Admin Console er stedet, hvor administratorer kan administrere deres organisations Adobe-software og brugere. Det gør licensering og brugerstyring nemt og enkelt, uanset om du har et team på fem personer eller en virksomhed med 5000 ansatte. Som du måske har hørt, er vi i fuld gang med at forbedre Admin Console, og vi vil gerne give dig et smugkig på, hvad der er på vej i år.

Oversigt over Admin Console

Fra 25. juli 2017 vil organisationer kunne begynde at se den nye Admin Console, når de logger på enten https://adminconsole.adobe.com/enterprise eller https://adminconsole.adobe.com/team. Hver måned vil konsollen blive afsløret for flere kunder, og til april vil alle kunder få adgang.

Betydning for kunden

Eftersom denne ændring udelukkende sker i Admin Console, vil det ikke have nogen betydning for dine slutbrugere. Alt dit indhold og alle dine data vil flytte med dig over på den nye Admin Console, og der kræves ingen handling fra din side.

Ændringer

Nyt udseende og nye funktioner

Vi forbedrer den generelle brugervenlighed, herunder navigation, arbejdsforløb og brugerstyring. Det nye design tilpasses i forhold til Adobes globale design, hvilket betyder, at navigation osv. vil stemme overens med vores andre produkter.

Mere hjælp og flere meddelelser i konsollen

Den nye Admin Console vil hjælpe dig gennem de nødvendige trin, så de folk, der skal bruge Adobe-produkterne, får dem. Og du vil nemt kunne se, hvis vi har brug for at fortælle dig noget – i vores dedikerede meddelelsescenter eller via bannerlignende notifikationer.

Forenklede pakker – direkte i skyen

Creative Cloud-kunder har to primære muligheder for udrulning: Selvbetjening eller administrerede installationer. Selvbetjening giver mindst mulige it-omkostninger og giver slutbrugeren mest mulig styring. Derfor er dette vores anbefalede fremgangsmåde. Hvis it-afdelingen alligevel ønsker mere styring, kan de benytte de muligheder for administreret installation, som Adobe tilbyder. En nyhed i denne version er muligheden for at oprette tilpassede pakker direkte i konsollen, således at det ikke længere er nødvendigt at downloade og installere Creative Cloud Packager.

Brugerstyring

Vi har centraliseret brugerstyringen, hvilket gør det nemmere end nogensinde at finde en bruger. Og for administratorer med et "team"-produkt (Creative Cloud for teams, Acrobat DC, Captivate og Presenter) vil du med lethed kunne gruppere dine brugere og således nemt kunne rapportere.

Fornyelser af Value Incentive Plan (VIP)

Det vil være en leg at forny dine licenser, der er købt via VIP. Med fornyelser får du ensartet visning i realtid af licenstildelinger, herunder hvem der vil miste adgangen, når fornyelsesperioden slutter. Det er slut med forvirring om, hvem der er blevet fornyet, og hvem der ikke er. Desuden har vi forenklet administrationen: Den samme side bruges til at tilføje og fjerne brugere under fornyelsen, så du får et strømlinet arbejdsforløb.

Produktinvitationer og brugsret

Vi har markant forbedret den måde, dine brugere får adgang til produkter og administratorroller:

Adobe ID

Brugerne får adgang med det samme, og du behøver ikke at vente på, at brugeren accepterer en invitation, før du giver dem brugsret til produkter.

Enterprise ID

Vi har fjernet den separate e-mail med opfordringen til at udfylde din profil.

Enterprise og Federated ID

Forbedret velkomst-e-mails med omdirigering til en destinationsside efter godkendelse.

Hold dig opdateret

Flere oplysninger vil blive delt her. Du kan også kontakte din Adobe Account Manager, hvis du har spørgsmål. Før vi udruller disse ændringer, modtager du en automatisk genereret e-mail fra adminconsole@adobe.com som en påmindelse.

Ofte stillede spørgsmål

Mister jeg adgangen til nogen eksisterende funktioner eller konfigurationer, som jeg har oprettet?

Du mister ikke noget, som du allerede har lavet i din Admin Console. Dine slutbrugere påvirkes ikke, og alt dit indhold forbliver intakt.

Hvornår overflyttes jeg til den nye konsol?

Vi begynder at overflytte folk 25. juli og derefter hver måned, indtil alle brugere er på den nye Admin Console. Før vi udruller disse ændringer, modtager du en automatisk genereret e-mail fra adminconsole@adobe.com som en påmindelse.

Vil mine brugere blive påvirket?

Denne ændring sker udelukkende i Admin Console, så det har ingen betydning for dine slutbrugere.

Skal jeg foretage mig noget?

Administratoren skal ikke foretage sig noget. Når du har fået adgang til din nye Admin Console, skal du benytte vejledningen Sådan kommer du i gang for at se alt pibetøjet.

Hvornår udgår de nuværende konsoller?

Din nuværende konsol udgår, så snart du er blevet overflyttet til den nye. Når alle konsoller er overflyttet, udgår alle de gamle konsoller på tværs af Adobe.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål?

Kontakt din Adobe Account Manager eller Kundesupport.

Jeg har ventende invitationer i min konsol. Hvad sker der med disse under overførslen?

Hvis en ventende invitation er under 30 dage gammel, vil den automatisk blive accepteret. Hvis invitationen er over 30 dage gammel, udløber den, og du skal invitere disse brugere igen. Dette gælder for teamproduktinvitationer, yderligere administratorinvitationer til teamprodukter og slutbrugerinvitationer til at deltage i et virksomhedsprogram.