt som muligt.

Hvis du har problemer med at installere eller afinstallere Creative Suite 4-programmer, skal du genstarte systemet, før du kontakter Support. Hvis du har brug for yderligere hjælp til CS4-installation, skal du gå til www.adobe.com/go/cs4install/

Andre ressourcer

Dokumentation

Du kan bestille trykt dokumentation på www.adobe.com/go/buy_books_dk

Onlineressourcer

Gå til www.adobe.com/go/creativesuite4_community_help_dk for at se den komplette hjælp og få anvisninger, inspiration og support via vores brugergrupper.

Du kan også gå til startsiden i Bridge:

Vælg Filer > Gennemse > Bridge fra ethvert Creative Suite 4-program. Når Bridge åbnes, skal du klikke på knappen til startsiden i Bridge på panelet med foretrukne.

Andre ressourcer

Oplysninger om enkelte produkter

Adobe Contribute CS4

Adobe Bridge CS4

Adobe Dreamweaver CS4

Adobe Device Central CS4

Adobe Flash CS4 Professional

Adobe Fireworks CS4

Adobe Version Cue CS4