PDF-formularer kan ikke udfyldes eller gemmes

Du kan ikke udfylde eller gemme en PDF-formular i Adobe Reader.

Du kan løse problemet vha. en af nedenstående løsninger.

Løsning 1: Aktivér skrivemaskineværktøjet, hvis PDF-formularen ikke indeholder formularfelter

1. Aktivér skrivemaskineværktøjet i PDF-dokumentet.

• Med Adobe Acrobat:
      Bemærk: Der skal være installeret mindst én Acrobat Professional-klient.
      1. Åbn PDF-filen i Acrobat Professional.
      2. Vælg Værktøjer > Skrivemaskine > Aktivér skrivemaskineværktøj i Adobe Reader.
      3. Gem PDF-dokumentet.
    • Med Reader Extensions Server:
      Bemærk: Der skal være installeret en Reader Extensions Server i virksomheden.
      1. Gå ind på ReaderExtensions Server-portalen (http://[servernavn]:[port]/ReaderExtensions).
      2. Overfør PDF-dokumentet.
      3. Udfyld PDF-formularen.
      4. Gem PDF-dokumentet på computeren.
  2. Åbn PDF-dokumentet i Adobe Reader, og vælg Værktøjer > Skrivemaskine for at få adgang til skrivemaskineværktøjet.

3. Brug skrivemaskineværktøjet til at skrive oveni PDF-dokumentets indhold.

Bemærk: Skrivemaskineværktøjet kan kun anvendes i statiske PDF-filer og ikke i dynamiske filer, da det er en del af kommentarfunktionaliteten.

Løsning 2: Opgrader til Adobe Reader XI, hvis du vil gemme de formulardata, du indtaster i PDF-formularfelterne

I Adobe Reader XI kan formulardata gemmes i PDF-filen.

Løsning 3: Hvis du har Adobe Reader X eller en ældre version, skal du bede formularens forfatter om at aktivere de relevante PDF-rettigheder vha. Reader Extensions Server

Bemærk: Reader Extensions Server skal være installeret i den virksomhed, som formularens forfatter tilhører, før disse trin kan udføres.

1. Gå ind på ReaderExtensions Server-portalen (http://[servernavn]:[port]/ReaderExtensions).
  2. Overfør PDF-dokumentet.
  3. Vælg de brugsrettigheder, der skal gælde for PDF-filen (du skal have ret til at udfylde formularer, hvis du vil udfylde PDF-formularen og gemme dataene).

4. Gem PDF-dokumentet på computeren.

Bemærk: Reader Extensions Server er et LiveCycle-produkt, som anvendes i virksomhedsmiljøer. Derfor er det ikke en omkostningseffektiv løsning, hvis du kun vil aktivere en håndfuld formularer eller PDF-filer.

Yderligere oplysninger

Du skal have en licens til Adobe Acrobat, hvis du vil foretage og gemme ændringer i en PDF-fil. Blandt de ændringer, der normalt kræver Adobe Acrobat, er indtastning af tekst, lagring af PDF-formularer og tilføjelse af kommentarer.