Hvorfor skal Adobe-apps have adgang til mine kontakter og min kalender?

Her kan du læse om, hvordan du skal forholde dig til meddelelsen om, at en Adobe-app forsøger at få adgang til dine personlige oplysninger i macOS Mojave 10.14.

Oversigt

Med udgivelsen af macOS Mojave 10.14 har Apple ændret visse sikkerhedsfunktioner i operativsystemet, så brugerne får besked, når tredjepartssoftware vil have adgang til mapper eller andet indhold, der indeholder brugerens personlige oplysninger.

Problem

Apples nye beskyttelse af personlige oplysninger gælder for de mapper, der indeholder dine kalendere, kontakter, fotos, mail og meddelelser. Når du forsøger at navigere rundt i disse mapper, kan der komme en advarsel om, at Adobe-appen "vil have adgang til dine kontakter", f.eks.:

Adobe-apps har ikke brug for adgang til din kalender, dine kontakter eller din placering, men der kan opstå situationer, hvor det kan se ud, som om appsene forsøger at få adgang til disse elementer. Dette kan f.eks. ske, når du navigerer rundt i din Bibliotek-mappe vha. dialogboksen Åbn eller Gem.

Disse dialogbokse undersøger alle filer og mapper i din Bibliotek-mappe. Det betyder, at alle apps, der har brug for adgang til indhold af mappen /Brugere/<username>/Bibliotek, kan resultere i den slags advarsler.

Løsning

Hvis du bliver spurgt, kan du blot svare Tillad ikke. Det har ingen indflydelse på funktionaliteten af Adobe-apps. Advarslen bør kun vises én gang for hvert app (eller for hver sikkerhedskategori). Når du opdaterer din Adobe-app til en ny version, husker macOS dine tidligere valg og vil ikke vise advarslen igen.

Bemærk:

Brugerens Bibliotek-mappe /Brugere/<username>/Bibliotek er normalt skjult i macOS. Det anbefales ikke at bruge denne mappe til at gemme dine almindelige filer i.

Hvad sker der, hvis jeg giver en Adobe-app adgang til min kalender, mine kontakter eller min placering?

Hvis du giver Adobe-apps adgang til mapper med disse elementer, vil du gøre det muligt for appsene også at se almindelige filer i disse mapper. Det betyder, at du vil kunne åbne og gemme filer i disse mapper.